CES 2016

Telefoner, tablets og selvfølgelig masser af computere fik smugpremiere hos Acer på dagen før CES-messens første dag.
forfatter

Selv om CES-messen først åbner officielt onsdag, er der fuld gang i lanceringerne. Tirsdag præsenteres nyhederne for pressen, og allerede mandag eftermiddag, amerikansk tid, præsenteredes de største nyheder og vigtigste tendenser. Og så er der dem, der gerne vil komme lidt før de andre, som Acer, der lancerede sine CES-nyheder allerede om formiddagen. Vi var på pletten på Hard Rock Hotel i Las Vegas, hvor nyhederne kunne beses og beføles.

Windows 10-telefon med 4K-video
Imens Microsoft har haft mere end svært ved at tiltrække licenstagere til de tidligere udgaver af Windows Phone, er interessen stor for Windows 10, der gennem den fleksible Contiuum-brugerflade kan give telefonerne en betjening, der til forveksling ligner den, vi kender fra Windows-pc’er.

Foto: Acer
Foto: Acer

Liquid Jade Primo er en 5,5” phablet med mobiludgaven af Windows 10. Skærmen er Full HD AMOLED, og processoren er en Qualcomm Snapdragon 808-processor med 3 GB RAM og 32 GB lager. Der er hurtig netadgang med LTE kat 6. og 802.11ac Wi-Fi).

Hovedkameraet er på 21 MP og kan optage video i fuld 4K-opløsning. Frontkameraet er 8 MP med vidvinkellinse – så eventuelle venner kan komme med på billedet.

Liquid Jade Primo kommer på markedet i Europa i februar til priser fra EUR 569 (ca. 4.260 kroner).

12-tommers convertible med 4K-skærm
Også på tablet-fronten går Acer Microsoft i bedene. Aspire Swicth 12 S (artikelfotoet) er en 12-tommers 2-i-1 bærbar med aftageligt tastatur, der godt kunne se ud til at være interessant for de samme personer, der køber en Surface Pro 4-tablet.

Skærmen fås i Full HD (1920×1080) og 4K-opløsning (3840×2160), og er beskyttet bag Gorilla Glass i version 4.

Annonce

Wi-Fi-antennen er integreret i det 7,85 mm tynde aluminiumschassis, hvilket skulle give en bedre og dermed hurtigere netforbindelse.

Med tastaturet monteret er tykkelsen 17,3 mm og vægten 1,4 kg (800 gram som tablet). Der er en USB-C-port, to USB 3.0-porte og MicroSD-kortlæser. De første modeller vil være udstyret med 4 GB eller 8 GB RAM og 128 GB eller 256 GB SSD-lager. Processoren er 6. generation af Intel Core M, men den nøjagtige konfiguration blev ikke oplyst.

Aspire Switch 12 S kan købes fra februar til priser fra EUR 1.199 (ca. 9.000 kroner), hvilket svarer ganske godt til prisniveauet på Surface Pro 4. Men hos Microsoft skal man betale ekstra for tastaturet.

Tablet til børnene

Foto: Acer
Foto: Acer

Hvis økonomien ikke er til supertablets, er Iconia One 8 et lidt mere tilgængeligt bud på flad, håndholdt uderholdning. 8” tabletten bryster sig ikke af superavanceret teknologi, men brugerfladen skulle være tilpasset de yngste, og udvalget af apps er udvalgt efter familievenlighed. Hardwaren er på det jævne: En quad-core CPU fra Mediatek med 1 GB RAM og 16 GB lager. Til gengæld er prisen også famlievenlig: EUR 129 (knap 1.000 kroner).

Solid chromebook til skoletasken

Foto: Acer
Foto: Acer

Acer er en af de flittigste leverandører af de billige Chromebook-computere. Det nyeste skud på stammen er en 11-tommers-model, der skulle udmærke sig ved at kunne tåle et tryk på 60 kg og et fald på 60 cm takket være forstærkede hjørner. Ved første øjekast ser den meget dyrere ud end de ca. 2.500 kroner, som den 1,1 kg lette skoletaskecomputer sandsynligvis kommer til at koste, når den når hertil. Mængden af hukommelse er skåret ind til benet: 2-4 GB RAM og 16-32 GB lagerplads.

Noget, som vi også havde forventet at se fra Acer på CES-messen, var Predator 6-telefonen, som blev fremvist som prototype allerede på IFA-messen i september i fjor, men som ikke var klar ved lanceringen af Predator-serien i december. Men den må vi åbenbart vente lidt længere på endnu.

Annonce

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
Annonce
Annonce

Læs også