TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
SOMMERTILBUD PÅ LB+
Nyhed

ELIPSON HERITAGE XLS15

Lidt lækkert fra franske Elipson.

forfatter
Publiceret 29/12/2020 - 12:53

Elipson er ikke et helt ubeskrevet blad, da vi har testet højttalere fra dem før. Senest de små Elipson Legacy 3210, som vi syntes godt om, men vi har også testet de kuglerunde Planet-højttalere, som nok er dem, Elipson er bedst kendt for.

Det over 80 år gamle firma har en lang historie med højttalere, som ser en tand mere konventionelle ud, og det er her, man har hentet inspiration til Heritage XLS15.

Som billederne viser, er dette en højttaler i samme retrodesign som JBL’s nye Classic-serie og Wharfedales Heritage-serie, for ikke at tale om Klipsch, som er retro, uanset hvor moderne deres højttalere ellers er.

De gulvstående XLS15 (ikke at forveksle med Cerwin Vegas udgåede XLS-serie) er bygget rundt om et nydeligt udført kabinet i valnød, med en 15 tommers bas (38 cm) med cellulosebaseret membran, en 5,5 cm mellemtone og en 2,2 cm diskant hentet fra flagskibet Prestige Facet med ±1 dB justering af mellemtone- og diskantniveau fra fronten.

Højttalerne leveres med en vinklet platform som vist på billederne, men de kan også leveres med et 19 cm højt gulvstativ mod et moderat pristillæg.

De er utrolig følsomme med en angivet følsomhed på 92 dB og en impedans på 6 ohm. Elipson angiver frekvensområdet til 40 – 25000 Hz og delefrekvenserne til 700 og 5000 Hz. Hvilket betyder, at mellemtonen strækker sig over tre oktaver.

De 28 kilo tunge højttalere måler 73 cm i højden, de er 42 cm brede og 34 cm dybe, og de bliver tilgængelige i løbet af januar 2021 til en pris på ca. 2.000 euro pr. par.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
1 Kommentar
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments

Det er vist en 12″ bas

De allerdyreste trådløse højttalere vi har set 2500 watt og et vanvittigt frekvensområde.
Så klassisk som det kan blive Canadiske PSB fejer sit 50-års jubilæum. Med samme mand bag roret i alle fem årtier.
En klassiker vi ikke glemmer JBL Paragon var den ultimative højttaler til at imponere naboerne i Beverly Hills i 1950’erne og 60’erne. Og den spillede i stereo!
Sæt musik til sommerens fester Ingen sommer uden fester, ingen fester uden musik.
Referencelyd direkte i væggen In-wall-højttalerne fra IW150-serien skal være specielt udviklet til Dolby Atmos.
Lille party-højttaler gør det meste rigtigt Med Sony XG300 bliver der god stemning til havefesten, uden at man behøver at frygte naboklager.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend