Højttalere til væg og loft

Indbyggede højttalere bliver mere og mere populære, og udvalget vokser.
forfatter

Når Sonus faber laver indbygningshøjttalere, har man lov til at have visse forventninger. Højttalerne i Sonetto-, Olympica– og Heritage-serien har overbevist i vores tests, og derfor er indbygningshøjttalere fra samme producent umiddelbart interessante, ikke mindst for dem, der går op i god lyd.

Vi har tidligere skrevet om Palladio-serien til indbygning, hvor meget af teknologien stammer fra Olympica-serien. De hedder Palladio Level 6 og er meget eksklusive med træfinér-finish på forsiden.

Level 5 PC563P til loftsmontering. (Foto: Sonus faber)

Level 5 er mere overkommelige varianter baseret på Sonetto-serien, hvor priserne starter ved 3.000 kroner for loftshøjttalerne og 4.500 for væghøjttalerne. Palladio Level 5-serien består af to tovejs væghøjttalere. Den ene med én 6,5 tommers bas og Sonus fabers DAD-diskantmodul, mens den anden er tovejs med en ekstra 6,5 tommers bas.

Level 5 PW-562 til vægmontering. (Foto: Sonus faber)

Højttalerne er nemme at montere i en indfældet niche og har magnetiske fronter. De er monteret på en åben bagramme, og der findes også en subwoofer til indbygning.

Level 5 PW-562 bagfra, nichemål: 192 x 299 mm, dybde: 101 mm. (Foto: Sonus faber)

Selv de små loftshøjttalere har DAD-diskanter ligesom de andre modeller i Sonetto-serien, og de runde indbygningshøjttalere kan leveres med runde fronter, men kan også bruges med firkantede fronter.

Palladio PC-562 loftshøjttaler. (Foto: Sonus faber)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også