TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Disse biografsæder kræver ikke lyd – de ER lyd!

Flexound Pulse er den første biografløsning uden behov for højttalere. Lyden bliver i stedet forplantet til kroppen gennem sæderne.

forfatter
Publiceret 13/08/2021 - 15:22

Flexound fra Finland har lanceret en helt ny løsning til biograflyd. En, hvor der slet ikke er brug for højttalere, men hvor lyden i stedet sendes ind i kroppen i form af vibrationer fra sædet. Med Flexound Pulse loves vi at høre – og mærke – hele lydbilledet ned til mindste detalje.

Ifølge Flexound er det verdens første af sin slags, og da vi hidtil kun har hørt om denne teknologi i form af forskellige mere eller mindre vellykkede hovedtelefoner, har vi ingen grund til at tvivle på påstanden.

 

Til biograf, gaming og hi-fi

Biografer er et oplagt område, hvor man kan udnytte Flexound Pulse-teknologien. Men også gaming-lokaler kan være et naturligt sted. Med en Pulse-stol på kontoret behøver man heller ikke PC-højttalere for at høre musik eller holde digitale møder. Og hvem ved, måske er det lige det, hi-fi-lægen anbefaler?

Biler er også et område, hvor Flexound ser for sig, at teknologien kan implementeres. Pulse kan nemlig bygges direkte ind i bilsæderne, så føreren og hver enkelt passager kan få en skræddersyet lydoplevelse, som kun de kan høre.

flexound carseat diagram
Med Flexound Pulse indbygget i sæderne får alle i bilen deres egen skræddersyede lydoplevelse. (Grafik: Flexound)

Nedsunket i lyd

Flexound lover, at man med denne teknologi bliver “nedsænket” i lyd og totalt trukket ind i handlingen, samtidig med at man får en slags kropsmassage af lydbølgerne. Lyden skal være af høj kvalitet, og konceptet understøtter alle eksisterende lydformater. Med andre ord skulle det være muligt at mærke lyd både rundt om sig og ovenfra.

Flexound Pulse har noget nær nul lydlækage uden for siddepladsen.

Læs også Se lige denne stol! Den er eksklusiv, den er luksuriøs, den er lækker – og den kan spille musik! Conform MyPlace er et cool møbel til folk med penge.
Conform Myplace

Også for folk med høretab

Hvis man har nedsat hørelse, har Flexound gode nyheder. Pulse skal nemlig virke under alle omstændigheder, da lyden ikke går via ørerne, men direkte ind i kroppen.

flexound-augmented-audio-cinema-seats
(Foto: Flexound)

Kommer i japanske biografer

I maj blev der lavet en undersøgelse, hvor folk fik lov til at prøve Flexound Pulse, og 91 procent af de adspurgte sagde, at de ville anbefale det til andre. 89 procent ville gerne se konceptet i deres lokale biograf.

Flexound har for nylig indgået en aftale med United Cinemas i Japan om at installere Pulse i flere af deres biografer.

“Vi er meget begejstrede for samarbejdet med Flexound og muligheden for at tilbyde det japanske publikum noget helt nyt. Vi tror på, at det er en oplevelse, som folk vil elske efter den lange pandemi, og med Flexound Pulse kan vi tilbyde sikker, men virkelig underholdende og afslappende afkobling fra hverdagens stress,” siger Akihito Watanabe, der er præsident for United Cinemas.

Ikke i direkte salg

Flexound Pulse er som udgangspunkt en teknologi beregnet til, at tredjepartsproducenter kan bruge den i deres produkter. Derfor har Flexound ikke nogen færdige modeller, man kan købe, i hvert fald ikke endnu. Producenter af bil- og biografsæder, stole, puder, senge og sofaer bør altså kende deres besøgelsestid, og forhåbentlig får vi snart denne oplevelse ud på massemarkedet.

flexound.com

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Dybbas som du aldrig har hørt det før Sandsynligheden for, at du har hørt om eller ligefrem hørt Kerr, er minimal. Det bør du gøre noget ved.
Audiovectors QR-serie udvides med den store QR7 En større og sejere højttaler til store rum og til alle, der elsker bas.
Chokerende DALI Kore flagskibshøjttalere Magen til DALI-højttalere har vi aldrig hørt.
Danske Raidho præsenterer to små og én enorm højttaler Den største koster lige så meget som en Porsche Taycan.
Sonos har truffet et underligt valg Sonos demonstrerede deres billigste soundbar, Ray, i København onsdag. Men hvad er det, de har gjort?
B&O Beosound Balance – endelig testet i stereo Den smarte Beosound Balance lyder rigtig godt alene – og endnu bedre som par.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend