TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Denons første med Atmos-tophøjttalere

Endelig kommer Denons første soundbar med Dolby Atmos og tophøjttalere. Og den er heller ikke dyr.

forfatter
Publiceret 20/01/2022 - 13:09

Denon er langt om længe på banen med deres første Atmos-soundbar med separate tophøjttalere, nemlig DHT-S517.

Ved at flytte højdekanalerne op oven på soundbaren vil højttalerenhederne lede lyden op mod loftet, hvorefter den reflekteres ned på lytterne i sofaen. Og dermed i langt højere grad giver indtryk af, at lyden virkelig kommer ovenfra. Når man løfter lyden op under loftet med lydformater som Dolby Atmos og DTS:X, bliver filmoplevelsen væsentlig større.

Vi har aldrig været voldsomt imponeret af kunstig, software-baseret 3D-lyd, så det er på tide, at Denon kommer med sådan en soundbar. Og vi ved, at Denon kan lave god lyd, når de vil, så vi er spændt på, hvad DHT-S517 kan præstere.

Denon DHT S517 Soundbar Lifestyle14 scaled 1
Denon DHT S517 kommer med en trådløs subwoofer. (Foto: Denon)

Trådløs subwoofer

Den medfølger også en trådløs subwoofer med en 15 cm basenhed i en tæt baskasse. Et såkaldt trykkammer har ikke lige så meget energi i det dybeste basområde som en basrefleks, men man slipper for støj og flagren fra basporten. Vi forventer derfor renere bas end fra mange andre subwoofere i denne klasse.

Læs også Denon-soundbar med multirum og Atmos Optrapper kampen mod Sonos med Sound Bar 550.

Lydretur

For at kunne levere Dolby Atmos gnidningsløst fra streaming-tjenester, der er indbygget i TV’et, er soundbaren udstyret med eARC, altså lydreturkanal, hvor e’et står for enhanced.

Den sender lyden tilbage gennem det HDMI-kabel, der forbinder soundbaren til TV’et, og den nyeste standard har større båndbredde og udvidet funktionalitet med nye lydformater. Med andre ord giver den mulighed for højopløst multikanalslyd.

Denon DHT S517 Soundbar Lifestyle11 DeNoiseAI low light scaled 1
Der medfølger en fjernbetjening, og musik-streaming kan kun ske via Bluetooth. (Foto: Denon)

HDMI-indgang

Det kan også være, man har en kilde, som man vil slutte direkte til soundbaren, i stedet for at den tager turen gennem TV’et. F.eks. en spilkonsol, hvor ønsket er den lavest mulige billedforsinkelse. Så kan Denon DHT-S517 tilbyde en HDMI-indgang med understøttelse af 4K Ultra HD.

Desværre er det ikke oplyst nogen steder, om den understøtter 120 Hz billedfrekvens, så vi vil gå ud fra, at 60 Hz er det højeste her.

Også til musik?

Mens en soundbar løfter lyden fra TV’et betragteligt og kan byde på gode filmoplevelser, er den sjældent en ordentlig erstatning for et godt stereoanlæg. Men mange fungerer fint nok, og Denon har udstyret DHT-S517 med trådløs Bluetooth til anledningen.

Denon DHT S517 Soundbar Lifestyle5 scaled 1
(Foto: Denon)

Pris og tilgængelighed

Denon DHT-S517 vil koste 399 euro, hvilket burde betyde i omegnen af 3.000 kroner. Den kommer i butikkerne sidst i januar.

hifiklubben.dk

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
High End 2022: Ny jernhøjttaler med spændende enheder Endelig kommer der en større udgave af den glimrende Jern. Og med helt vilde luksusenheder i.
Sådan nogle har du næppe set før Estelons flagskibshøjttalere er virkelig ekstreme.
Dybbas som du aldrig har hørt det før Sandsynligheden for, at du har hørt om eller ligefrem hørt Kerr, er minimal. Det bør du gøre noget ved.
Audiovectors QR-serie udvides med den store QR7 En større og sejere højttaler til store rum og til alle, der elsker bas.
Chokerende DALI Kore flagskibshøjttalere Magen til DALI-højttalere har vi aldrig hørt.
Danske Raidho præsenterer to små og én enorm højttaler Den største koster lige så meget som en Porsche Taycan.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend