Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
Vi udfører vedligeholdelse på vores hjemmeside fra kl. 23.00 den 22.04.24. Der vil forekomme nedetid.

Nyhed

Boses flagskibs-soundbar har Dolby Atmos

Ud over lyd fra oven har Bose Soundbar 900 indbygget stemmestyring med Google Assistant og Amazon Alexa.

Skrevet af / 09/09/2021 - 14:39
Boses flagskibs-soundbar har Dolby Atmos

Opdateret …

Efterfølgeren til den rigtig gode Bose Soundbar 700 hedder Soundbar 900 og anvender ligesom forgængeren en akustisk waveguide, som Bose kalder PhaseGuide. Lyden fra forskellige højttalerenheder ledes dermed ud i rummet i forskellige vinkler for at give et større holografisk lydbillede.

Teknologien bruges både til de topmonterede højttalere, der gengiver loftskanalerne i en Dolby Atmos-opsætning, og til sidehøjttalerne – for at skabe et bredere lydbillede, der i højere grad omfavner lytteren.

Bose kombinerer særlige PhaseGuide-højttalerenheder med DSP for at give et ekstra stort lydbillede. (Grafik: Bose)

Bose kombinerer dipole højttalerenheder og såkaldte lavprofilenheder i nøje beregnede rækker, som sammen med DSP skal give et ekstra stort lydbillede. Eller, som Bose selv siger, “et lag af realisme, som ingen andre højttalere kan matche”.

Selv om indholdet på skærmen ikke har Dolby Atmos-lydspor, skal teknologien alligevel kunne give et indtryk af det ved at “mikse lydsporet op”. Bemærk, at det også gælder stereoindhold. Hvis man hører musik i to kanaler, kan man ikke deaktivere surround-effekten.

(Foto: Bose)

“Exceptionel bas”

Hvis du er vild med bas, skal Soundbar 900 levere “enestående basydelse” nærmest uden forvrængning takket være en specialudviklet basrefleksport, som Bose kalder QuietPort. Lyden fra soundbaren kalibreres også i forhold til det rum, den er placeret i, med såkaldt ADAPTiQ-rumkorrektion.

Læs også Få fed lyd i TV-stuen Atmos eller ikke Atmos? Det er spørgsmålet. Fem soundbars til forskellige priser viser, hvad de kan.

Funktioner og tilslutninger

Den nye topmodel har HDMI eARC, som understøtter højopløst lyd direkte fra TV’et. Den har også både Bluetooth og Wi-Fi med indbygget stemmestyring via Google Assistant og Amazon Alexa. Spotify Connect og AirPlay 2 er også på plads, så behovet skulle være dækket for de fleste. Interessant nok er Chromecast udeladt på trods af Assistant-understøttelsen.

Soundbaren kan sammenkobles med andre Bose smart-højttalere, enten i et multirumssystem eller for at udvide soundbaren med baghøjttalere og en ekstern subwoofer. Og selv om soundbaren alene har “enestående bas”, så var vores erfaring med forgængeren Soundbar 700, at den virkelig havde gavn af en subwoofer. Det vil undre os, hvis det samme ikke gælder for Soundbar 900.

Soundbar 900 er 104 cm bred, hvilket er 6 cm bredere end forgængeren, hvis bredde svarede til en TV-skærm på 43 tommer. Soundbar 900, derimod, passer bedre til 48 tommer og opad.

bs4 bs5 bs6 bs7
<
>
(Foto: Bose)

Pris og tilgængelighed

Bose Soundbar 900 kommer i handelen i USA den 23. september, men vi ved endnu ikke, om soundbaren kommer til Danmark på samme tidspunkt. Derimod ved vi, at den danske pris bliver 7.499 kroner.

Læs hele pressemeddelelsen her (engelsk)

 

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Disse højttalerne er mere specielle end det ser ud til

Omvendt højttaler - i lydkvalitetens tjeneste

Bowers & Wilkins fintuner lyden

Optimer lyden i dit rum med et par enkle tricks

Rummanden Carlsson

Sonos-jordskred til sommer?

Denon-soundbar med bas uden sub

Bærbare højttalere til rejsen

Måske den vildeste højttaler, vi har set

Tjek denne in-wall-højttaler

Gulvhøjttaler er kronen på værket

Et kig ind i Harmans helligste

0
Lyd & Billede
Scroll to Top