TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
L&B’s JULEKALENDER 2022
Nyhed

Cirkulær lyd fra Bluesound

Bluesounds første højttaler med 360 graders lydbillede skal give større lyd uanset placering. Men mangler den ikke noget væsentligt?

forfatter
Publiceret 04/11/2022 - 08:25

 

Bluesound har sat sig for at gøre det, Sonos gør – bare med endnu bedre lyd. Eksempelvis understøttes lyd op til 192 kHz, hvor Sonos stopper ved 48. Brugervenligheden er ret ens, med nogenlunde samme type app-styring og multirumsfunktioner. Med Pulse M-højttaleren adskiller Bluesound sig dog fra Sonos.

360 graders lyd løser problemer

Pulse M giver nemlig et 360-graders lydbillede fra en enkelt højttaler. Tanken er, at flere personer i rummet kan få den samme lyd, og at man ikke behøver to højttalere for at skabe et stort lydfelt.

Læs også Forbedret kæmpedræber Den lillebitte streaming-forstærker Powernode fra Bluesound er blevet endnu bedre og er afgjort den stærkeste i sin klasse.
Bluesound Powernode N330

Du kan parre to højttalere i stereo og få endnu større lyd – et bedre valg for hi-fi-entusiaster. Højttaleren kan desuden tilsluttes Bluesounds trådløse subwoofer SUB+, hvis du også vil have ægte bas. Selv om vi er lovet, at højttaleren klarer sig fint på egen hånd.

Bluesound WM 230 Wall Mount with PULSE M-scaled
Vægbeslag er ekstraudstyr. Det samme er gulvstativet. (Foto: Bluesound)

Pulse M har et såkaldt Omni-Hybrid-design, som består af en 133 mm (5,25″) bashøjttaler, vinklet 45 grader opad, og to 19 mm (0,75″) diskanthøjttalere, der peger fremad i en 45 graders vinkel til hinanden. En forstærkereffekt på i alt 80 watt lyder ikke særlig skræmmende, men ved at undgå et energikrævende passivt delefilter, burde man stadig kunne opnå god tyngde. Som med alle moderne aktive højttalere bruges en digital lydprocessor (DSP) til bl.a. at justere frekvensområdet i forhold til lydtrykket. Eksempelvis mere bas ved lav lydstyrke.

Bluesound PULSE M Rear Channels
Foto: Bluesound

Bluesound Pulse M som baghøjttaler

Når vi spekulerer på, om Bluesound alligevel har glemt noget, er det fordi, vi forventningsfuldt læser, at et par Pulse M kan bruges som baghøjttalere i et surroundsystem, sammen med soundbaren Pulse Soundbar+. Vi ved, at soundbaren understøtter 360-lydformatet Dolby Atmos. Og når man ser den skrå højttalerenhed på Pulse M, kan man fristes til at tro, at det kan give såkaldt ‘upfiring’ Dolby Atmos-lyd. Det betyder, at den tager højdeindholdet af Atmos-lydsporet og retter det mod loftet, hvorefter det reflekteres ned på lytteren. Som dermed får en ægte følelse af at høre lyd fra oven.

Bluesound PULSE M Rear-scaled
Bluesound Pulse M understøtter både kablet Ethernet og trådløs WiFi. (Foto: Bluesound)

Der har i et stykke tid været spekulationer om, hvornår Sonos kommer med en sådan højttaler, og her troede vi ærligt talt, at Bluesound var kommet dem i forkøbet. Men Dolby Atmos er ikke nævnt noget sted i pressemeddelelsen eller på hjemmesiden. På den anden side står der, at filmentusiaster og gamere kan bruge Pulse M som baghøjttalere i en Bluesound hjemmebiografgruppe “for at skabe en ægte omsluttende (immersive) oplevelse”.

Her kan det se ud, som om Bluesound er gået glip af en stor mulighed – dette må vi se at komme til bunds i.

Bluesound PULSE M white
Foto: Bluesound

Pris og tilgængelighed

Bluesound Pulse M kan købes nu, og prisen er 3.999 kroner for én.

Mere info: hifiklubben.dk

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

4 uger 39kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 800 kr
(du sparer 216 kr)
12 Måneder 895kr
(med 11 utgaver af magasinet)
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv en kommentar

Billig og god subwoofer? Med Monitor XT10 får du de ekstra basoktaver til en rigtig god pris
Lyd og lys i vintermørket: Ny højttaler fra IKEA og Sonos Det måtte jo komme: En gulvlampe med indbygget højttaler! SYMFONISK gulvlampehøjttalere kommer i januar.
Snart kommer den også hertil Nu forstår HomePod mini snart dansk.
Små magiske højttalere De over 50 år gamle højttalere har aldrig været bedre end nu, og de leverer noget, få andre højttalere formår.
5 tips til bedre soundbar-lyd Har du lige købt dig en ny soundbar? Her er nogle enkle tips, som gør opsætningen til en leg!
Fem årtier med Polk Amerikanske Polk Audio har lavet højttalere i 50 år. R200AE er en jubilæumsmodel, signeret af firmaets grundlægger.
Følg Lyd & Billede