Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: Conform MyPlace

Lænestolen der spiller musik

Den er eksklusiv, den er luksuriøs, den er lækker – og den kan spille musik! Conform MyPlace er et cool møbel til folk med penge.

Skrevet af / 11/05/2021 - 09:30
Conform MyPlace
Geir Gråbein Nordby

Har du lyst til helt skjult lyd, uden at skulle ty til at bygge højttalere ind i væggen? Hvad med bare at bygge dem ind i lænestolen i stedet?

Svenske Conform har specialiseret sig i eksklusive stole til hjemmet og kontoret, og med MyPlace har de søreme også bygget et par højttalere med trådløs Bluetooth-tilslutning direkte ind i nakkestøtten.

Stolen er designet af norske Jahn Aamodt og fås i stof eller læder. Og vi må sige, at den er temmelig lækker i brunt læder.

Conform Myplace Spread
(Foto: Conform)

Eksklusiv

Undertegnede har fået lov til at låne læderstolen med hjem for at prøve den, og den er helt klart eksklusiv. Den drejer rundt, som om den svæver frit i luften – der er tydeligvis nogle ordentlige kuglelejer her. Den kan lænes tilbage med en knap på højre side, og komforten er god, selv om stolen er til den stive side.

Se vores Facebook Live-video af Conform MyPlace nedenfor.

Lyden er det svenske Orlo, der står for. Elektronikken er placeret på bagsiden af nakkestøtten, og herfra trækkes et strømkabel til en medfølgende 15 watt USB-C-oplader. Kablet fastgøres til stolen med en magnet, der ligner Apples MagSafe-stik.

Højttalerne sluttes til ved at trykke på on/off-knappen og blive ved med at holde den inde, efter at produktet er tændt. Så finder man Conform Sound by Orlo på Bluetooth-listen og kobler sig på.

Conform Myplace speaker
Conform MyPlace har højttalere indbygget i nakkestøtten. (Foto: Conform)

Lyden af luksus?

Lydkvaliteten er god, også bedre end forventet. Musik lyder luftig og opløst, sangstemmer er tydelige, og lydbilledet er overraskende stort. Større end med hovedtelefoner, og med højttalerne placeret så tæt på ørerne behøver man ikke at spille højt for at høre hele lydbilledet.

Det er på ingen måde noget basmonster, og jeg savner lidt punch i den nedre ende. Måske kunne de med fordel putte en ButtKicker under rumpetten? Det er i hvert fald lidt tyndt. Men det lyder meget pænt og rent, og bedre end mange hovedtelefoner, jeg har hørt.

Hvis du tror, at sådan en højttalerløsning gør, at du kan høre musik alene uden at genere din sidemand, så kan du dog godt tro om igen. Det lækker meget mere lyd end et par åbne hovedtelefoner. Men det kan bestemt være en løsning, hvis man vil høre musik om natten uden at genere folk, der sover. Uden at skulle tage et par hovedtelefoner på.

Conform Myplace connection
Bluetooth-tilslutning aktiveres på bagsiden af Conform MyPlace. (Foto: Conform)

Hvad med hjemmebiograf?

Noget, som jeg ikke har prøvet, men som jeg tror, stolen kan være ret genial til, er som baghøjttalere i hjemmebiografen!

Hvis man ikke har plads til baghøjttalere, kan man slutte en surround-receiver til et par fronthøjttalere og måske et center, og så trække en ledning til analogindgangen bag på MyPlace-stolen! Så sætter man den målemikrofon, der følger med receiveren, på stolen, og receiveren kan beregne den forsinkelse, volumen og delefrekvens, der skal til for at integrere højttalerne sømløst i lydbilledet.

Læs også Den ultimative gamingstol? Logitech og Herman Miller vil tilbyde en superkomfortabel stol til hardcore gamere.

Er Conform MyPlace prisen værd?

En stol som MyPlace vil aldrig være pengene værd som musikformidler alene. Og selv om stolen er eksklusiv nok i sig selv, er den stadig et kompromis, også som luksusmøbel, prisen er taget i betragtning. 25.000 svenske kroner (ca. 18.300 danske) for en stol i læder og 23.000 svenske kroner (ca. 16.800 danske) for en i stof plus 4.500 svenske kroner (ca. 3.300 danske) oveni for en fodskammel er ikke ligefrem en bagatel!

Men hvis det lige er sådan en, der mangler i dit liv, kender vi ikke nogen alternativer. Der findes ganske vist gaming-stole med indbyggede højttalere, men det bliver noget helt andet. MyPlace er trods alt fin at se på – og god at sidde i.

Karakter
Conform MyPlace
High End

Lyd & Billede mener

Flot design, eksklusivt møbel. Fin og åben lyd. Lyden mangler dynamik og punch. Prisen er høj, uanset om man sammenligner med højttalere eller lænestole.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Garanti for god stemning til sommerfesterne

Endelig rigtig trådløse

Er dette fremtidens trådløse PA-system?

Engagement og spilleglæde i spandevis

Sublim musikformidler i 70'er-forklædning

Vanedannende god lyd fra Raidho

Du vil elske denne højttaler

Højttalere du kun kan drømme om

Slankere – og blidere

Sætter fut i festen

Sony ULT Field 1: Bærbar højttaler med saftig bas

Nostalgi i praktisk pakke

Scroll to Top