Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Beosound A5: Eksklusiv bærbar fra Bang & Olufsen

Bang & Olufsen vil forene nordisk og sydlandsk design - og selvfølgelig ordentligt håndværk - i den bærbare Beosound A5.

Skrevet af / 28/04/2023 - 20:45
Beosound A5: Eksklusiv bærbar fra Bang & Olufsen

Bang & Olufsen Beosound A5 er – at dømme ud fra billederne – en meget elegant bærbar højttaler. Den er skabt i samarbejde med den dansk-italienske designduo GamFratesi, og målet er at kombinere skandinavisk æstetik med en mere sydlandsk designsignatur. Og højttaleren er skabt til at holde.

Bang & Olufsen Beosound A5 GamFresi
Beosound A5 er designet af danske Stine Gam og italienske Enrico Fratesi, som sammen udgør designfirmaet GamFratesi. (Foto: Bang & Olufsen)

“Inspirationen til Beosound A5 er hentet mange steder fra, bl.a. fra den ikoniske Beolit-serie og de naturlige materialer og farver, der findes i den skandinaviske natur”, fortæller de hos GamFratesi. “Fra traditionelle Panama-stråhatte, der bruges på strandene, til håndvævede danske læderstole fra 1960’erne, hvor naturmaterialer bruges på eksperimenterende måder, har været styrende for vores designproces.”

Beosound A5 Beolit 607 Beolit 600
Beosound A5 (til højre) er inspireret af de klassiske Beolit-radioer. Her afbildet sammen med Beolit 607 (til venstre) og Beolit 600 (i midten). (Foto: Bang & Olufsen)

Inspireret af Beolit

Formen og de naturlige materialer i Beosound A5 er inspireret af de buede kanter og håndtaget på den bærbare radio Beolit 607, som så dagens lys helt tilbage i 1961. B&O var altså tidligt ude med transistorradioer på et tidspunkt, hvor det var langt mere almindeligt med rør.

I designprocessen for Beosound A5 har GamFratesi også ladet sig inspirere af teaktræsfinishen på radioerne Beolit 600, 800 og 1000, designet af Jacob Jensen fra slutningen af 60’erne til begyndelsen af 70’erne.

Beosound A5 fås i to farvevarianter. Den ene er i naturfarvet aluminium med en front af vævet papirfiber og et håndtag af lyst egetræ, “der minder om afslappende skandinaviske sommerdage”. Den anden er i sort antracit med et mørkt egetræshåndtag, “der minder om vinterlige skove”.

Bang & Olufsen Beosound A5 handles
Foto: Bang & Olufsen

Kan bruges både ude og inde

Beosound A5 er skabt til både indendørs og udendørs brug og befinder sig i krydsfeltet mellem bærbar og stationær. Med det solide egetræshåndtag kan højttaleren nemt flyttes fra rum til rum og placeres på en hylde, et bord eller et gulv. A5 er støv- og vandafvisende med en IP65-certificering, så den kan også placeres udendørs.

Samtidig er den ret stor og ikke ligefrem praktisk at hænge på cykelstyret. Her er den mere kompakte – og langt billigere – Beolit 20 mere handy.

Spilletiden for A5 er på lidt over 12 timer, og ligesom Beolit 20 har den en trådløs telefonoplader integreret i toppanelet. Beosound A5 hævdes at være “den mest alsidige højttaler fra Bang & Olufsen til dato”. Den kan styres direkte på enheden med sin egen brugergrænseflade eller fra Bang & Olufsen-app’en.

Den kraftigste bærbare

Beosound A5 er Bang & Olufsens kraftigste bærbare højttaler til dato, og vi loves kvalitetslyd, uanset hvor den er placeret. Den har fire højttalerenheder, hver med sin egen forstærker og en kombineret effekt på 280 watt, som skal kunne fylde store rum med dynamisk 360-graders lyd.

Beosound A5 består af en 5,25-tommers basenhed, to x 2-tommers mellemtoner og en ¾-tommers diskantenhed. Vi forstår ikke helt, hvordan høttaleren skal kunne klare 360 graders rundtstrålende lyd med kun én diskantenhed og to mellemtoner, men det må vi se at finde ud af.

Bang & Olufsen Beosound A5 lifestyle
Foto: Bang & Olufsen

Bang & Olufsen Beosound 5: Pris og tilgængelighed

Beosound A5 er på markedet nu og koster 7.499 kroner i farverne Nordic Weave, mens den mørkere Dark Oak koster 8.299 kroner.

Mere info: bang-olufsen.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Disse højttalerne er mere specielle end det ser ud til

Omvendt højttaler - i lydkvalitetens tjeneste

Bowers & Wilkins fintuner lyden

Optimer lyden i dit rum med et par enkle tricks

Rummanden Carlsson

Sonos-jordskred til sommer?

Denon-soundbar med bas uden sub

Bærbare højttalere til rejsen

Måske den vildeste højttaler, vi har set

Tjek denne in-wall-højttaler

Gulvhøjttaler er kronen på værket

Et kig ind i Harmans helligste

0
Lyd & Billede
Scroll to Top