Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

ELIPSON HERITAGE XLS15

Lidt lækkert fra franske Elipson.

Skrevet af / 29/12/2020 - 12:53
ELIPSON HERITAGE XLS15

Elipson er ikke et helt ubeskrevet blad, da vi har testet højttalere fra dem før. Senest de små Elipson Legacy 3210, som vi syntes godt om, men vi har også testet de kuglerunde Planet-højttalere, som nok er dem, Elipson er bedst kendt for.

Det over 80 år gamle firma har en lang historie med højttalere, som ser en tand mere konventionelle ud, og det er her, man har hentet inspiration til Heritage XLS15.

Som billederne viser, er dette en højttaler i samme retrodesign som JBL’s nye Classic-serie og Wharfedales Heritage-serie, for ikke at tale om Klipsch, som er retro, uanset hvor moderne deres højttalere ellers er.

De gulvstående XLS15 (ikke at forveksle med Cerwin Vegas udgåede XLS-serie) er bygget rundt om et nydeligt udført kabinet i valnød, med en 15 tommers bas (38 cm) med cellulosebaseret membran, en 5,5 cm mellemtone og en 2,2 cm diskant hentet fra flagskibet Prestige Facet med ±1 dB justering af mellemtone- og diskantniveau fra fronten.

Højttalerne leveres med en vinklet platform som vist på billederne, men de kan også leveres med et 19 cm højt gulvstativ mod et moderat pristillæg.

De er utrolig følsomme med en angivet følsomhed på 92 dB og en impedans på 6 ohm. Elipson angiver frekvensområdet til 40 – 25000 Hz og delefrekvenserne til 700 og 5000 Hz. Hvilket betyder, at mellemtonen strækker sig over tre oktaver.

De 28 kilo tunge højttalere måler 73 cm i højden, de er 42 cm brede og 34 cm dybe, og de bliver tilgængelige i løbet af januar 2021 til en pris på ca. 2.000 euro pr. par.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

1 kommentar til “ELIPSON HERITAGE XLS15”

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Disse højttalerne er mere specielle end det ser ud til

Omvendt højttaler - i lydkvalitetens tjeneste

Bowers & Wilkins fintuner lyden

Optimer lyden i dit rum med et par enkle tricks

Rummanden Carlsson

Sonos-jordskred til sommer?

Denon-soundbar med bas uden sub

Bærbare højttalere til rejsen

Måske den vildeste højttaler, vi har set

Tjek denne in-wall-højttaler

Gulvhøjttaler er kronen på værket

Et kig ind i Harmans helligste

0
Lyd & Billede
Scroll to Top