Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Klipsch The Sevens og The Nines er i handelen

Lyst til trådløse højttalere med power? Klipsch The Sevens og The Nines bør kunne rocke, så huset ryster.

Skrevet af / 15/03/2023 - 16:20
Klipsch The Sevens og The Nines er i handelen

Gør plads til Klipsch – her kommer The Sevens og The Nines!

Klipsch The-Sevens-Top-View-Knobs-scaled
Foto: Klipsch

Klipsch har aldrig været til pjevsede højttalere. Dynamik er alt – det er der, livet i musikken er, og så må man kunne spille realistisk højt, uden at lydbilledet kollapser. Derfor står Klipsch bag nogle af de mest højlydte højttalere, vi kender til, men hvor lyden fortsat holder en høj kvalitet.

Højttalerproducenten har været i gang siden 1940’erne og har bevaret sin Heritage-serie med højttalermodeller som et genkendende retro-nik tilbage til oprindelsen. Heresy, Cornwall og – ikke mindst – den formidable Klipschorn er alle eksempler på ægte vintage-modeller, som stadig består. Ganske vist i nye udgaver.

Efterhånden er der også kommet helt nye højttalermodeller til, med inspiration fra Heritage-serien. Man skulle for eksempel ikke tro, at de trådløse modeller The Fives og The Sixes havde topmoderne teknologi på indersiden, når man ser på dem. Her taler vi nemlig træværk og retrolook. Det er netop det, som er så fedt ved dem!

Nu er de to nyeste modeller, de store The Sevens og de endnu større The Nines, endelig ankommet i butikkerne.

Klipsch The Nines. (Foto: Klipsch)

Klipsch The Sevens

The Sevens er udstyret med en 6,5-tommer basenhed i et kompakt trækabinet, og med en Tractrix horndiskant på toppen. Med Bluetooth, HDMI, digitale indgange og pladespiller-tilslutning er The Sevens i virkeligheden et komplet stereoanlæg, hvor du kan lytte til favoritmusikken på Spotify og Tidal, og endda tilslutte TV’et for at få meget bedre lyd på film og TV-serier.

Læs også Helt vanvittig hjemmebiolyd Klipsch Cinema 1200 forvandler stuen til et inferno af lyd! Magen til soundbar findes vel næppe, men den er ikke lige god til alt.

Hver højttalerenhed har sin egen forstærker, og bassen drives da med 80 watt, mens diskanten får 20. I alt 100 watt pr. højttaler, altså, og højttalerne kan spille med et lydtryk på op til 112 dB. Det er højt! Når du spiller lavere, kan den dynamiske EQ give mere bas for at simulere en større højttaler.

Ægte dybbas får du derimod ikke, denne ruller af ved 39 Hz. Ønsker du dybere, kan højttalerne udvides med en aktiv subwoofer.

Klipsch The-Sevens-Beside-Loft-Modern-Desk-2-scaled
Klipsch The Sevens. (Foto: Klipsch)

Klipsch The Nines

Den største Bukke Bruse hedder The Nines. Her er størrelsen på både kabinetterne og basenhederne øget, så vi har her med gedigne 8-tommers at gøre.

Funktionaliteten er den samme som i The Sevens, med digitale tilslutninger, HDMI, pladespillerindgang og Bluetooth. Men du får flere kræfter, her er 20 ekstra watt til basenhederne i forhold til The Sevens. I alt 120 watt til hver højttaler.

The Nines har et effektivt Tractrix diskanthorn, og desuden ekstra skub i bassen fra en 8-tommer. 115 dB totalt lydtryk kan du få her, og bassen går ned til 34 Hz. Som med The Sevens kan den dynamiske EQ give ekstra fyldig bas ved lavt lydtryk, men ægte dybbas kræver en subwoofer.

Klipsch The-Nines-Walnut-app-scaled
Klipsch The Sevens og The Nines styres med app. (Foto: Klipsch)

The Sevens og The Nines: Pris og tilgængelighed

Både The Sevens og The Nines fås i sort eller valnød, og de er i butikkerne nu. Prisen er 13.999 kroner for et par The Sevens, mens The Nines koster en smule mere: 16.999 kroner.

Dansk importør er AV Connection.

Mere info: klipsch.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Sonos Roam opdateres til sommeren

Her er årets nye soundbars fra Samsung

- Den nye Sonos-app er elendig

Superbillig højttaler

Nu kan du vælge farve

Quad opgraderer sit flagskib

Trådløs luksus fra Frankrig

Epos vokser

Farverig Burmester-højttaler

Budgethøjttalere fra Q Acoustics

Ny højttalerserie fra DALI

Ny generation med unik model

Scroll to Top