TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Et væld af nyheder fra Google

Tech-giganten håber, at smart-højttaleren Nest Audio vil give konkurrenterne baghjul. En ny Chromecast med fjernbetjening blev også præsenteret plus mobilen Google Pixel 5.

Ved efterårets store lancering Launch Night In har Google netop præsenteret en række nye produkter. Den store verden får bl.a. en ny Chromecast, smart-højttaleren Nest Audio og den nye smartphone Pixel 5. Her i Norden får vi dog kun smart-højttaleren til at begynde med.

(Foto: Google)

Chromecast med fjernbetjening

Først var der den helt nye Chromecast. Det nye ved den er, at den endelig har fået følgeskab af en fjernbetjening og desuden har den nye indbyggede brugerflade Google TV. I bund og grund betyder det, at Chromecast langt om længe har fået ordentlig smart-TV-funktionalitet i stil med Apple TV.

Chromecast har endelig fået sin egen brugerflade, Google TV. (Foto: Skærmskud)

Prisen bliver 49,99 dollars, hvilket vil sige omkring 400 kroner herhjemme, inklusive moms. Med 4K, HDR og også Dolby Atmos giver den dermed langt mere for pengene end Apples konkurrerende boks.

(Foto: Google)

Google Nest Audio: Ny smart-højttaler

Efter at den oprindelige Google Home i vores øjne fejlede på lydsiden, er tiden kommet til en ny og bedre højttaler. Google hævder at have ægte hi-fi-ambitioner med Nest Audio, men alligevel bliver prisen kun 799 kroner.

Nest Audio leverer 50 procent mere bas og 75 procent mere lydniveau end Google Home. Den har alle de funktioner, vi kender fra Googles andre smart-højttalere, inklusive stereoparring af to højttalere og party-mode, hvor den spiller sammen med alle andre Google-højttalere i huset.

Man kan også spørge højttaleren om alt muligt, f.eks. hvornår det næste tog til Aalborg går, eller hvor længe kartoflerne skal koge. Eller bede den om at spille sit nye yndlingsnummer på YouTube Music eller Spotify, eller noget internetradio.

Pixel 5: Opdateret mobilkamera

Den nye smartphone Pixel 5G er vandtæt, har 8 gigabyte RAM og understøtter 5G for lynhurtig dataoverførsel. Desuden har den en stor OLED-skærm og et kraftigere batteri plus et helt nyt vidvinkelkamera på bagsiden, som fanger et større udsnit end før.

Ny AI-teknologi giver mulighed for at lyse forgrunden op på motiver med bagbelysning, og nu kan man endda få den smagfulde bokeh-effekt (uskarp baggrund) i svagt lys. Portrætindstillingen får nemlig også nattesyn.

Telefonen kan oplades trådløst og desuden oplade en anden mobil eller et par trådløse hørepropper på farten. Man kan også dele skærmbilledet med en anden Pixel-mobil.

Der er tre nye slags videostabilisering: Locked, Active og Cinematic Pan. Kun Cinematic Pan blev gennemgået; den giver mulighed for at stabilisere billedet og sænke farten med op til 2x, og skulle efter sigende give en slags biograffølelse.

Desuden fik vi at vide, at Google vil optimere billederne i deres browser og videoerne på YouTube med hurtigere 5G-hastigheder. Med andre ord bliver de af højere kvalitet, med en større datastrøm. Så sørg for at have den største og billigste datapakke!

Google Pixel 5 er vandtæt. (Foto: Google)

Spil kan streames

Med tjenesten Stadia kan man spille sit yndlingsspil på mobil, tablet eller Chromebook – uden at downloade det først. Man streamer bare spillet og behøver altså ikke vente på, at det bliver hentet, før man kan gå i gang.

Extreme Battery Saver sætter alle andre apps på pause end dem, man specifikt vil bruge. På den måde kan man øge batterilevetiden med op til 48 timer.

Og så er der den geniale tjenesten Hold For Me: Når man ringer et sted hen og ender i kø, kan man bede Google Assistant om at vente for sig og give besked, når opkaldet går igennem.

Ældre mobiler får nye funktioner

Både Extreme Battery Saver og Hold For Me kommer også til ældre telefoner, ikke kun de nyeste.

Google lover desuden, at den opdaterede Pixel 4a 5G (priser fra 499 dollars, eller ca. 4.000 kroner) får de nye funktioner fra Pixel 5, inklusive kamerafunktioner, batteribesparelse og Stadia-spilteknologi.

Skriv en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.