TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Bowers & Wilkins Zeppelin bliver meget bedre

Den legendariske bordhøjttaler Zeppelin nægter at dø og kommer nu i samme dragt, men med ny teknik.

forfatter
Publiceret 13/10/2021 - 18:28

Den blev næsten ikonisk, da den kom for over ti år siden. Bowers & Wilkins Zeppelin var den første rigtig gode bordhøjttaler, og både den første udgave og den seneste (fra 2016) lå helt i top, hvad angår lydkvalitet og brugervenlighed.

Så blev der stille omkring den, og sandt at sige ved vi ikke, præcis hvad der skete med Zeppelin. Som selvfølgelig fik sit navn efter fordums luftskibe, zeppelinerne.

Men nu er den tilbage. Med samme formfaktor som før, men med opgraderet teknologi, så den kan udfordre Naims, Technics og Genevas bordhøjttalere i premiumklassen.

(Foto: Bowers & Wilkins)

B&W Zeppelin er selvfølgelig trådløs, så man kan streame musik direkte fra sofaen. Den understøtter AirPlay 2, Spotify Connect og har Bluetooth, der understøtter aptX Adaptive, som i hvert fald i teorien skal give mulighed for at streame højopløste lydfiler.

Læs mere om aptX Adaptive her:

Læs også Bedre lyd får du ikke Bowers & Wilkins PI7 tørrer gulv med konkurrenterne.

Der er selvfølgelig en app til det hele, hvor man kan streame fra Qobuz, Tidal og som nævnt Spotify, men også TuneIn internetradio og Deezer.

(Foto: Bowers & Wilkins)

Så langt, så godt, men det er indvendig, vi finder de største ændringer. Højttalerenhederne er udviklet på baggrund af B&W’s lange erfaring, og diskanterne med Decoupled Double Dome kender vi fra B&W’s nyere 600-serie.

En 15 cm basenhed er placeret i midten under frontstoffet, med en 9 cm FST-mellemtone (Fixed Suspension Transducer) på hver side. B&W siger, at den samlede effekt svarer til 240 watt.

Low--Zeppelin Midnight Grey Rear Angle with LED and Reflection Low--Zeppelin Pearl Grey Top Grey Background Low--1x1 Zeppelin Midnight Grey Lifestyle 3 Low--1x1 Zeppelin Drive Units Detail
<
>
(Foto: Bowers & Wilkins)

Den nye Bowers & Wilkins Zeppelin er allerede på vej ud i butikkerne, fås i mørkegrå eller lys perlegrå og koster 799 euro.

(Foto: Bowers & Wilkins)

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

4 uger 39kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 672 kr
(du sparer 216 kr)
12 Måneder 895kr
(med 11 utgaver af magasinet)
Annonce
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv en kommentar

Fem årtier med Polk Amerikanske Polk Audio har lavet højttalere i 50 år. R200AE er en jubilæumsmodel, signeret af firmaets grundlægger.
Højttalere til mandehulen Elipson Heritage XLS11 er franske - men ligner amerikanske monitorhøjttalere fra stereoens guldalder.
Der står en legende bag disse Efter pladespillerne er MoFi klar med sin første højttaler.
Få biograflyd hjemme i stuen Er lyden fra dit TV tynd og pjevset? Vi har testet fem soundbars i mellemsegmentet, som kan kurere mager bas og give dig en fed surround-oplevelse!
De bedste, vi har hørt De grønne højttalere fra Monitor Audio er en fødselsdagsgave af karat! Her får du faktisk i både pose og sæk.
QUAD ESL 63 - klassikeren vi ikke glemmer I højttalernes Hall of Fame vil en højttaler stå for sig selv. I et separat rum med en lille rørforstærker tilsluttet. Hvor den afspiller Ella Fitzgerald eller Arthur Rubinstein. Folk vil blive bjergtaget af klangen.
Følg Lyd & Billede