Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

ELIPSON HERITAGE XLS15

Lidt lækkert fra franske Elipson.

Elipson er ikke et helt ubeskrevet blad, da vi har testet højttalere fra dem før. Senest de små Elipson Legacy 3210, som vi syntes godt om, men vi har også testet de kuglerunde Planet-højttalere, som nok er dem, Elipson er bedst kendt for.

Det over 80 år gamle firma har en lang historie med højttalere, som ser en tand mere konventionelle ud, og det er her, man har hentet inspiration til Heritage XLS15.

Som billederne viser, er dette en højttaler i samme retrodesign som JBL’s nye Classic-serie og Wharfedales Heritage-serie, for ikke at tale om Klipsch, som er retro, uanset hvor moderne deres højttalere ellers er.

De gulvstående XLS15 (ikke at forveksle med Cerwin Vegas udgåede XLS-serie) er bygget rundt om et nydeligt udført kabinet i valnød, med en 15 tommers bas (38 cm) med cellulosebaseret membran, en 5,5 cm mellemtone og en 2,2 cm diskant hentet fra flagskibet Prestige Facet med ±1 dB justering af mellemtone- og diskantniveau fra fronten.

Højttalerne leveres med en vinklet platform som vist på billederne, men de kan også leveres med et 19 cm højt gulvstativ mod et moderat pristillæg.

Annonce

De er utrolig følsomme med en angivet følsomhed på 92 dB og en impedans på 6 ohm. Elipson angiver frekvensområdet til 40 – 25000 Hz og delefrekvenserne til 700 og 5000 Hz. Hvilket betyder, at mellemtonen strækker sig over tre oktaver.

De 28 kilo tunge højttalere måler 73 cm i højden, de er 42 cm brede og 34 cm dybe, og de bliver tilgængelige i løbet af januar 2021 til en pris på ca. 2.000 euro pr. par.

forfatter
Skrevet af

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

1 Comment

  1. Bjørn Andersen

    02/01/2021 at 18:50

    Det er vist en 12″ bas

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Redaktionen anbefaler

Læs også

Lidt lækkert fra franske Elipson.

Lidt lækkert fra franske Elipson.

Lidt lækkert fra franske Elipson.

Lidt lækkert fra franske Elipson.

Lidt lækkert fra franske Elipson.

Lidt lækkert fra franske Elipson.

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2020 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.