Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Sonus faber Duetto trådløse højttalere

Trådløs, aktiv, HDMI og alt i stereo.

Skrevet af / 13/10/2023 - 10:00
Sonus faber Duetto trådløse højttalere

Vi har set og hørt dem, men har ikke kunnet tale om dem i seks måneder. Nu er Sonus faber Duetto her endelig, og de er producentens første trådløse stereohøjttalere.

Højttalerne er ganske små og passer fint ind i en bogreol, men leverer en ret potent dynamik med forbløffende god tyngde i bassen, størrelsen taget i betragtning.

Duetto er Sonus fabers alternativ til højttalere som Dynaudio Focus 10, KEF LS50 Wireless II og Bowers & Wilkins Formation Duo.

Læs også Videoanmeldelse: Himmelsk trådløs lyd Vi er blevet imponeret af trådløse højttalere før, men B&W ­Formation Duo er det første højttalerpar, der tager os til himmels.

Her får man et kompakt og trådløst par med alt indbygget. De har både Bluetooth Aptx HD og wi-fi, men også fysiske tilslutninger i form af HDMI ind, optisk digital indgang, Ethernet og en analog indgang, som også kan bruges med en pladespiller. En af udgangene her er til en ekstern subwoofer og ikke til at forbinde højttalerne med hinanden. Det sker nemlig trådløst.

Med HDMI kan man koble TV-lyden til et par Duetto. Foto: Sonus faber

Livio Cucuzza, Sonus fabers chefdesigner, siger i en pressemeddelelse, at Duetto kombinerer 40 års højttalerkonstruktion og italiensk design med moderne teknologi og streaming.

Højttalerne, der måler 342 x 210 x 272 mm og vejer 6,8 kg, kan placeres på stativer, der er designet specielt til Duettos lut-formede kabinetter.

På undersiden af den ene højttaler finder man alle ind- og udgange. Foto: Sonus faber

Duetto understøtter Airplay, Chromecast, Spotify, Tidal connect og Qobuz, og de er desuden Roon Ready. Signalbehandlingen sker med digitale processorer fra ESS og AKM.

Lyden og valg af indgang kan styres fra det læderbeklædte Senseo-berøringspanel på toppen af den ene højttaler. Men det kan også styres med fjernbetjeningen eller fra den samme app, som bruges til Sonus faber Omnia. Der kan man også lave individuelle lydindstillinger og vælge sine egne præferencer.

Duetto på de dertil hørende stativer. Foto: Sonus faber

Den trådløse kommunikation mellem højttalerne bruger ultrabredbåndsteknologi for at undgå forsinkelser eller tab af lyd mellem højttalerne. Kabinetterne er udformet i ét stykke med elektronikken på et modul på bagsiden. Som man kan se på billederne, kan man vælge mellem sorte eller valnødfinerede højttalere. Der findes også et par skræddersyede stativer til Duetto.

SONUS FABER_DUETTO_6152 SONUS FABER_DUETTO_6148 SONUS FABER_DUETTO_6028 SONUS FABER_DUETTO_6022
<
>
Foto: Sonus faber

De små tovejshøjttalere er udstyret med en 13,3 cm bas/mellemtone med Sonus fabers papirfibermembran og en neodymmagnet bagved, som leverer hele 250 watt fra et klasse D-forstærkermodul.

Diskanten er 19 mm og har en vævet kuppelmembran af silke med Sonus Fabers waveguide, en kort tragt designet til at give ensartet spredning og bedre respons på siden af enhedens akse. Der er 100 watt klasse AB-effekt til rådighed, og højttalerne har et angivet frekvensområde fra 37 til 30.000 Hz. Delefrekvensen er opgivet til 1.900 Hz.

Sonus faber Duetto kommer først i butikkerne til november til en pris på 4.000 euro pr. par, det svarer til ca. 30.000 kroner herhjemme, mens standerne koster 750 euro pr. par. 

Læs også En soundbar du ikke har set magen til Med AirPlay, HDMI og pladespillerindgang har Sonus faber Omnia alt, hvad man har brug for.

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Bordhøjttalere med lydtryk

Spændende gulvmodel fra Revival Audio

Rullesten til skrivebordet

Gulvhøjttalere med det hele

En lille ny i gammel stil

Steinway Lyngdorf har slanket sig

Elegance fra Børresen

Luksuslyd på rejsen

Fabriksbesøg: Bang & Olufsen overrasker

Kraftfuld subwoofer fra ATC

Vandtætte indbygningshøjttalere

Klipsch og Onkyo vil udfordre Sonos

0
Scroll to Top