Kraftig soundbar med 5.1-lyd

Med trådløse baghøjttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlægget heftige lydoplevelser.
Annonce
Annonce
forfatter

Lyden er den halve filmoplevelse, siges det, og selv om TV-producenterne arbejder ihærdigt på at få bedre TV-lyd ud af deres slanke skærme, er der ikke meget, der kan erstatte et dedikeret lydanlæg.

Nu kommer Sony med et nyt lydsystem til dem, der vil opgradere TV-lyden: Sony HT-S40R består af en “soundbar” med subwoofer, trådløse baghøjttalere og hele molevitten.

Sony HT-S40R byder på fronthøjttaler, subwoofer og “trådløse” baghøjttalere. (Foto: Sony)

Komplet 5.1-system

Sony HT-S40R er faktisk ikke en typisk soundbar, som vi er vant til, men snarere en slags hybrid mellem en soundbar og et traditionelt 5.1-højttalersystem. Systemet består af en trekanals fronthøjttaler, der monteres under TV’et, mens surround-lyden gengives af dedikerede baghøjttalere.

Sony-systemet understøtter Dolby 5.1 surround-lyd, men må klare sig uden ægte, fuldblods Dolby Atmos-lyd med højde-effekter. Det kan modtage lyden trådløst eller via HDMI ARC-indgangen.

De fleste soundbars på markedet fungerer som hovedenhed med HDMI-tilslutninger og lignende. På Sony HT-S40R er tilslutningerne samt selve forstærkerenheden derimod flyttet til subwooferen.

Annonce

Et lidt underligt valg, synes vi, da det normalt er soundbaren, der er tættest på TV’et, mens subwooferen normalt gør sig bedre i et hjørne. Til gengæld bidrager det til at gøre selve soundbaren relativt slankt og kompakt.

Sony-anlægget er opgivet til 600 watt udgangseffekt, hvilket burde være nok til at give ren og kraftfuld TV-lyd.

so4 so3
<
>
Baghøjttalerne drives af en forstærker, der modtager trådløse signaler fra frontrækken. (Foto: Sony)

Baghøjttalere kan ofte medføre en masse ekstra ledninger på kryds og tværs af rummet. Det problem har Sony imidlertid løst ved hjælp af en separat, trådløs forstærkerenhed, der placeres bagerst i rummet. Helt trådløst bliver det så ikke, da man stadig har brug for højttalerkabler – men i det mindste skal man ikke trække dem over hele rummet.

Sony-anlægget understøtter Bluetooth, så man kan afspille musik trådløst fra mobilen. Det skal desuden være kompatibelt med trådløs lyd fra udvalgte Sony Bravia-TV’er. En separat USB-port er der også.

Læs også
Verdens bedste soundbars? For dem, der gerne vil betale for den bedste lyd – men ikke gider løse komponenter og kabelrod.

Pris og tilgængelighed

Sony HT-S40R vil koste ca. 3.200 kroner og er tilgængelig fra maj.

Annonce

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
Annonce
Annonce

Læs også

Panasonic introducerer flere spændende TV-modeller for 2021, deriblandt tre nye 48 tommers OLED-TV’er!
Ved du ikke, hvad du skal gøre med alle dine penge? C Seed har lavet et 165 tommers (!) MicroLED-TV, der kan foldes sammen og skjules, når du ikke bruger det.
… og hvad tror du, 83-tommeren koster?
LG har patenteret en ny type OLED-TV, der kan skjules, når du ikke bruger det.
770 km rækkevidde, Burmester-lydanlæg og MBUX infotainment-system. Garanteret en luksusbil af format.
Sony opdaterer deres flagskibskameraer.
Creative SXFI Air Gamer lover at være noget for alle og tilbyder både trådløs og kablet lyd.
Helelektrisk udgave af X1.
AMD Ryzen vipper Intel af pinden for første gang i 10 år i nye gaming-maskiner fra Dell og Alienware.
Harrison Ford-filmen fra 1986 gør comeback som TV-serie.
Nu kan du også lede efter ting, der ikke er lavet af Apple.
Lanceres sammen med ny film i kontaktkopi-design.
Den nye Nokia X-serie af smartphones er udviklet til at opfordre brugerne til at beholde deres smartphone i længere tid med tre års garanti, sikkerhedsopdateringer og Android-versioner.
I dag løfter Lenovo sløret for den nye version af gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byder blandt andet på en Snapdragon 888-processor, 5G og otte virtuelle taster.
De koster næsten det samme, men Cambridge Evo 150 er dobbelt så kraftig som Evo 75. Her går retro-udseende og moderne indmad hånd i hånd.
Med trådløse baghøjttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlægget heftige lydoplevelser.