Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Kan kende forskel på biler, dyr og mennesker

Nyt overvågningskamera, Netatmo Presence, giver dig detaljeret information om husets omgivelser.

Skrevet af / 05/01/2016 - 13:11
Kan kende forskel på biler, dyr og mennesker

Det bliver nemmere og nemmere at overvåge sit hjem – både indendørs og udenfor. Men til tider kan overvågningskameraer være for følsomme, og man modtager advarsler om mistænkelig aktivitet, hver gang hunden prutter i stuen, eller en solsort lander i forhaven.

Netatmo Presence skal kunne give brugeren mere præcis information og kommer med smarte notifikationer såsom “Person opdaget”, “ Bil opdaget” eller “Dyr opdaget”.

Kameraet anvender Smart-Sight, en såkaldt Deep Learning-teknologi, og kan dermed analysere og kende forskel på, hvad som sker uden for huset. Man kan selvfølgelig tilpasse softwaren til kameraet, så man for eksempel kun får besked, hvis kameraet registrerer personer eller biler i indkørslen, mens små dyr får lov til at være i fred.

Foto: Netatmo
Foto: Netatmo

Presence har infrarødt nattesyn, men kommer også med indbygget projektørbelysning, som både kan bruges til at optage helt klare billeder selv midt om natten og til at skræmme uvedkommende væk ved at oplyse bestemte områder, når det er mørkt.

Brugeren kan selv forhåndsdefinere såkaldte smarte zoner – for eksempel foran hoveddøren eller bestemte vinduer – der skal udløse en advarsel ved aktivitet netop dér.

Precense bliver demonstreret på CES. Foto: John Hvidlykke
Presence bliver demonstreret på CES. Foto: John Hvidlykke

Kameraet optager video i Full HD, og optagelserne lagres på et internt microSD-kort, men kan også overføres til en privat ftp-server. Overførsel af data mellem kamera og brugerens mobil sker krypteret.

Brugeren får detaljeret information om husets omgivelser på sin mobil. Foto: Netatmo
Brugeren får detaljeret information om husets omgivelser på sin mobil. Foto: Netatmo

Synsfeltet er 100 grader, og kameraet kan optage omgivelser inden for en afstand på 20 meter.

Netatmo Presence skal komme på markedet i løbet af tredje kvartal i år. Altså først engang til sommer. Prisen kender vi endnu ikke.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0
Lyd & Billede
Scroll to Top