Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Cirkulær lyd fra Bluesound

Bluesounds første højttaler med 360 graders lydbillede skal give større lyd uanset placering. Men mangler den ikke noget væsentligt?

Skrevet af / 04/11/2022 - 08:25
Cirkulær lyd fra Bluesound

 

Bluesound har sat sig for at gøre det, Sonos gør – bare med endnu bedre lyd. Eksempelvis understøttes lyd op til 192 kHz, hvor Sonos stopper ved 48. Brugervenligheden er ret ens, med nogenlunde samme type app-styring og multirumsfunktioner. Med Pulse M-højttaleren adskiller Bluesound sig dog fra Sonos.

360 graders lyd løser problemer

Pulse M giver nemlig et 360-graders lydbillede fra en enkelt højttaler. Tanken er, at flere personer i rummet kan få den samme lyd, og at man ikke behøver to højttalere for at skabe et stort lydfelt.

Læs også Forbedret kæmpedræber Den lillebitte streaming-forstærker Powernode fra Bluesound er blevet endnu bedre og er afgjort den stærkeste i sin klasse.

Du kan parre to højttalere i stereo og få endnu større lyd – et bedre valg for hi-fi-entusiaster. Højttaleren kan desuden tilsluttes Bluesounds trådløse subwoofer SUB+, hvis du også vil have ægte bas. Selv om vi er lovet, at højttaleren klarer sig fint på egen hånd.

Bluesound WM 230 Wall Mount with PULSE M-scaled
Vægbeslag er ekstraudstyr. Det samme er gulvstativet. (Foto: Bluesound)

Pulse M har et såkaldt Omni-Hybrid-design, som består af en 133 mm (5,25″) bashøjttaler, vinklet 45 grader opad, og to 19 mm (0,75″) diskanthøjttalere, der peger fremad i en 45 graders vinkel til hinanden. En forstærkereffekt på i alt 80 watt lyder ikke særlig skræmmende, men ved at undgå et energikrævende passivt delefilter, burde man stadig kunne opnå god tyngde. Som med alle moderne aktive højttalere bruges en digital lydprocessor (DSP) til bl.a. at justere frekvensområdet i forhold til lydtrykket. Eksempelvis mere bas ved lav lydstyrke.

Bluesound PULSE M Rear Channels
Foto: Bluesound

Bluesound Pulse M som baghøjttaler

Når vi spekulerer på, om Bluesound alligevel har glemt noget, er det fordi, vi forventningsfuldt læser, at et par Pulse M kan bruges som baghøjttalere i et surroundsystem, sammen med soundbaren Pulse Soundbar+. Vi ved, at soundbaren understøtter 360-lydformatet Dolby Atmos. Og når man ser den skrå højttalerenhed på Pulse M, kan man fristes til at tro, at det kan give såkaldt ‘upfiring’ Dolby Atmos-lyd. Det betyder, at den tager højdeindholdet af Atmos-lydsporet og retter det mod loftet, hvorefter det reflekteres ned på lytteren. Som dermed får en ægte følelse af at høre lyd fra oven.

Bluesound PULSE M Rear-scaled
Bluesound Pulse M understøtter både kablet Ethernet og trådløs WiFi. (Foto: Bluesound)

Der har i et stykke tid været spekulationer om, hvornår Sonos kommer med en sådan højttaler, og her troede vi ærligt talt, at Bluesound var kommet dem i forkøbet. Men Dolby Atmos er ikke nævnt noget sted i pressemeddelelsen eller på hjemmesiden. På den anden side står der, at filmentusiaster og gamere kan bruge Pulse M som baghøjttalere i en Bluesound hjemmebiografgruppe “for at skabe en ægte omsluttende (immersive) oplevelse”.

Her kan det se ud, som om Bluesound er gået glip af en stor mulighed – dette må vi se at komme til bunds i.

Bluesound PULSE M white
Foto: Bluesound

Pris og tilgængelighed

Bluesound Pulse M kan købes nu, og prisen er 3.999 kroner for én.

Mere info: hifiklubben.dk

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Op til 18 tommer med baskrudt!

Disse højttalerne er mere specielle end det ser ud til

Omvendt højttaler - i lydkvalitetens tjeneste

Bowers & Wilkins fintuner lyden

Optimer lyden i dit rum med et par enkle tricks

Rummanden Carlsson

Sonos-jordskred til sommer?

Denon-soundbar med bas uden sub

Bærbare højttalere til rejsen

Måske den vildeste højttaler, vi har set

Tjek denne in-wall-højttaler

Gulvhøjttaler er kronen på værket

0
Lyd & Billede
Scroll to Top