TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Ny aktiv topmodel fra DALI

Aktive trådløse højttalere behøver ikke være små. Rubicon 8 C er en high end-gulvmodel, der går hele vejen.

forfatter
Publiceret 05/10/2021 - 10:19

Imens aktive højttalere i mellemklassen og økonomiklassen er blevet ret populære de seneste år, er den ambitiøse high end-klasse stort set forbeholdt gammeldags passive højttalere.

Nu har DALI imidlertid et bud, der både pris- og størrelsesmæssigt et til at få øje på. DALI Rubicon 8 C er en aktiv, trådløs udgave af Rubicon 8, som vi i sin tid kårede til årets bedste topklassehøjttaler.

Læs også DALI Equi er trådløs surround og multirum DALI samler sine trådløse højttaler under navnet DALI Equi. Og samtidig udvides systemet til trådløs surroundsound via et HDMI-modul.

Konfigurationen er den samme som på den passive udgave, med tre 6,5″ bas/mellemtoneenheder med træfibermembran og DALIs hybriddiskant med 29 mm tekstildome og et bånd. Da alle enheder har forskellige, men overlappende arbejdsområder, kalder DALI konstruktionen et 2½+½+½ vejs system!

Den aktive del består en 2 x 250 W klasse D-forstærker, magen til den, der bruges i Rubicon 6 C, som vi testede i fjor. Hvor resultatet var meget imponerende.

Ligesom DALI’s øvrige aktive højttalere skal Rubicon 8 C styres via en Sound Hub, der fungerer som digital forforstærker og kontrolcenter. Hub’en kan styre op til 10 højttalere i et surround- og/eller multirumssystem.

DALI Rubicon 8 C koster 64.497 kroner for et sæt inklusiv Sound Hub.

 

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Audiovectors QR-serie udvides med den store QR7 En større og sejere højttaler til store rum og til alle, der elsker bas.
Chokerende DALI Kore flagskibshøjttalere Magen til DALI-højttalere har vi aldrig hørt.
Danske Raidho præsenterer to små og én enorm højttaler Den største koster lige så meget som en Porsche Taycan.
Sonos har truffet et underligt valg Sonos demonstrerede deres billigste soundbar, Ray, i København onsdag. Men hvad er det, de har gjort?
B&O Beosound Balance – endelig testet i stereo Den smarte Beosound Balance lyder rigtig godt alene – og endnu bedre som par.
Onkyo lever videre! Da japanske Onkyo erklærede sig sig døde, blev der gjort regning uden vært. For mærket Onkyo lever videre på amerikanske hænder.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend