TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

TEST Conform MyPlace

Lænestolen der spiller musik

Den er eksklusiv, den er luksuriøs, den er lækker – og den kan spille musik! Conform MyPlace er et cool møbel til folk med penge.

forfatter
Publiceret 11/05/2021 - 09:30
Karakter
Conform MyPlace
L&B mener
Flot design, eksklusivt møbel. Fin og åben lyd.
Lyden mangler dynamik og punch. Prisen er høj, uanset om man sammenligner med højttalere eller lænestole.
Specifikationer
  • Lænefunktion
  • Læder eller stof
  • Indbyggede Bluetooth-højttalere
  • Fod med “returhukommelse”
  • Fodskammel er ekstraudstyr
  • Web: conform.se

Har du lyst til helt skjult lyd, uden at skulle ty til at bygge højttalere ind i væggen? Hvad med bare at bygge dem ind i lænestolen i stedet?

Svenske Conform har specialiseret sig i eksklusive stole til hjemmet og kontoret, og med MyPlace har de søreme også bygget et par højttalere med trådløs Bluetooth-tilslutning direkte ind i nakkestøtten.

Stolen er designet af norske Jahn Aamodt og fås i stof eller læder. Og vi må sige, at den er temmelig lækker i brunt læder.

Conform Myplace Spread
(Foto: Conform)

Eksklusiv

Undertegnede har fået lov til at låne læderstolen med hjem for at prøve den, og den er helt klart eksklusiv. Den drejer rundt, som om den svæver frit i luften – der er tydeligvis nogle ordentlige kuglelejer her. Den kan lænes tilbage med en knap på højre side, og komforten er god, selv om stolen er til den stive side.

Se vores Facebook Live-video af Conform MyPlace nedenfor.

Lyden er det svenske Orlo, der står for. Elektronikken er placeret på bagsiden af nakkestøtten, og herfra trækkes et strømkabel til en medfølgende 15 watt USB-C-oplader. Kablet fastgøres til stolen med en magnet, der ligner Apples MagSafe-stik.

Højttalerne sluttes til ved at trykke på on/off-knappen og blive ved med at holde den inde, efter at produktet er tændt. Så finder man Conform Sound by Orlo på Bluetooth-listen og kobler sig på.

Conform Myplace speaker
Conform MyPlace har højttalere indbygget i nakkestøtten. (Foto: Conform)

Lyden af luksus?

Lydkvaliteten er god, også bedre end forventet. Musik lyder luftig og opløst, sangstemmer er tydelige, og lydbilledet er overraskende stort. Større end med hovedtelefoner, og med højttalerne placeret så tæt på ørerne behøver man ikke at spille højt for at høre hele lydbilledet.

Det er på ingen måde noget basmonster, og jeg savner lidt punch i den nedre ende. Måske kunne de med fordel putte en ButtKicker under rumpetten? Det er i hvert fald lidt tyndt. Men det lyder meget pænt og rent, og bedre end mange hovedtelefoner, jeg har hørt.

Hvis du tror, at sådan en højttalerløsning gør, at du kan høre musik alene uden at genere din sidemand, så kan du dog godt tro om igen. Det lækker meget mere lyd end et par åbne hovedtelefoner. Men det kan bestemt være en løsning, hvis man vil høre musik om natten uden at genere folk, der sover. Uden at skulle tage et par hovedtelefoner på.

Conform Myplace connection
Bluetooth-tilslutning aktiveres på bagsiden af Conform MyPlace. (Foto: Conform)

Hvad med hjemmebiograf?

Noget, som jeg ikke har prøvet, men som jeg tror, stolen kan være ret genial til, er som baghøjttalere i hjemmebiografen!

Hvis man ikke har plads til baghøjttalere, kan man slutte en surround-receiver til et par fronthøjttalere og måske et center, og så trække en ledning til analogindgangen bag på MyPlace-stolen! Så sætter man den målemikrofon, der følger med receiveren, på stolen, og receiveren kan beregne den forsinkelse, volumen og delefrekvens, der skal til for at integrere højttalerne sømløst i lydbilledet.

Læs også Den ultimative gamingstol? Logitech og Herman Miller vil tilbyde en superkomfortabel stol til hardcore gamere.

Er Conform MyPlace prisen værd?

En stol som MyPlace vil aldrig være pengene værd som musikformidler alene. Og selv om stolen er eksklusiv nok i sig selv, er den stadig et kompromis, også som luksusmøbel, prisen er taget i betragtning. 25.000 svenske kroner (ca. 18.300 danske) for en stol i læder og 23.000 svenske kroner (ca. 16.800 danske) for en i stof plus 4.500 svenske kroner (ca. 3.300 danske) oveni for en fodskammel er ikke ligefrem en bagatel!

Men hvis det lige er sådan en, der mangler i dit liv, kender vi ikke nogen alternativer. Der findes ganske vist gaming-stole med indbyggede højttalere, men det bliver noget helt andet. MyPlace er trods alt fin at se på – og god at sidde i.

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Soundbar til få hundrede kroner Creative Stage Air V2 er en en bærbar, batteridreven soundbar til næsten ingen penge
Hvor godt lyder Samsungs ultraslanke soundbar? Samsung Ultra Slim Soundbar må være den tyndeste soundbar, vi har set, men lyden er overraskende stor! HW-S810B kan også nogle tricks, som gør den ekstra nem at placere.
En velkommen oplevelse med blødere tonalitet Vi kan kun være enige i, at teknologi skal være for alle. Men behøver man pakke den ind i sludder?
Vi tabte kæben De små KEF LSX II er de bedste trådløse stereohøjttalere i prisklassen.
TAD er tilbage med ny højttaler TAD-CR1TX bliver ikke ligefrem billig.
Engelske Lowther er tilbage med Almira Den nye Almira er Lowthers første højttaler i 30 år.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend