



- Type: Smart-højttaler
- Styresystem: Google Home
- Trådløst: Wi-Fi, Bluetooth
- Tilslutning: -
- Højttaler-enheder: 2 x 2" fuldtone + 2 x 2" passiv radiator
- Mål: 9,6 x 14,2 x 9,6 cm
- Farver: Hvid m. gråt stof
- Web: storegoogle.com
Sidst vi testede Google Home-højttaleren, var vi imponeret over konceptet og brugervenligheden, og hang os ikke så meget i lyden. Nu, hvor konkurrenterne er kommet med de samme muligheder, må den vurderes på nye præmisser, hvor lydkvaliteten vejer tungere.
Google Home kobles nemt til kompatible dimser i hjemmet, f.eks. smart-belysning, robotstøvsuger, Chromecast-streaming og meget mere.
Google Home styrer tingene enkelt, og det er rart at tale sit eget sprog. Ordforrådet har potentiale, men man må prøve sig lidt frem for at finde kommandoer, der virker. Det er også vigtigt at navngive produkterne fornuftigt. F.eks. kan lyset i loftet med fordel kaldes “Lyset i loftet” i app’en, så man kan sige: “Okay, Google, tænd lyset i loftet.”
Flere kommandoer skal kunne kombineres til en såkaldt rutine. Så kan man f.eks. sige: “Okay, Google, der er fodboldkamp”, og så tænder tv’et for den rigtige kanal og stereoanlægget med den rigtige lydindstilling, og – hvad ved vi – ovnen tændes, for nu står den på pizzaer fra frost. Dette virker ikke i Skandinavien endnu, men forhåbentlig snart.
Desværre skuffer Google Home på lyden. Bassen er fyldigere end med den meget billigere Home Mini. Men det lyder begrænset og indelukket, hvilket er dumt, når man skal høre, hvad stemmeassistenten og nyhedsoplæserne siger. Til gengæld har Google Home tovejs Bluetooth, så højttaleren kan kobles videre til andre trådløse højttalere eller hovedtelefoner, eller streame fra mobilen til Home.
Konklusion
Google Home er let at bruge og bliver bare smartere, efterhånden som man bruger den. Desværre er lyden indelukket, og nu hvor den har fået konkurrence, må vi trække mere ned for dette, end da vi testede den første gang. Der findes nemlig mere vellydende alternativer med samme stemmestyring. Vi vil hellere købe en Home Mini eller en af de andre Google Home-kompatible højttalere i denne test.
Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk
- Over 5.000 produkttests
- Undgå fejlkøb med vores råd og guides
- Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Altid opdateret på sidste nyt
- Nyhedsbrev direkte i din indbakke
- L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
- Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!
Også i denne test:
Apple HomePod
Godkendt fra Apple
HomePod har rigtig god lyd og er nem at bruge. Men smart-styringen virker for tør og rigid.
Marshall Stanmore II Voice Google Assistant
Koncertlyd fra reolen
Marshall har meget kraftigere lyd end konkurrenterne, uden at det går ud over balancen i lydbilledet. Den jorder dem, kort og godt.
Harman Kardon Citation 100
Det pæneste ydre
Det her er nok den flotteste højttaler, vi har set i klassen. Harman Kardon Citation 100 formår dog ikke at drage fordel lydmæssigt af sit større ydre.
Libratone Zipp Mini 2
Ligner en termokande
Libratone går imod strømmen, og Alexa-højttaleren Zipp Mini 2 ligner en termokande. Den er bærbar og udmærket til at spille musik, og to kan kobles i stereo.
Kygo B9/800
Smart-højttaleren kan svømme
Kygo er (så vidt vi ved) den eneste smart-højttaler, som du kan tage med i swimmingpoolen.
Sonos One
En smartere Sonos
Sonos One vil en skønne dag give os både Google Assistant og Amazon Alexa i én og samme smart-højttaler. Men Google lader vente på sig.
Hama Sirium 1400ABT
Større betyder ikke større lyd
Hamas mindste Alexa-højttaler er noget større end Amazon Echo, men formår alligevel ikke at give større lyd fra sig.
Amazon Echo (2nd Generation)
Klar tale
Med klokkeklar lyd på stemmeassistenten er det kun sprogbarrieren, der står mellem os og de automatiserede arbejdsopgaver.
Kommentarer
Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.