TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Samsung HW-Q960A

Samsungs nye topmodel HW-Q960A med Atmos surround-lyd er nu tilgængelig i butikkerne. En værdig arvtager til HW-Q950T?

Samsung er lykkedes godt med deres soundbars på det seneste: Med god hjælp fra lydguruerne ved Samsung Audio Lab i Californien har de udklækket en række vellydende soundbars, som har været med til at sætte standarden i deres prisklasse. Bl.a. kårede vi 2020-topmodellen HW-Q950T til årets bedste i high-end-klassen 2020.

Nu rettes søgelyset mod arvtageren HW-Q960A. Den blev præsenteret under CES-messen i januar og er nu omsider klar til det nordiske marked.

(Foto: Samsung)

Samsung HW-Q960A

Den nye topmodel har altså betegnelsen HW-Q960A (HW-Q950A på det amerikanske marked). Den understøtter både Dolby Atmos og DTS:X, og har fået endnu flere højttalerkanaler! Faktisk hele 11.1.4, i forhold til 9.1.4 på forgængeren.

Ud over sidekanaler på soundbaren er der nu ekstra sidekanaler i baghøjttalerne. Det skal i teorien give et endnu større og mere omsluttende surround-lydbillede. Hvor godt det fungerer i praksis, står tilbage at teste!

Det nye soundbar hævdes at fungere ekstra godt i samspil med Samsungs egne TV’er. Hvis man har en model af nyere årgang, kan man drage fordel af funktioner som Q-Symphony, der bruger TV’ets egne højttalere sammen med soundbaren, og SpaceFit Sound, som er en form for aktiv rumkorrektion.

Q960A får også selskab af en aktiv trådløs subwoofer med 8 tommers basenhed.

hw2 hw4 hw5
<
>
(Foto: Samsung)

Pris og tilgængelighed

Samsung HW-Q960A er tilgængelig nu og koster 11.490 kroner (vejl.).

Ud over HW-Q950A er der også HW-Q910A. Den skal stort set være identisk med storebror, men kommer uden baghøjttalere og må dermed klare sig med færre højttalerkanaler (7.1.2-konfiguration). Den koster 8.990 kroner (vejl.).

En kommentar til “Samsung HW-Q960A”

 1. Jeres nyhedsside fungerer ikke.
  Som abonnement logger jeg ind uden at få adgang.
  Hjemmeside åbner bare endnu engang med samme anmodning om tegne af abonnement eller tryk på box med abonnement.
  Kort sagt den åbner ikke og giver mulighed for læsning.
  Jeg vil opfordre til at systemet bliver brugbart
  Paul R Nielsen.

  Svar

Skriv en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
Lyd & Billede