TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Ascendo SMSG50 spiller bas på Richter-skalaen

En større, tungere og dyrere subwoofer end Ascendo SMSG50 skal man lede længe efter!

forfatter
Publiceret 07/11/2021 - 12:25

Subwoofere er en populær opgradering til både hi-fi- og hjemmebioanlæg, da de giver lyden en ekstra dimension og udvider frekvensområdet med bas, som man både kan høre og mærke. De fås i alle størrelser og prisklasser, lige fra små, overkommelige basklodser på størrelse med en skotøjsæske til de mere ekstreme varianter på størrelse med et lille køleskab.

Men så findes der også nogle virkelig ekstreme varianter …

Ascendo-SMSG50-2 Ascendo-SMSG50-1
<
>
(Foto: Ascendo Audio)

Kraft nok til at ødelægge en planet?

Den tyske producent Ascendo står bag det, der nok er verdens største subwoofer til hjemmebrug. Modellen SMSG50 er udstyret med en gigantisk specialfremstillet basenhed, der måler hele 50 tommer (127 cm) i diameter!

Kabinettet, der huser herligheden, er 185 cm højt og omtrent lige så bredt. Dybden er dog “kun” 60 cm, så der er plads til subwooferen bag lydtransparente biograflærreder, falske vægge og deslige. Kabinettet er af den lukkede type (trykkammer) – måske for at undgå, at katte eller andre kæledyr skal forvilde sig ind i subwooferen?

Læs også Dette MicroLED-TV kan foldes sammen Ved du ikke, hvad du skal gøre med alle dine penge? C Seed har lavet et 165 tommers (!) MicroLED-TV, der kan foldes sammen og skjules, når du ikke bruger det.

At styre en så heftig basenhed kræver selvfølgelig en forstærker med seriøse muskler. Til det formål bruger Ascendo en 6000 watt forstærker med DSP-rumkorrektion og andre funktioner.

Producenten hævder selv, at SMSG50 leverer absurde mængder dybbas – nok til at gøre den til “den kraftigste hjemmebio-subwoofer i verden”. 50 tommers enheden flytter efter sigende lige så meget luft som 40 almindelige 18-tommere og kan gengive frekvenser helt ned til 5 Hz!

Det maksimale lydtryk er opgivet til 140 decibel, og SMSG50 kan klare hele 125 dB ved 20 Hz. Perfekt til at genskabe raketopsendelser, jordskælv og andre seismiske begivenheder.

(Foto: Ascendo Audio)

Hvad koster sådan noget?

Producenten spøger heller ikke, når det gælder prisen: SMSG50 laves kun på bestilling og koster i øjeblikket – hold nu fast – 650.000 kroner. Ja, du læste rigtigt: Over en halv million kroner for en subwoofer!

Det er selvfølgelig væsentlig mere, end de fleste bruger på hele hjemmebiografen – eller en tilbygning til huset, for den sags skyld. Til den pris kan man købe op mod 100 “almindelige” subwoofere, f.eks. Klipsch R-115SW, som vi har gode erfaringer med. Men det kan jo blive upraktisk med så mange forlængerledninger i TV-stuen …

Ingen tvivl om, at SMSG50 er en ekstrem subwoofer til ekstreme installationer. Tankerne går umiddelbart til Tilbage til fremtiden-filmene og Marty McFlys enorme guitarforstærker …

Mere info: aia-cinema.com

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Dynaudio gør det enkelt med trådløse Focus-højttalere To Focus-højttalere er alt, hvad du behøver for at streame musik.
Skotske fynesser i München Fyne Audio viste fuld vintagestil på high end-messen i München.
Spektakulært fra Monitor Audio Monitor Audio fejrer 50 års jubilæum med et par højttalere ud over det sædvanlige.
Yamaha præsenterer trådløs high-end-forstærker og ny gulvhøjttaler Superspændende integreret forforstærker med streaming og DAC.
High End 2022: Ny jernhøjttaler med spændende enheder Endelig kommer der en større udgave af den glimrende Jern. Og med helt vilde luksusenheder i.
Sådan nogle har du næppe set før Estelons flagskibshøjttalere er virkelig ekstreme.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend