Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Bowers & Wilkins Zeppelin bliver meget bedre

Den legendariske bordhøjttaler Zeppelin nægter at dø og kommer nu i samme dragt, men med ny teknik.

Skrevet af / 13/10/2021 - 18:28
Bowers & Wilkins Zeppelin bliver meget bedre

Den blev næsten ikonisk, da den kom for over ti år siden. Bowers & Wilkins Zeppelin var den første rigtig gode bordhøjttaler, og både den første udgave og den seneste (fra 2016) lå helt i top, hvad angår lydkvalitet og brugervenlighed.

Så blev der stille omkring den, og sandt at sige ved vi ikke, præcis hvad der skete med Zeppelin. Som selvfølgelig fik sit navn efter fordums luftskibe, zeppelinerne.

Men nu er den tilbage. Med samme formfaktor som før, men med opgraderet teknologi, så den kan udfordre Naims, Technics og Genevas bordhøjttalere i premiumklassen.

(Foto: Bowers & Wilkins)

B&W Zeppelin er selvfølgelig trådløs, så man kan streame musik direkte fra sofaen. Den understøtter AirPlay 2, Spotify Connect og har Bluetooth, der understøtter aptX Adaptive, som i hvert fald i teorien skal give mulighed for at streame højopløste lydfiler.

Læs mere om aptX Adaptive her:

Læs også Bedre lyd får du ikke Bowers & Wilkins PI7 tørrer gulv med konkurrenterne.

Der er selvfølgelig en app til det hele, hvor man kan streame fra Qobuz, Tidal og som nævnt Spotify, men også TuneIn internetradio og Deezer.

(Foto: Bowers & Wilkins)

Så langt, så godt, men det er indvendig, vi finder de største ændringer. Højttalerenhederne er udviklet på baggrund af B&W’s lange erfaring, og diskanterne med Decoupled Double Dome kender vi fra B&W’s nyere 600-serie.

En 15 cm basenhed er placeret i midten under frontstoffet, med en 9 cm FST-mellemtone (Fixed Suspension Transducer) på hver side. B&W siger, at den samlede effekt svarer til 240 watt.

Low--Zeppelin Midnight Grey Rear Angle with LED and Reflection Low--Zeppelin Pearl Grey Top Grey Background Low--1x1 Zeppelin Midnight Grey Lifestyle 3 Low--1x1 Zeppelin Drive Units Detail
<
>
(Foto: Bowers & Wilkins)

Den nye Bowers & Wilkins Zeppelin er allerede på vej ud i butikkerne, fås i mørkegrå eller lys perlegrå og koster 799 euro.

(Foto: Bowers & Wilkins)

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • EFTERÅRS TILBUD
    4 UGER 4 KR

    Fornyes efter 4 uger, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    83 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Ny højttaler fra Tivoli Audio – uden radio

Officielt: Nu er JL Audio en del af Garmin

Dali fejrer 40 år med heftige high-end højttalere

Dynaudio i bæredygtigt træ

Episk drøn fra UE

Fuldstændig vanvittig subwoofer

Lyd & Billede
Scroll to Top