Nyhed

Kraftig soundbar med 5.1-lyd

Med trådløse baghøjttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlægget heftige lydoplevelser.
forfatter

Lyden er den halve filmoplevelse, siges det, og selv om TV-producenterne arbejder ihærdigt på at få bedre TV-lyd ud af deres slanke skærme, er der ikke meget, der kan erstatte et dedikeret lydanlæg.

Nu kommer Sony med et nyt lydsystem til dem, der vil opgradere TV-lyden: Sony HT-S40R består af en “soundbar” med subwoofer, trådløse baghøjttalere og hele molevitten.

Sony HT-S40R byder på fronthøjttaler, subwoofer og “trådløse” baghøjttalere. (Foto: Sony)

Komplet 5.1-system

Sony HT-S40R er faktisk ikke en typisk soundbar, som vi er vant til, men snarere en slags hybrid mellem en soundbar og et traditionelt 5.1-højttalersystem. Systemet består af en trekanals fronthøjttaler, der monteres under TV’et, mens surround-lyden gengives af dedikerede baghøjttalere.

Sony-systemet understøtter Dolby 5.1 surround-lyd, men må klare sig uden ægte, fuldblods Dolby Atmos-lyd med højde-effekter. Det kan modtage lyden trådløst eller via HDMI ARC-indgangen.

De fleste soundbars på markedet fungerer som hovedenhed med HDMI-tilslutninger og lignende. På Sony HT-S40R er tilslutningerne samt selve forstærkerenheden derimod flyttet til subwooferen.

Et lidt underligt valg, synes vi, da det normalt er soundbaren, der er tættest på TV’et, mens subwooferen normalt gør sig bedre i et hjørne. Til gengæld bidrager det til at gøre selve soundbaren relativt slankt og kompakt.

Sony-anlægget er opgivet til 600 watt udgangseffekt, hvilket burde være nok til at give ren og kraftfuld TV-lyd.

so4 so3
<
>
Baghøjttalerne drives af en forstærker, der modtager trådløse signaler fra frontrækken. (Foto: Sony)

Baghøjttalere kan ofte medføre en masse ekstra ledninger på kryds og tværs af rummet. Det problem har Sony imidlertid løst ved hjælp af en separat, trådløs forstærkerenhed, der placeres bagerst i rummet. Helt trådløst bliver det så ikke, da man stadig har brug for højttalerkabler – men i det mindste skal man ikke trække dem over hele rummet.

Sony-anlægget understøtter Bluetooth, så man kan afspille musik trådløst fra mobilen. Det skal desuden være kompatibelt med trådløs lyd fra udvalgte Sony Bravia-TV’er. En separat USB-port er der også.

Verdens bedste soundbars? For dem, der gerne vil betale for den bedste lyd – men ikke gider løse komponenter og kabelrod.

Pris og tilgængelighed

Sony HT-S40R vil koste ca. 3.200 kroner og er tilgængelig fra maj.

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.