TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Kompakt soundbar fra Yamaha

Yamaha lover fuld lyd fra et lille sted, med SR-C30A.

forfatter
Publiceret 31/08/2022 - 11:39

Pandemien har gjort os til sofadyr, og at efteråret er på vej vil nok bare forstærke den tendens. Yamaha ønsker med SR-C30A soundbaren at gøre vores sofahjørne mere underholdende. Sammen med en kompakt, trådløs subwoofer er målet at opgradere TV-lyden således at man får en følelse af at være omgivet af lyd – alt sammen fra et rigtigt kompakt format.

Selve soundbaren er kun 60 cm bred, hvilket rundt regnet er bredden af ​​en 27-tommer skærm. Den er desuden kun lidt over 6 cm høj, og vil derfor kunne stilles på bordet foran skærmen uden at være i vejen. Den kan også vægmonteres, og det er tanken, at soundbaren skal fungere lige så godt til PC-spil som til TV-brug. Prismæssigt placerer den sig i direkte konkurrence med Denon DHT-S517 og TCL TS8132, som begge har imponeret os, og som gør konkurrencen hård for Yamaha.

SR-C30A GameRoom wide 2560 scaled 1
Foto: Yamaha

På tidspunkter hvor du har lyst til at se film eller TV ved lav lydstyrke, vil Adaptive Low Volume være med til at gøre dialogerne mere tydelige, mens lave lyde ikke forsvinder i lydmixet. Dette lyder for os som en meget standard loudness-funktion, også kendt som “night mode”.

Lyden “kommer fra fjernsynet”

Yamaha hævder at have arbejdet med en teknologi, der fokuserer på, hvordan mennesker lytter, og at lyden fra højttalerne lyder, som om den svæver i luften over højttaleren, så dialoger og stemmer foregiver at komme fra midten af ​​TV-skærmen.

Fire forudindstillede lydtilstande (standard, stereo, game, 3D-film) kan vælges, og der er også en Clear Voice-funktion, der giver klarere dialoglyd. Udover den medfølgende lille fjernbetjening, kan soundbaren også styres med en app på mobilen.

Et par knapper på selve soundbaren giver dig mulighed for at indstille lydniveauet, og skifte mellem lydtilstande og indgange.

SRC30A LivingRoom SW close 2560 scaled 1
Den kompakte subwoofer skal kunne placeres stort set hvor som helst. Foto: Yamaha

Musik med Bluetooth

Yamaha SR-C30A har ingen netværksforbindelse, men du kan streame fra din mobiltelefon via Bluetooth. Den har multi-point funktion, som giver dig mulighed for at tilkoble to enheder på samme tid. Men kun den ene kan spille musik ad gangen.

Ikke Dolby Atmos

Dette er en ret simpel soundbar, med understøttelse af 5.1 Dolby Digital surroundsound. Altså ingen Dolby Atmos, og heller ingen DTS-formater. Du skal derfor indstille TV’et til at downmixe DTS til stereo PCM. Så kan du bruge Yamahas soundboards Virtual Surround-funktion til stadig at få en slags surround-oplevelse.

SR-C30A den mid 2560 scaled 1
Foto: Yamaha

Yamaha SR-C30A: Tilgængelighed og pris

Soundbaren leveres i sort eller rød(!) og vil være tilgængelig i løbet af september. Prisen bliver behagelige 2.890 kr.

yamaha.com

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ Måned

kr 89,00

KØB

LB+ Uge

kr 45,00

KØB
Ingen bindingsperiode. Fornyes automatisk.
Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ Måned

kr 89,00

KØB

LB+ Uge

kr 45,00

KØB
Ingen bindingsperiode. Fornyes automatisk.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

En kommentar til “Kompakt soundbar fra Yamaha”

Skriv en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
lbpluss
Raidho har forbedret sin fineste højttaler En af de lækreste high-end højttalere, vi kender til, har fået sin arvtager.
lbpluss
HomePod er det nye anlæg Den større HomePod-højttaler er virkelig engagerende at lytte til, når den ikke lytter til dig.
lbpluss
Komplet stereoanlæg til det lille rum Større trådløs JBL-højttaler.
lbpluss
Musikalsk hyldest til Italiens violinbyggere Sonus faber fornyr Homage-serien.
lbpluss
Ny HomePod kommer til Danmark Apples større højttalere relanceres i en ny og smartere version.
Følg Lyd & Billede