Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

TEST Conform MyPlace

Lænestolen der spiller musik

Den er eksklusiv, den er luksuriøs, den er lækker – og den kan spille musik! Conform MyPlace er et cool møbel til folk med penge.
Conform Myplace
Karakter
Conform MyPlace
Lyd & Billede mener
Flot design, eksklusivt møbel. Fin og åben lyd.
Lyden mangler dynamik og punch. Prisen er høj, uanset om man sammenligner med højttalere eller lænestole.
Specifikationer
  • Lænefunktion
  • Læder eller stof
  • Indbyggede Bluetooth-højttalere
  • Fod med “returhukommelse”
  • Fodskammel er ekstraudstyr
  • Web: conform.se

Har du lyst til helt skjult lyd, uden at skulle ty til at bygge højttalere ind i væggen? Hvad med bare at bygge dem ind i lænestolen i stedet?

Svenske Conform har specialiseret sig i eksklusive stole til hjemmet og kontoret, og med MyPlace har de søreme også bygget et par højttalere med trådløs Bluetooth-tilslutning direkte ind i nakkestøtten.

Stolen er designet af norske Jahn Aamodt og fås i stof eller læder. Og vi må sige, at den er temmelig lækker i brunt læder.

Conform Myplace Spread

(Foto: Conform)

Eksklusiv

Undertegnede har fået lov til at låne læderstolen med hjem for at prøve den, og den er helt klart eksklusiv. Den drejer rundt, som om den svæver frit i luften – der er tydeligvis nogle ordentlige kuglelejer her. Den kan lænes tilbage med en knap på højre side, og komforten er god, selv om stolen er til den stive side.

Annonce

Se vores Facebook Live-video af Conform MyPlace nedenfor.

Lyden er det svenske Orlo, der står for. Elektronikken er placeret på bagsiden af nakkestøtten, og herfra trækkes et strømkabel til en medfølgende 15 watt USB-C-oplader. Kablet fastgøres til stolen med en magnet, der ligner Apples MagSafe-stik.

Højttalerne sluttes til ved at trykke på on/off-knappen og blive ved med at holde den inde, efter at produktet er tændt. Så finder man Conform Sound by Orlo på Bluetooth-listen og kobler sig på.

Conform Myplace speaker

Conform MyPlace har højttalere indbygget i nakkestøtten. (Foto: Conform)

Annonce

Lyden af luksus?

Lydkvaliteten er god, også bedre end forventet. Musik lyder luftig og opløst, sangstemmer er tydelige, og lydbilledet er overraskende stort. Større end med hovedtelefoner, og med højttalerne placeret så tæt på ørerne behøver man ikke at spille højt for at høre hele lydbilledet.

Det er på ingen måde noget basmonster, og jeg savner lidt punch i den nedre ende. Måske kunne de med fordel putte en ButtKicker under rumpetten? Det er i hvert fald lidt tyndt. Men det lyder meget pænt og rent, og bedre end mange hovedtelefoner, jeg har hørt.

Hvis du tror, at sådan en højttalerløsning gør, at du kan høre musik alene uden at genere din sidemand, så kan du dog godt tro om igen. Det lækker meget mere lyd end et par åbne hovedtelefoner. Men det kan bestemt være en løsning, hvis man vil høre musik om natten uden at genere folk, der sover. Uden at skulle tage et par hovedtelefoner på.

Conform Myplace connection

Bluetooth-tilslutning aktiveres på bagsiden af Conform MyPlace. (Foto: Conform)

Hvad med hjemmebiograf?

Noget, som jeg ikke har prøvet, men som jeg tror, stolen kan være ret genial til, er som baghøjttalere i hjemmebiografen!

Annonce

Hvis man ikke har plads til baghøjttalere, kan man slutte en surround-receiver til et par fronthøjttalere og måske et center, og så trække en ledning til analogindgangen bag på MyPlace-stolen! Så sætter man den målemikrofon, der følger med receiveren, på stolen, og receiveren kan beregne den forsinkelse, volumen og delefrekvens, der skal til for at integrere højttalerne sømløst i lydbilledet.

Den ultimative gamingstol? Logitech og Herman Miller vil tilbyde en superkomfortabel stol til hardcore gamere.

Er Conform MyPlace prisen værd?

En stol som MyPlace vil aldrig være pengene værd som musikformidler alene. Og selv om stolen er eksklusiv nok i sig selv, er den stadig et kompromis, også som luksusmøbel, prisen er taget i betragtning. 25.000 svenske kroner (ca. 18.300 danske) for en stol i læder og 23.000 svenske kroner (ca. 16.800 danske) for en i stof plus 4.500 svenske kroner (ca. 3.300 danske) oveni for en fodskammel er ikke ligefrem en bagatel!

Men hvis det lige er sådan en, der mangler i dit liv, kender vi ikke nogen alternativer. Der findes ganske vist gaming-stole med indbyggede højttalere, men det bliver noget helt andet. MyPlace er trods alt fin at se på – og god at sidde i.

forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.