TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Boses flagskibs-soundbar har Dolby Atmos

Ud over lyd fra oven har Bose Soundbar 900 indbygget stemmestyring med Google Assistant og Amazon Alexa.

Opdateret …

Efterfølgeren til den rigtig gode Bose Soundbar 700 hedder Soundbar 900 og anvender ligesom forgængeren en akustisk waveguide, som Bose kalder PhaseGuide. Lyden fra forskellige højttalerenheder ledes dermed ud i rummet i forskellige vinkler for at give et større holografisk lydbillede.

Teknologien bruges både til de topmonterede højttalere, der gengiver loftskanalerne i en Dolby Atmos-opsætning, og til sidehøjttalerne – for at skabe et bredere lydbillede, der i højere grad omfavner lytteren.

Bose kombinerer særlige PhaseGuide-højttalerenheder med DSP for at give et ekstra stort lydbillede. (Grafik: Bose)

Bose kombinerer dipole højttalerenheder og såkaldte lavprofilenheder i nøje beregnede rækker, som sammen med DSP skal give et ekstra stort lydbillede. Eller, som Bose selv siger, “et lag af realisme, som ingen andre højttalere kan matche”.

Selv om indholdet på skærmen ikke har Dolby Atmos-lydspor, skal teknologien alligevel kunne give et indtryk af det ved at “mikse lydsporet op”. Bemærk, at det også gælder stereoindhold. Hvis man hører musik i to kanaler, kan man ikke deaktivere surround-effekten.

(Foto: Bose)

“Exceptionel bas”

Hvis du er vild med bas, skal Soundbar 900 levere “enestående basydelse” nærmest uden forvrængning takket være en specialudviklet basrefleksport, som Bose kalder QuietPort. Lyden fra soundbaren kalibreres også i forhold til det rum, den er placeret i, med såkaldt ADAPTiQ-rumkorrektion.

Få fed lyd i TV-stuen Atmos eller ikke Atmos? Det er spørgsmålet. Fem soundbars til forskellige priser viser, hvad de kan.

Funktioner og tilslutninger

Den nye topmodel har HDMI eARC, som understøtter højopløst lyd direkte fra TV’et. Den har også både Bluetooth og Wi-Fi med indbygget stemmestyring via Google Assistant og Amazon Alexa. Spotify Connect og AirPlay 2 er også på plads, så behovet skulle være dækket for de fleste. Interessant nok er Chromecast udeladt på trods af Assistant-understøttelsen.

Soundbaren kan sammenkobles med andre Bose smart-højttalere, enten i et multirumssystem eller for at udvide soundbaren med baghøjttalere og en ekstern subwoofer. Og selv om soundbaren alene har “enestående bas”, så var vores erfaring med forgængeren Soundbar 700, at den virkelig havde gavn af en subwoofer. Det vil undre os, hvis det samme ikke gælder for Soundbar 900.

Soundbar 900 er 104 cm bred, hvilket er 6 cm bredere end forgængeren, hvis bredde svarede til en TV-skærm på 43 tommer. Soundbar 900, derimod, passer bedre til 48 tommer og opad.

bs4 bs5 bs6 bs7
<
>
(Foto: Bose)

Pris og tilgængelighed

Bose Soundbar 900 kommer i handelen i USA den 23. september, men vi ved endnu ikke, om soundbaren kommer til Danmark på samme tidspunkt. Derimod ved vi, at den danske pris bliver 7.499 kroner.

Læs hele pressemeddelelsen her (engelsk)

 

Skriv en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Lyd & Billede