Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

R-40PM og R-50PM: Aktive Klipsch-højttalere

Efter de store og kostbare The Sevens og The Nines har Klipsch nu opgraderet sine billigste aktive krabater. Her er de nye R-40PM og R-50PM.

Skrevet af / 17/08/2023 - 15:00
R-40PM og R-50PM: Aktive Klipsch-højttalere

De nye aktive kompakthøjttalere fra Klipsch siges at give bedre lyd end deres forgængere.

Klipsch R-40PM-lifestyle
R-40P. Foto: Klipsch

Klipsch R-40PM

Klipsch R-40PM overtager stafetten fra sin forgænger, R-41PM, og Klipsch mener selv, at højttalerne er blevet løftet til nye højder. Den nye og større hornkonstruktion giver et bredere lyttefelt, mens den såkaldte Dynamic Bass Eq-teknologi skal sikre en dyb og kraftfuld bas, uanset hvilken lydstyrke du spiller ved.

Det er også værd at nævne, at Klipsch har udvidet højttalernes kabinet til at give endnu større basrespons, samtidig med at den visuelle oplevelse er blevet forbedret med et nyt design. Den nye Tractrix-hornkonstruktion giver bedre dækning og kontrol over lyden, og bagsiden af højttaleren har opgraderede tekstfarver for bedre læsbarhed.

Klipsch R-40PM-Pair-Back
Mange indgange, men ingen HDMI. Foto: Klipsch

Komplet anlæg

Dette er dog ikke bare et par højttalere, det er faktisk et komplet lydanlæg. På bagsiden finder du nemlig en række tilslutningsmuligheder. Uanset om du vil tilslutte en pladespiller, en digital enhed via optisk indgang eller USB, eller bare streame musik trådløst via Bluetooth, vil højttaleren opfylde dine behov. Hvis du derimod vil oprette forbindelse til dit TV via HDMI-ARC, er du nødt til at opgradere til The Sevens eller The Nines.

Hvorfor ikke wi-fi?

For at kalde det et komplet anlæg vil vi også mene, at der bør være indbygget wi-fi med Chromecast og AirPlay 2, Spotify Connect og måske endda Roon Ready og Tidal Connect. Bluetooth er fint nok, men det føles lidt gammeldags ikke at kunne inkludere højttalerne i sit hjemmenetværk og give dem smartere funktioner, som f.eks. stemmestyring via en Google Nest-højttaler.

Klipsch R-50PM-lifestyle
R-50P. Foto: Klipsch

Klipsch R-50PM

Ønsker du en endnu større lydoplevelse end med R-40P, kan den større R-50PM være lige i skabet. Denne højttaler, som har en kraftigere 120 watt forstærkereffekt, erstatter sin forgænger R-51PM. Kombineret med “avancerede DSP-kredsløb” og Klipschs berømte hornteknologi loves vi en lydoplevelse med mere end 104 dB lydtryk. Med en dynamik, der skiller sig ud.

Foto: Klipsch

Fjernbetjening

Såvel R-40PM som R-50PM leveres med en fjernbetjening til valg af lydkilde og justering af lydniveauet for højttalerne samt evt. en tilsluttet subwoofer. Fjernbetjeningen har LED-baggrundsbelysning, så du også kan se funktionerne i mørke.

Klipsch R-50PM w cables Klipsch R-50PM-lifestyle Klipsch horn Klipsch R-50PM-lifestyle 2 Klipsch R-50PM-lifestyle 3 Klipsch R-40PM R-50PM-Remote Klipsch R-50PM rear Klipsch R-50PM-Pair-Front-Grille Klipsch R-50PM-Pair-Front Klipsch R-50PM-Pair-Hero Klipsch R-50PM lifestyle 4 Klipsch R-40PM-Pair-Hero Klipsch R-40PM Pair Klipsch R-40PM-lifestyle Klipsch R-40PM-lifestyle 2 Klipsch R-40PM- lifestyle 3 Klipsch R-40PM-Pair-Back
<
>
Mange indgange, men ingen HDMI. Foto: Klipsch

Klipsch R-40PM og R-50PM: Tilgængelighed og pris

Både Klipsch R-40PM og R-50PM er på hylderne nu og koster henholdsvis 4.490 og 5.290 kroner.

Mere information: klipsch.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Spændende gulvmodel fra Revival Audio

Rullesten til skrivebordet

Gulvhøjttalere med det hele

En lille ny i gammel stil

Steinway Lyngdorf har slanket sig

Elegance fra Børresen

Luksuslyd på rejsen

Fabriksbesøg: Bang & Olufsen overrasker

Kraftfuld subwoofer fra ATC

Vandtætte indbygningshøjttalere

Klipsch og Onkyo vil udfordre Sonos

Kig op - der er Sonos!

0
Scroll to Top