Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Et væld af nyheder fra Google

Tech-giganten håber, at smart-højttaleren Nest Audio vil give konkurrenterne baghjul. En ny Chromecast med fjernbetjening blev også præsenteret plus mobilen Google Pixel 5.

Skrevet af / 30/09/2020 - 23:14
Et væld af nyheder fra Google

Ved efterårets store lancering Launch Night In har Google netop præsenteret en række nye produkter. Den store verden får bl.a. en ny Chromecast, smart-højttaleren Nest Audio og den nye smartphone Pixel 5. Her i Norden får vi dog kun smart-højttaleren til at begynde med.

(Foto: Google)

Chromecast med fjernbetjening

Først var der den helt nye Chromecast. Det nye ved den er, at den endelig har fået følgeskab af en fjernbetjening og desuden har den nye indbyggede brugerflade Google TV. I bund og grund betyder det, at Chromecast langt om længe har fået ordentlig smart-TV-funktionalitet i stil med Apple TV.

Chromecast har endelig fået sin egen brugerflade, Google TV. (Foto: Skærmskud)

Prisen bliver 49,99 dollars, hvilket vil sige omkring 400 kroner herhjemme, inklusive moms. Med 4K, HDR og også Dolby Atmos giver den dermed langt mere for pengene end Apples konkurrerende boks.

(Foto: Google)

Google Nest Audio: Ny smart-højttaler

Efter at den oprindelige Google Home i vores øjne fejlede på lydsiden, er tiden kommet til en ny og bedre højttaler. Google hævder at have ægte hi-fi-ambitioner med Nest Audio, men alligevel bliver prisen kun 799 kroner.

Nest Audio leverer 50 procent mere bas og 75 procent mere lydniveau end Google Home. Den har alle de funktioner, vi kender fra Googles andre smart-højttalere, inklusive stereoparring af to højttalere og party-mode, hvor den spiller sammen med alle andre Google-højttalere i huset.

Man kan også spørge højttaleren om alt muligt, f.eks. hvornår det næste tog til Aalborg går, eller hvor længe kartoflerne skal koge. Eller bede den om at spille sit nye yndlingsnummer på YouTube Music eller Spotify, eller noget internetradio.

Pixel 5: Opdateret mobilkamera

Den nye smartphone Pixel 5G er vandtæt, har 8 gigabyte RAM og understøtter 5G for lynhurtig dataoverførsel. Desuden har den en stor OLED-skærm og et kraftigere batteri plus et helt nyt vidvinkelkamera på bagsiden, som fanger et større udsnit end før.

Ny AI-teknologi giver mulighed for at lyse forgrunden op på motiver med bagbelysning, og nu kan man endda få den smagfulde bokeh-effekt (uskarp baggrund) i svagt lys. Portrætindstillingen får nemlig også nattesyn.

Telefonen kan oplades trådløst og desuden oplade en anden mobil eller et par trådløse hørepropper på farten. Man kan også dele skærmbilledet med en anden Pixel-mobil.

Der er tre nye slags videostabilisering: Locked, Active og Cinematic Pan. Kun Cinematic Pan blev gennemgået; den giver mulighed for at stabilisere billedet og sænke farten med op til 2x, og skulle efter sigende give en slags biograffølelse.

Desuden fik vi at vide, at Google vil optimere billederne i deres browser og videoerne på YouTube med hurtigere 5G-hastigheder. Med andre ord bliver de af højere kvalitet, med en større datastrøm. Så sørg for at have den største og billigste datapakke!

Google Pixel 5 er vandtæt. (Foto: Google)

Spil kan streames

Med tjenesten Stadia kan man spille sit yndlingsspil på mobil, tablet eller Chromebook – uden at downloade det først. Man streamer bare spillet og behøver altså ikke vente på, at det bliver hentet, før man kan gå i gang.

Extreme Battery Saver sætter alle andre apps på pause end dem, man specifikt vil bruge. På den måde kan man øge batterilevetiden med op til 48 timer.

Og så er der den geniale tjenesten Hold For Me: Når man ringer et sted hen og ender i kø, kan man bede Google Assistant om at vente for sig og give besked, når opkaldet går igennem.

Ældre mobiler får nye funktioner

Både Extreme Battery Saver og Hold For Me kommer også til ældre telefoner, ikke kun de nyeste.

Google lover desuden, at den opdaterede Pixel 4a 5G (priser fra 499 dollars, eller ca. 4.000 kroner) får de nye funktioner fra Pixel 5, inklusive kamerafunktioner, batteribesparelse og Stadia-spilteknologi.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Spændende gulvmodel fra Revival Audio

Rullesten til skrivebordet

Gulvhøjttalere med det hele

En lille ny i gammel stil

Steinway Lyngdorf har slanket sig

Elegance fra Børresen

Luksuslyd på rejsen

Fabriksbesøg: Bang & Olufsen overrasker

Kraftfuld subwoofer fra ATC

Vandtætte indbygningshøjttalere

Klipsch og Onkyo vil udfordre Sonos

Kig op - der er Sonos!

0
Scroll to Top