TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
BLACK WEEK PÅ LB+ - 12 MND 30%!
Nyhed

Ny aktiv topmodel fra DALI

Aktive trådløse højttalere behøver ikke være små. Rubicon 8 C er en high end-gulvmodel, der går hele vejen.

forfatter
Publiceret 05/10/2021 - 10:19

Imens aktive højttalere i mellemklassen og økonomiklassen er blevet ret populære de seneste år, er den ambitiøse high end-klasse stort set forbeholdt gammeldags passive højttalere.

Nu har DALI imidlertid et bud, der både pris- og størrelsesmæssigt et til at få øje på. DALI Rubicon 8 C er en aktiv, trådløs udgave af Rubicon 8, som vi i sin tid kårede til årets bedste topklassehøjttaler.

Læs også DALI Equi er trådløs surround og multirum DALI samler sine trådløse højttaler under navnet DALI Equi. Og samtidig udvides systemet til trådløs surroundsound via et HDMI-modul.

Konfigurationen er den samme som på den passive udgave, med tre 6,5″ bas/mellemtoneenheder med træfibermembran og DALIs hybriddiskant med 29 mm tekstildome og et bånd. Da alle enheder har forskellige, men overlappende arbejdsområder, kalder DALI konstruktionen et 2½+½+½ vejs system!

Den aktive del består en 2 x 250 W klasse D-forstærker, magen til den, der bruges i Rubicon 6 C, som vi testede i fjor. Hvor resultatet var meget imponerende.

Ligesom DALI’s øvrige aktive højttalere skal Rubicon 8 C styres via en Sound Hub, der fungerer som digital forforstærker og kontrolcenter. Hub’en kan styre op til 10 højttalere i et surround- og/eller multirumssystem.

DALI Rubicon 8 C koster 64.497 kroner for et sæt inklusiv Sound Hub.

 

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

4 uger 39kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 672 kr
(du sparer 216 kr)
12 Måneder 895kr
(med 11 utgaver af magasinet)
Annonce
forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv en kommentar

Der står en legende bag disse Efter pladespillerne er MoFi klar med sin første højttaler.
Få biograflyd hjemme i stuen Er lyden fra dit TV tynd og pjevset? Vi har testet fem soundbars i mellemsegmentet, som kan kurere mager bas og give dig en fed surround-oplevelse!
De bedste, vi har hørt De grønne højttalere fra Monitor Audio er en fødselsdagsgave af karat! Her får du faktisk i både pose og sæk.
QUAD ESL 63 - klassikeren vi ikke glemmer I højttalernes Hall of Fame vil en højttaler stå for sig selv. I et separat rum med en lille rørforstærker tilsluttet. Hvor den afspiller Ella Fitzgerald eller Arthur Rubinstein. Folk vil blive bjergtaget af klangen.
Lyd på ingen plads Indbygningshøjttalerne DALI Phantom K-60 LP kræver stort set ingen indbygningsplads i dybden.
Virkelig magiske højttalere Raidho X1t lyder så rent, opløst og stort, at instrumenter og sangstemmer står som skåret i krystal.
Følg Lyd & Billede