Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Q Acoustics udvider M-serien med gulvmodel

Q Acoustics M40 er slanke gulvhøjttalere med alt indbygget. Tilsæt blot en signalkilde eller stream fra mobilen.

Skrevet af / 15/02/2024 - 16:00
Q Acoustics udvider M-serien med gulvmodel

Hvis du har mod på et sæt rigtige gulvhøjttalere, men gerne vil gøre tingene på den nemme og forholdsvis økonomiske måde, har britiske Q Acoustics netop lanceret deres bud på en løsning.

Q Acoustics M40 er en storebror til kompaktsystemet M20 HD, som vi tidligere har testet. Og ligesom M20 er der tale om trådløse højttalere med al nødvendig elektronik indbygget. Nu blot i en større og mere kraftfuld udgave.

Q Acoustics M40 er med en højde på 71 cm og 25 cm i bredden stadig ret indretningevenlige. Der er indbygget forstærker på 50 W pr. kanal (RMS i 4 ohm, klasse D) og trådløs streaming i høj opløsning via Bluetooth 5.0 med aptX HD.

Læs også Stereoanlægget begynder her De små og nydelige Q Acoustics M20 er en god start på stereolytning eller som skrivebordshøjttalere.

Ligesom M20 HD er elektronikken indbygget i den ene højttaler, så man skal stadig trække et kabel mellem højttalerne. På bagsiden af den aktive højttaler er der tilslutning til to linjeindgange (f.eks. CD-afspiller eller netværksstreamer), optisk digital og USB type B (til afspilning fra computer).

Der savnes kun en HDMI-indgang for TV-tilslutning, så her må man bruge den optiske digitalindgang.

Al elektronikken er indbygget i en ene højttaler. Den anden er passiv, og skal forbindes via et kabel. (Foto: Q Acoustics)

Ligesom M20 HD er M40 udstyret med Q Acoustics’ C3 Continuous Curved Cone. Hvilket i mere jævne termer betyder, at bas/mellemtonenhederne har skålformet membran. Der er to bas/mellemtonenheder i M40 og en 22 domediskant. I følge pressemeddelelsen har Q Acoustics M40 et frekvensområde fra 38 Hz – 22 kHz (-6 dB).

En omskifter på bagsiden vælger, hvilken højttaler, der skal være henholdsvis venstre og højre, mens en anden opskifter tilpasser frekvensgangen i bassen til henholdsvis hjørneplacering, placering mod væg eller frit i rummet.

Pris og tilgængelighed

Q Acoustics M40 er tilgængelig nu. Vi har ikke fået oplyst en dansk pris endnu, men europrisen er €899 (ca. 6750 kroner).

M40 fås i falnøddefinish, samt sort og hvid. (Foto: Q Acoustics)
John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Sonos vil gøre livet lettere med en ny app

Op til 18 tommer med baskrudt!

Disse højttalerne er mere specielle end det ser ud til

Omvendt højttaler - i lydkvalitetens tjeneste

Bowers & Wilkins fintuner lyden

Optimer lyden i dit rum med et par enkle tricks

Rummanden Carlsson

Sonos-jordskred til sommer?

Denon-soundbar med bas uden sub

Bærbare højttalere til rejsen

Måske den vildeste højttaler, vi har set

Tjek denne in-wall-højttaler

0
Lyd & Billede
Scroll to Top