TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Kraftig soundbar med 5.1-lyd

Med trådløse baghøjttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlægget heftige lydoplevelser.

forfatter
Publiceret 07/04/2021 - 20:59

Lyden er den halve filmoplevelse, siges det, og selv om TV-producenterne arbejder ihærdigt på at få bedre TV-lyd ud af deres slanke skærme, er der ikke meget, der kan erstatte et dedikeret lydanlæg.

Nu kommer Sony med et nyt lydsystem til dem, der vil opgradere TV-lyden: Sony HT-S40R består af en “soundbar” med subwoofer, trådløse baghøjttalere og hele molevitten.

Sony HT-S40R byder på fronthøjttaler, subwoofer og “trådløse” baghøjttalere. (Foto: Sony)

Komplet 5.1-system

Sony HT-S40R er faktisk ikke en typisk soundbar, som vi er vant til, men snarere en slags hybrid mellem en soundbar og et traditionelt 5.1-højttalersystem. Systemet består af en trekanals fronthøjttaler, der monteres under TV’et, mens surround-lyden gengives af dedikerede baghøjttalere.

Sony-systemet understøtter Dolby 5.1 surround-lyd, men må klare sig uden ægte, fuldblods Dolby Atmos-lyd med højde-effekter. Det kan modtage lyden trådløst eller via HDMI ARC-indgangen.

De fleste soundbars på markedet fungerer som hovedenhed med HDMI-tilslutninger og lignende. På Sony HT-S40R er tilslutningerne samt selve forstærkerenheden derimod flyttet til subwooferen.

Et lidt underligt valg, synes vi, da det normalt er soundbaren, der er tættest på TV’et, mens subwooferen normalt gør sig bedre i et hjørne. Til gengæld bidrager det til at gøre selve soundbaren relativt slankt og kompakt.

Sony-anlægget er opgivet til 600 watt udgangseffekt, hvilket burde være nok til at give ren og kraftfuld TV-lyd.

so4 so3
<
>
Baghøjttalerne drives af en forstærker, der modtager trådløse signaler fra frontrækken. (Foto: Sony)

Baghøjttalere kan ofte medføre en masse ekstra ledninger på kryds og tværs af rummet. Det problem har Sony imidlertid løst ved hjælp af en separat, trådløs forstærkerenhed, der placeres bagerst i rummet. Helt trådløst bliver det så ikke, da man stadig har brug for højttalerkabler – men i det mindste skal man ikke trække dem over hele rummet.

Sony-anlægget understøtter Bluetooth, så man kan afspille musik trådløst fra mobilen. Det skal desuden være kompatibelt med trådløs lyd fra udvalgte Sony Bravia-TV’er. En separat USB-port er der også.

Læs også Verdens bedste soundbars? For dem, der gerne vil betale for den bedste lyd – men ikke gider løse komponenter og kabelrod.

Pris og tilgængelighed

Sony HT-S40R vil koste ca. 3.200 kroner og er tilgængelig fra maj.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Mindre og billigere Sonos-subwoofer forsinket Det kan se ud, som om Sonos' planlagte Sub Mini bliver nogle måneder forsinket.
Soundbar til få hundrede kroner Creative Stage Air V2 er en en bærbar, batteridreven soundbar til næsten ingen penge
Hvor godt lyder Samsungs ultraslanke soundbar? Samsung Ultra Slim Soundbar må være den tyndeste soundbar, vi har set, men lyden er overraskende stor! HW-S810B kan også nogle tricks, som gør den ekstra nem at placere.
En velkommen oplevelse med blødere tonalitet Vi kan kun være enige i, at teknologi skal være for alle. Men behøver man pakke den ind i sludder?
Vi tabte kæben De små KEF LSX II er de bedste trådløse stereohøjttalere i prisklassen.
TAD er tilbage med ny højttaler TAD-CR1TX bliver ikke ligefrem billig.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend