Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Bowers & Wilkins Zeppelin Wireless

Zeppelin vender tilbage i triumf

Bowers & Wilkins’ luksuriøse højttaler er mere trådløs og vellydende end nogensinde.

Skrevet af / 28/09/2016 - 06:00
Bowers & Wilkins Zeppelin Wireless
Jonas Ekelund

Da vi testede den første Zeppelin fra Bowers & Wilkins i 2008, blev vi henrykt over både form og lyd. Det var den første rigtige high-end iPod-højttaler, som det hed dengang, idet musikafspilleren skulle dockes på fronten. Tre år senere kom Zeppelin Air, som tilføjede AirPlay og opnåede lige så gode testresultater.

Nu er den yderligere opgraderede Zeppelin Wireless så kommet, som tilfører Bluetooth, hvilket åbner op for flere brugere. Men det er også en helt ny højttaler, ikke bare en mindre opgradering. Bag den buede stoffront skjuler der sig nemlig et nyt kabinet, der er stærkere og mere stabilt.

De nye 25 mm diskanter er bygget med samme teknologi som i CM-serien. Mellemtoneregisteret varetages af to enheder med samme FST-teknologi som i B&W’s 800 Diamond-serie. Og bas-enheden er blevet øget til 6,5 tommer, men nu med suspension, der minimerer vibrationer og farvning af lyden. Parret med en hurtigere DSP og højopløst DAC.

 

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Installation og brug

Har man en iOS-enhed, er det såre simpelt at downloade B&W’s app og vælge trådløst netværk, så sluttes højttaleren automatisk til. Har man derimod en Android-enhed, må man enten gå via web-baseret konfiguration eller bruge computeren, hvor der er apps at finde.

Bluetooth-tilslutning kræver bare et tryk på den skjulte knap på siden af frontpanelet. Zeppelin Wireless kan dog ikke kobles sammen med andre højttalere for at få multirumslyd.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

På oversiden gemmer der sig tre knapper til at justere volumen og starte/pause musikken. Al anden betjening varetages fra den mobile enhed. Hvis man har Android, må man nøjes med Bluetooth, som dog har aptX-understøttelse for bedre lydkvalitet. Eller også kan man bruge Spotify Connect, som kan drage fordel af netværket.

Med Apple-enheder har man flere muligheder, da man bare skal vælge højttaleren i AirPlay-menuen og derefter frit kan vælge musiktjeneste eller downloadet musik.

 

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Lydkvalitet

Det første, der slår én, er hvor åben lyden er, og hvordan den fylder rummet. Det er selvfølgelig ikke rigtig stereolyd, men man får ikke samme følelse af, at lyden kommer fra ét punkt, som med mindre højttalere. Klarheden er enestående, hvilket giver en fantastisk nærværsfølelse på akustisk musik. Man kan høre hvert et anslag og hver en indånding, som om man sad blandt publikum.

Det lyder kort sagt raffineret nok til også at kunne accepteres af kræsne lyttere.

Men man er ikke nødt til at gå på kompromis med volumen og bas af den grund. Zeppelin Wireless er en af de få trådløse højttalere, der ikke segner under den afgrundsdybe bas på James Blakes “Limit to Your Love”. Så det er ikke noget problem at skabe feststemning i stuen.

Det er også rart, at højttaleren er så tilgivende. Takket være lydprocesseringen kan man slippe af sted med at afspille via Bluetooth, uden at alle defekter i komprimeret musik forstærkes.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

 

Konklusion

Den nærmest legendariske Zeppelin fra Bowers & Wilkins er tilbage med sin ikoniske form og kompromisløse lyd. Denne gang er den for alle takket være Bluetooth og Spotify Connect. Og den er genopbygget fra grunden, hvilket gør, at den lyder bedre end nogensinde.

Lydkvaliteten er faktisk så god, at den nemt kan erstatte et stereoanlæg for dem, der er gået over til at have deres musik på mobilen. Selv om det gør ondt i tegnebogen, er det dét værd, hvis man vil have god lyd.

Lyd & Billede mener

Lyder om muligt endnu bedre. Ikke længere kun til Apple-enheder. Har både AirPlay og Spotify Connect. Ingen app til Android. Mangler multirumsfunktion. Måtte gerne have endnu flere musikkilder. Ikke helt billig.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Er dette fremtidens trådløse PA-system?

Engagement og spilleglæde i spandevis

Sublim musikformidler i 70'er-forklædning

Vanedannende god lyd fra Raidho

Du vil elske denne højttaler

Højttalere du kun kan drømme om

Slankere – og blidere

Sætter fut i festen

Sony ULT Field 1: Bærbar højttaler med saftig bas

Nostalgi i praktisk pakke

Den bedste lyd - bare billigere

Vi troede de var dyrere

Scroll to Top