Nyhed

Ny aktiv topmodel fra DALI

Aktive trådløse højttalere behøver ikke være små. Rubicon 8 C er en high end-gulvmodel, der går hele vejen.
forfatter

Imens aktive højttalere i mellemklassen og økonomiklassen er blevet ret populære de seneste år, er den ambitiøse high end-klasse stort set forbeholdt gammeldags passive højttalere.

Nu har DALI imidlertid et bud, der både pris- og størrelsesmæssigt et til at få øje på. DALI Rubicon 8 C er en aktiv, trådløs udgave af Rubicon 8, som vi i sin tid kårede til årets bedste topklassehøjttaler.

DALI Equi er trådløs surround og multirum DALI samler sine trådløse højttaler under navnet DALI Equi. Og samtidig udvides systemet til trådløs surroundsound via et HDMI-modul.

Konfigurationen er den samme som på den passive udgave, med tre 6,5″ bas/mellemtoneenheder med træfibermembran og DALIs hybriddiskant med 29 mm tekstildome og et bånd. Da alle enheder har forskellige, men overlappende arbejdsområder, kalder DALI konstruktionen et 2½+½+½ vejs system!

Den aktive del består en 2 x 250 W klasse D-forstærker, magen til den, der bruges i Rubicon 6 C, som vi testede i fjor. Hvor resultatet var meget imponerende.

Ligesom DALI’s øvrige aktive højttalere skal Rubicon 8 C styres via en Sound Hub, der fungerer som digital forforstærker og kontrolcenter. Hub’en kan styre op til 10 højttalere i et surround- og/eller multirumssystem.

DALI Rubicon 8 C koster 64.497 kroner for et sæt inklusiv Sound Hub.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.