TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Sonus faber Omnia: Trådløs bordhøjttaler

Med AirPlay, HDMI og pladespillerindgang har Sonus faber Omnia alt, hvad man har brug for.

forfatter
Publiceret 22/02/2022 - 23:27

Man finder dem overalt. Små, store, flade, lange. Trådløse højtalere findes i alle varianter, og soundbars, der kan sluttes til TV’et, findes også som trådløse.

Med andre ord behøver man ikke andet end en trådløs soundbar for at få lyd i hjemmet. Medmindre man er mere end gennemsnitlig optaget af lydkvalitet og ikke vil have en lang soundbar i grå plast liggende på TV-møblet i stuen.

Omtrent sådan tror jeg, at Livio Cucuzza tænkte, da han designede Sonus faber Omnia. Som er en alt-i-en trådløs højttaler, der også kan fungere som soundbar.

OMNIA WG 1 scaled 1
Omnia i grafitgrå og valnød. (Foto: Sonus faber)

“For mig repræsenterer Omnia en rejse i Sonus fabers omfattende historie, bare i dobbelt tempo,” siger Sonus fabers chefdesigner, Livio Cucuzza.

Læs også Musikglæde i reolen Sonus faber Lumina II beviser, at små højttalere kan give bedre lyd for pengene.

“I alle projekter er det min opgave at fortælle virksomhedens historie, og med Omnia er missionen den samme. Processen var bare hurtigere og gik mere i dybden. I en ny, mere tilgængelig kategori vil Omnia tilbyde en smag af Sonus fabers 40 år lange historie til tusindvis af nye mennesker. Ambitiøst, selvfølgelig, men også tilfredsstillende.”

OMNIA TV 1 scaled 1
Omnia har HDMI og fungerer fint som soundbar. (Foto: Sonus faber)

Indbygget AirPlay 2 og Chromecast

Den trådløse Omnia har indgang til en analog lydkilde eller en pladespiller med MM-pickup, men også HDMI med lydretur, så man kan bruge TV’ets fjernbetjening til at styre volumen. Den har også Bluetooth med AptX HD, Chromecast, AirPlay 2, Spotify Connect og Tidal Connect, og den understøtter Roon.

Sonus faber siger, at højttaleren kan opnå et lydtryk på 108 dB, hvilket er meget for en bordhøjttaler, og det opgivne frekvensområde er 30 Hz til 25 kHz.

OMNIA KITCHEN 1 scaled 1
Omnia har en slank profil. (Foto: Sonus faber)

Under træfinéren sidder en 6,5 tommers subwoofer med aluminiummembran, to 3 tommers mellemtoneenheder med papirfibermembraner, to 1,75 tommers enheder med cellulosemembraner og to 0,75 tommers diskanter.

De drives af i alt 490 watt effekt og bruger Sonus fabers Crescendo-teknologi til at optimere signalprocesseringen til de to 1,75 tommers enheder på siderne.

OMNIA 3 4 1 989x742 1 OMNIA SIDE W 989x742 1
<
>
(Foto: Sonus faber)

Omnia måler 13 x 65 x 28 cm, og vægten er opgivet til 7,6 kg.

Højttaleren bliver tilgængelig i valnød til marts, mens den grafitgrå udgave kommer til sommer. Prisen er opgivet til 14.999 kroner uanset farve.

OMNIA PARTY 1 989x1319 1
(Foto: Sonus faber)

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
De bedste trådløse vi har hørt KEF’s trådløse, gulvstående LS60 Wireless er intet mindre end brillante.
Sonos: Alle rygterne var sande! Så er der sat dato og navn på Sonos' stemmestyring og soundbar. Der er også bærbare nyheder.
Vanvittig råt fra KEF Jeg er ligeglad med, om det er rock eller klassisk, du hører. Disse højttalere af en anden verden ryster din krop igennem og giver dine ører den fineste massage.
Steinway Lyngdorf indleder badesæsonen Steinway & Sons Marine Speaker er luksuslyd til vandige omgivelser.
Præcisionsværktøj du kan bruge derhjemme Genelec er først og fremmest kendt for sine højttalere til lydstudier, men 6040R kan også bruges derhjemme.
Harman Kardon udfordrer konkurrenterne med ny soundbar Harman Kardon lover fantastiske lydoplevelser hjemme i stuen med den nye Citation MultiBeam 1100.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend