Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Tre soundbars fra Philips

Philips lancerer tre nye soundbars til folk, der enten ønsker hjemmebiokvalitet i topklasse eller vil forbedre TV-lyden.

Skrevet af / 24/01/2024 - 11:00
Tre soundbars fra Philips

I kampen om pladsen i stuen har Philips lanceret tre nye soundbars, der giver ekstra funktionalitet sammen med et nyt Philips Ambilight TV.

Philips TAB6309 – stor lyd fra lidt plads

Philips lover, at den nye soundbar TAB6309 er den perfekte partner for ejere af et Philips Ambilight TV med sin store biograflyd, der alligevel ikke blokerer for skærmens nederste kant. Dette takket være dens “exceptionelt lave profil” på kun 37 mm i højden. Alternativt kan soundbaren monteres på væggen.

Trods den lave højde lover TAB6309 3D-lyd i høj kvalitet med lydformater som Dolby Atmos og DTS Virtual:X. Eftersom højttalersystemet er af 2.1-typen, skal dette klares med digital lydbehandling. Det kan aldrig blive lige så godt, som hvis man har separate højttalerenheder på oversiden af soundbaren, men det kan skabe en ekstra rumfølelse.

Læs også Vellydende optur fra Philips Denne nykommer fra Philips leverer et stort lydbillede med saftig bas.

Den medfølgende trådløse subwoofer giver mere kraft i basregistret. Den er meget kompakt og kan placeres enten horisontalt eller vertikalt, så der burde være masser af muligheder for at gemme den helt af vejen. 

Philips TAB6309
Philips TAB6309. Foto: Philips

Soundbaren har gode tilslutningsmuligheder med HDMI eARC, optisk digital indgang, analog AUX og desuden afspilning direkte fra USB-hukommelse. Philips bruger sit eget EasyLINK-system, som giver mulighed for at styre både soundbaren og et Philips-TV med en og samme fjernbetjening. Det giver lidt flere funktioner end ellers, men det skal siges, at alle soundbars kan styres med TV’ets fjernbetjening, så længe de begge understøtter HDMI-CEC. Hvilket i dag gælder for langt de fleste.

Musik kan streames via Bluetooth 5.3, og soundbaren understøtter LE Audio-codecen for en mere stabil forbindelse. Det skulle også give bedre lyd med lavere latenstid sammenlignet med det gamle SBC-codec.

Lydmæssigt kan TAB6309 tilpasses med fire EQ-indstillinger og en dialogforstærkningsmodus. Man kan bruge både fjernbetjening og app til dette.

Philips TAB5309
Philips TAB5309. Foto: Philips

Philips TAB5309 – lidt mindre

Hvis du har lidt lavere ambitioner i TV-stuen, kan TAB5309 være soundbaren til dig. Også denne med DTS Virtual:X, men uden Dolby Atmos. Med andre ord, ikke samme understøttelse af immersive 3D-lyd.

Også TAB5309 har en kompakt, trådløs subwoofer ved siden af og samme tilslutningsmuligheder som 6309.

Philips TAB5109 – bedre end TV-lyden

Hvis du ikke er særlig interesseret i kraftig bas, men alligevel vil have bedre lyd end den, der kommer direkte fra dit TV, er Philips TAB5109 måske svaret. Et kompakt 2.0-system med DTS Virtual:X og Dolby Digital Plus. Også her med samme tilslutningmuligheder som hos de to større soundbars.

Mere info: philips.dk

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Franske højttalere får mundvandet til at løbe

Berømt kunstner udsmykker B&O

Se den vildeste JBL-samling i verden

Se hvilken højttaler der er tilbage!

Superdiskant er kronen på værket

En ny stjerne på højttalerhimlen

Jordskælv i dagligstuen

Sonos Roam opdateres til sommeren

Her er årets nye soundbars fra Samsung

- Den nye Sonos-app er elendig

Superbillig højttaler

Nu kan du vælge farve

Scroll to Top