Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: Philips TAB7908/10

Vellydende optur fra Philips

Denne nykommer fra Philips leverer et stort lydbillede med saftig bas.

Skrevet af / 12/12/2023 - 12:05
Philips TAB7908/10
Audun Hage

TAB7908 er en helt ny model fra Philips med et slankt og kompakt design. Soundbaren understøtter populære lydformater som Dolby Atmos og DTS:X og ledsages af en trådløs subwoofer, der følger med i æsken.

Philips TAB7908

Philips TAB7908 er en fryd for øjet med sine skrå ender og mørke stofbetræk til højttalerne. Højttaleropsætningen har en 5.1.2-konfiguration, der består af front- og topmonterede enheder, en dedikeret centerkanal plus sidemonterede diskanter.

En anden fin detalje er den store og tydelige LED-indikator, som fortæller os status for lydstyrke, lydtilstand og lydformat. Du kan også justere lysstyrken på skærmen eller slukke den helt.

Philips-soundbaren har HDMI eARC-indgang samt optisk indgang og Bluetooth, men ingen Wi-Fi. Den ekstra HDMI-indgang er god, hvis du har mange videokilder eller et ældre TV, som ikke understøtter de nyeste lydformater.

Philips-soundbaren har en stor og tydelig rude, der viser valg af input, lydtilstand og lignende. Her får vi også en bekræftelse, når soundbaren modtager et Dolby Atmos-signal, hvilket er nyttigt. (Foto: Philips)

Lydkvalitet

Philips har tidligere haft varierende succes med sine soundbars, så det var på høje tid, at vi hørte noget nyt fra den traditionsrige producent. Og TAB7908 skuffer ikke: Dette er en soundbar med imponerende lyd i forhold til sin størrelse.

Philips-soundbaren skaber et stort og rummeligt lydbillede og viser hurtigt, at den kan spille både højt og rent. Dynamikken er imponerende, og det lyder faktisk skræmmende realistisk, når geværsalverne knitrer under åbningsscenen i Intet Nyt fra Vestfronten. Derudover har subwooferen en ganske overbevisende dyb bas, som får hele rummet til at vibrere.

Mellemtonen kan dog virke lidt tynd og begrænset, og dialogerne fra Drive to Survive er ikke så klare, som vi kunne ønske os.

(Foto: Philips)

Musik

Philips bringer mange af de samme fantastiske kvaliteter til musikken: Der er en stor, fyldig lyd, som du ikke umiddelbart kan få fra en soundbar uden subwoofer. Den kraftfulde bas giver både fundament og engagement i alt fra hiphop til klassisk.

Men vi får ikke det fulde indtryk af krævende vokaler og stemmer – for eksempel er Petra Marklunds Händerna mot himlen aldrig helt så varm og nærværende, som vi forventer. Gåsehuden udebliver, bemærker Geir.

Bassen er heller ikke den mest præcise, vi har hørt, og en smule for voluminøs på noget musik. Vi fandt det derfor passende at skrue et par trin ned for basniveauet med fjernbetjeningen. Subwooferen har også svært ved at følge med de hurtige og hårdtslående techno-basrytmer fra Infected Mushroom (I wish – Skazi edit).

(Foto: Philips)

Konklusion

Philips TAB7908 leverer et stort lydbillede med en god surround-oplevelse samt en kraftfuld, dyb basgengivelse. Soundbaren kan spille højt og rent og fungerer også godt med en bred vifte af musik. Vi kan også godt lide den informative rude på forsiden. TAB7908 er ikke perfekt, men den er en klar forbedring i forhold til tidligere Philips-modeller og et godt køb i sin klasse.

Philips TAB7908. (Foto: Philips)

Karakter
Philips TAB7908/10
Basic

Lyd & Billede mener

Philips TAB7908 leverer et stort, fyldigt lydbillede med kraftfuld bas. Tilslutningsmulighederne er gode, og en praktisk inforude giver os nyttige oplysninger. Subwooferen er en "vildbasse", der kan være lidt for kraftig og løssluppen på nogle typer musik.

Også i denne test:

6 soundbars - vinteren 2023

TCL P733W

Billig og blandet, men bedre end forventet

TCL P733W har en meget overkommelig pris. Men den overrasker med sin ydelse.

En billig indgang til bedre lyd i TV-stuen. Subwooferen tilfører ekstra kraft, og prisen taget i betragtning er dette en god pakke.
Lidt tynde dialoger, subwooferen kunne have været bedre integreret. Ikke Dolby Atmos.
Læs hele testen

Sonos Beam (Gen 2)

Stadig bedst i klassen

Vi har længe anset Sonos Beam for at være den bedste kompakte soundbar. Hvordan klarer Gen 2 sig i forhold til de nye konkurrenter?

Klar, naturlig lyd. Dolby Atmos tilføjer en følelse af storhed. Fordelene ved Sonos' multirumssystem. Fungerer godt med Sub Mini, endnu bedre med Sub.
Mangler lidt kraft på egen hånd. Selv med den mindste trådløse subwoofer er prisstigningen solid, og endnu større med den sub, vi vil have - Sonos Sub.
Læs hele testen

Yamaha SR-B40A

Skuffende flad lydoplevelse

Yamaha SR-B40A soundbar fik testpanelet til at tabe kæben! Desværre var det ikke af beundring.

Subwoofer er inkluderet i prisen. Understøtter Dolby Atmos.
Yamaha SR-B40A har en brugervenlighed, der leger gemmeleg, og en lydgengivelse, der er flad som en pandekage til søndagsbrunch.
Læs hele testen

Sony HT-A3000

Bedst uden bas?

Denne soundbar fra Sony spiller godt alene - en subwoofer er en dyr opgradering.

Sony HT-A3000 er en kompakt soundbar med fyldig lyd og fleksible opgraderingsmuligheder.
Sony-soundbaren har ingen højdekanaler, hvilket begrænser 3D-oplevelsen en smule.
Læs hele testen

Samsung HW-Q610C

Fed filmlyd til en god pris

Samsungs kompakte soundbar lyder imponerende stor til prisen.

Samsung HW-Q610C leverer et stort og overbevisende lydbillede med masser af detaljer og en høj underholdningsfaktor.
Samsung-soundbaren er ikke særlig køn at se på med sit kantede udseende, og den må klare sig uden indbygget Wi-Fi.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

De lyder lige så godt, som de ser ud

Trådløs retrohøjttaler

Siger ikke noget forstyrrende

Bærbart retro-pletskud

Toplyd på budget

Spilledåsen

Trådløse guldpokaler

Er dette Samsungs "Sonos-killer"?

Klassens bedste kompakthøjttaler

Stor lyd - men vi savner noget

Vi tester prisvenlige soundbars

Elegant – både udenpå og indeni

Scroll to Top