Search
Generic filters

IFA 2019: Nyt Panasonic-TV med kodenavnet “MegaCon” for mega kontrast!

Glem OLED og 8K. IFA-messens mest imponerende TV var et 55 tommers 4K LCD-TV med en kontrast, som vi næppe har set magen til.

IFA-messen er fuld af TV-skærme med imponerende billedkvalitet, og mange af dem anvender moderne teknologier som OLED, QLED eller 8K-opløsning for at skabe et knivskarpt og kontrastrigt billede. Men det var faktisk en 4K LCD-monitor, der gav os den største overraskelse: Den spøjse Panasonic MegaCon (Mega Contrast) er noget af det sejeste, vi har set! Den har to lag LCD for optimal kontrast og lysstyrke i én og samme skærm.

Panasonic MegaCon

Panasonic MegaCon er en såkaldt Dual Layer LCD-skærm. Den består af et 4K LCD-farvepanel yderst kombineret med et monokromt (sort-hvidt) LCD-panel inderst, som modulerer lysgennemstrømningen fra den direkte LED-bagbelysning.

På denne måde opnår den dimming på pixelniveau (ligesom OLED) kombineret med en lysstyrke på op til 1000 nit (vedvarende) over hele skærmoverfladen. Det resulterer i en kontrast på intet mindre end 1.000.000:1! Desuden har Panasonic MegaCon et meget bredt farvespektrum (99 procent af DCI P3-farverummet).

Panasonic-skærmen var da også en drøm at se på: De kontrastrige naturbilleder bød på en så realistisk gengivelse, at det kan sammenlignes med at opleve naturen i levende live. Råstærk kontrast mellem lyst og mørkt, perfekt lysstyring over hele panelet og en meget naturlig farvegengivelse gav et billede, der nærmest var til at tage og føle på. Et vindue til virkeligheden!

Panasonic MegaCon anvender to lag LCD – et til lys og et til farver – til at skabe fantastisk billedkvalitet. (Grafik: Panasonic)

Professionel studiemonitor

Desværre er Panasonic MegaCon ikke beregnet til forbrugermarkedet, men henvender sig i stedet til TV-stationer, professionelle videoproducenter, filmfarvelæggere og andre, der vil have en optimal HDR-skærm i stort format.

Det er ikke særlig sandsynligt, at vi får teknologien at se i “almindelige” TV’er, da den er meget dyr og krævende at producere og ikke særlig energieffektiv. På grund af det indre LCD-lag, der hæmmer lysgennemstrømningen, kræves der meget kraftigere LED-lys end normalt. Det bruger mere strøm og producerer meget varme – hvilket vi kan bekræfte efter at have mærket strålevarmen fra LCD-panelet på nært hold. Men for pokker, sikke en billedkvalitet!

annonce
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Moonraker var kodenavnet på Nokias smart-ur, som blev droppet af Microsoft efter opkøbet af den finske mobilproducent.
  ViacomCBS udvikler deres egen streaming-tjeneste, som skal lanceres næste år.
  En af årets største filmlanceringer fra Walt Disney, Mulan, udsendes nu direkte på streaming-tjenesten Disney+.
  I første omgang bliver det alene Android-brugerne, der får glæde af at streame spil som to-go på mobilen.
  SSD er nu standard i alle Apples iMacs.
  Samsung har netop lanceret Galaxy Note 20 og Galaxy Note 20 Ultra. Teknologien kender vi, men begge modeller byder på design og finesser, der virker yderst lovende.
  Udover Samsung Galaxy Note 20-serien har Samsung i dag lanceret Samsung Galaxy Tab S7 og Tab S7+, Samsung Galaxy Watch 3, Samsung Galaxy Buds Live og sidst, men ikke mindst, Samsung Galaxy Z Fold 2.
  En lækket YouTube-video ser ud til at afsløre nye oplysninger om Sonys støjreducerende hovedtelefoner.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  TCL QLED800

  Vejl.pris 7999 kr QLED-kup fra TCL

  Sony XH9005 (KD-65XH9005)

  Vejl.pris 12990 kr God til sport og spil

  LG NANO 90 (65NANO906)

  Vejl.pris 12990 kr Kanonstærk kontrast

  LG OLED GX Gallery OLED

  Vejl.pris 27990 kr OLED på udstilling
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.