Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: Sony HT-A3000

Bedst uden bas?

Denne soundbar fra Sony spiller godt alene - en subwoofer er en dyr opgradering.

Skrevet af / 12/12/2023 - 12:05
Sony HT-A3000
Audun Hage

Sony har et stort udvalg af soundbars, som har begejstret vores anmeldere ved flere lejligheder. HT-A3000 i mellemklassen har derimod fløjet lidt under radaren: Denne model har ikke så imponerende specifikationer som de større 5000- og 7000-modeller, men kan være en god mulighed for dem, der ønsker at spare penge og plads.

Sony HT-A3000. (Foto: Sony)

Sony HT-A3000

Den kompakte Sony-planke er 95 centimeter bred, hvilket gør den ideel til mellemstore TV-skærme. Den er også lav nok til ikke at skjule billedet. Finishen er en blanding af hård plast og metalnet, som giver et godt indtryk af kvalitet. Sony har placeret en vindue på forsiden, som giver status på lydformat og lignende – men det er ret mikroskopisk og sværere at tyde end på Philips.

Højttalerkonfigurationen er 3.1-kanals, med dedikerede elementer til venstre, center og højre kanal. HT-A3000 mangler dog dedikerede elementer til surround- og højdekanaler og er afhængig af lydbehandling for at simulere disse lydeffekter. Det er en betydeligt enklere løsning end for eksempel Samsung og Philips i denne test.

På den positive side har Sony udstyret soundbaren med ekstra basenheder til de lavere frekvenser. I teorien burde den fungere uden separat bas – men vi har testet både med og uden SA-SW3-subwooferen for at være sikre.

Sony-HT-A3000. (Foto: Sony)

Lydkvalitet

Med hensyn til lyd er Sony-soundbaren let at holde af. Førstehåndsindtrykket er, at HT-A3000 leverer en stærk og klar dialog, som fremhæver stemmerne i både film og serier. Mellemtonen er klarere og mere jævn, end vi oplevede med konkurrenten fra Philips. Lydbilledet er stort og bredt, men samtidig får vi ikke det indtryk af højde og dybde, som for eksempel Samsung formår at skabe. Selv når vi slår Sonys egen lydbehandling “3D Spatial Sound Mapping” til, bliver lyden mere diffus og ikke særlig detaljeret eller omsluttende.

Musik

Når det gælder musik, nyder Sony godt af en ren og jævn tonebalance, som giver både nærværende og præcis stereolyd. Sony HT-A3000 har også en god, fyldig bas, og ligesom Sonos Beam klarer den sig godt på egen hånd.

Selvfølgelig oplevede vi en stor forbedring, da vi tilsluttede den separate subwoofer SA-SW3. Denne subwoofer er lydmæssigt bedre end Samsung, Philips og Yamaha – og kan endda udfordre Sonos Sub Mini. Basgengivelsen er stram, musikalsk korrekt og eksplosiv, når det er nødvendigt. Desværre koster den også en pæn slat ekstra (3.800 kroner). Du skal derfor virkelig ønske det, før du parrer HT-A3000 med den model.

Læs også Det bedste Sony-køb? Sonys mellemste soundbar giver den en ekstra skalle med overbevisende surround-lyd. Men hvor god er HT-A5000 i forhold til Sonos Arc?

Konklusion

Sony HT-A3000 falder mellem to stole i denne gruppetest, da prisen er relativt høj for en standalone soundbar. Mange af konkurrenterne drager fordel af at inkludere en aktiv subwoofer til den pris, mens Sony bliver uforholdsmæssigt dyr, når man tilføjer en separat subwoofer. Som en soundbar i mellemklassen med en 3.1-konfiguration klarer Sony sig stadig godt på egen hånd med et stort lydbillede og en fyldig tonebalance. HT-A3000 kan derfor være et godt valg for dem, der ønsker god lyd uden en subwoofer.

Karakter
Sony HT-A3000
Basic

Lyd & Billede mener

Sony HT-A3000 er en kompakt soundbar med fyldig lyd og fleksible opgraderingsmuligheder. Sony-soundbaren har ingen højdekanaler, hvilket begrænser 3D-oplevelsen en smule.

Også i denne test:

6 soundbars - vinteren 2023

TCL P733W

Billig og blandet, men bedre end forventet

TCL P733W har en meget overkommelig pris. Men den overrasker med sin ydelse.

En billig indgang til bedre lyd i TV-stuen. Subwooferen tilfører ekstra kraft, og prisen taget i betragtning er dette en god pakke.
Lidt tynde dialoger, subwooferen kunne have været bedre integreret. Ikke Dolby Atmos.
Læs hele testen

Sonos Beam (Gen 2)

Stadig bedst i klassen

Vi har længe anset Sonos Beam for at være den bedste kompakte soundbar. Hvordan klarer Gen 2 sig i forhold til de nye konkurrenter?

Klar, naturlig lyd. Dolby Atmos tilføjer en følelse af storhed. Fordelene ved Sonos' multirumssystem. Fungerer godt med Sub Mini, endnu bedre med Sub.
Mangler lidt kraft på egen hånd. Selv med den mindste trådløse subwoofer er prisstigningen solid, og endnu større med den sub, vi vil have - Sonos Sub.
Læs hele testen

Philips TAB7908/10

Vellydende optur fra Philips

Denne nykommer fra Philips leverer et stort lydbillede med saftig bas.

Philips TAB7908 leverer et stort, fyldigt lydbillede med kraftfuld bas. Tilslutningsmulighederne er gode, og en praktisk inforude giver os nyttige oplysninger.
Subwooferen er en "vildbasse", der kan være lidt for kraftig og løssluppen på nogle typer musik.
Læs hele testen

Yamaha SR-B40A

Skuffende flad lydoplevelse

Yamaha SR-B40A soundbar fik testpanelet til at tabe kæben! Desværre var det ikke af beundring.

Subwoofer er inkluderet i prisen. Understøtter Dolby Atmos.
Yamaha SR-B40A har en brugervenlighed, der leger gemmeleg, og en lydgengivelse, der er flad som en pandekage til søndagsbrunch.
Læs hele testen

Samsung HW-Q610C

Fed filmlyd til en god pris

Samsungs kompakte soundbar lyder imponerende stor til prisen.

Samsung HW-Q610C leverer et stort og overbevisende lydbillede med masser af detaljer og en høj underholdningsfaktor.
Samsung-soundbaren er ikke særlig køn at se på med sit kantede udseende, og den må klare sig uden indbygget Wi-Fi.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Familiefejde i B&W

Træd ind i filmen med Dolby Atmos!

Fantastisk lyd fra en standerhøjttaler

Fornem højttalerteknologi på budget

Vægpryd med lyd

Garanti for god stemning til sommerfesterne

Endelig rigtig trådløse

Er dette fremtidens trådløse PA-system?

Engagement og spilleglæde i spandevis

Sublim musikformidler i 70'er-forklædning

Vanedannende god lyd fra Raidho

Du vil elske denne højttaler

Scroll to Top