Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Ascendo SMSG50 spiller bas på Richter-skalaen

En større, tungere og dyrere subwoofer end Ascendo SMSG50 skal man lede længe efter!

Skrevet af / 07/11/2021 - 12:25
Ascendo SMSG50 spiller bas på Richter-skalaen

Subwoofere er en populær opgradering til både hi-fi- og hjemmebioanlæg, da de giver lyden en ekstra dimension og udvider frekvensområdet med bas, som man både kan høre og mærke. De fås i alle størrelser og prisklasser, lige fra små, overkommelige basklodser på størrelse med en skotøjsæske til de mere ekstreme varianter på størrelse med et lille køleskab.

Men så findes der også nogle virkelig ekstreme varianter …

Ascendo-SMSG50-2 Ascendo-SMSG50-1
<
>
(Foto: Ascendo Audio)

Kraft nok til at ødelægge en planet?

Den tyske producent Ascendo står bag det, der nok er verdens største subwoofer til hjemmebrug. Modellen SMSG50 er udstyret med en gigantisk specialfremstillet basenhed, der måler hele 50 tommer (127 cm) i diameter!

Kabinettet, der huser herligheden, er 185 cm højt og omtrent lige så bredt. Dybden er dog “kun” 60 cm, så der er plads til subwooferen bag lydtransparente biograflærreder, falske vægge og deslige. Kabinettet er af den lukkede type (trykkammer) – måske for at undgå, at katte eller andre kæledyr skal forvilde sig ind i subwooferen?

Læs også Dette MicroLED-TV kan foldes sammen Ved du ikke, hvad du skal gøre med alle dine penge? C Seed har lavet et 165 tommers (!) MicroLED-TV, der kan foldes sammen og skjules, når du ikke bruger det.

At styre en så heftig basenhed kræver selvfølgelig en forstærker med seriøse muskler. Til det formål bruger Ascendo en 6000 watt forstærker med DSP-rumkorrektion og andre funktioner.

Producenten hævder selv, at SMSG50 leverer absurde mængder dybbas – nok til at gøre den til “den kraftigste hjemmebio-subwoofer i verden”. 50 tommers enheden flytter efter sigende lige så meget luft som 40 almindelige 18-tommere og kan gengive frekvenser helt ned til 5 Hz!

Det maksimale lydtryk er opgivet til 140 decibel, og SMSG50 kan klare hele 125 dB ved 20 Hz. Perfekt til at genskabe raketopsendelser, jordskælv og andre seismiske begivenheder.

(Foto: Ascendo Audio)

Hvad koster sådan noget?

Producenten spøger heller ikke, når det gælder prisen: SMSG50 laves kun på bestilling og koster i øjeblikket – hold nu fast – 650.000 kroner. Ja, du læste rigtigt: Over en halv million kroner for en subwoofer!

Det er selvfølgelig væsentlig mere, end de fleste bruger på hele hjemmebiografen – eller en tilbygning til huset, for den sags skyld. Til den pris kan man købe op mod 100 “almindelige” subwoofere, f.eks. Klipsch R-115SW, som vi har gode erfaringer med. Men det kan jo blive upraktisk med så mange forlængerledninger i TV-stuen …

Ingen tvivl om, at SMSG50 er en ekstrem subwoofer til ekstreme installationer. Tankerne går umiddelbart til Tilbage til fremtiden-filmene og Marty McFlys enorme guitarforstærker …

Mere info: aia-cinema.com

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Rauna er tilbage

Engelsk legende vender tilbage efter 63 år

PMC lancerer aktive højttalere

KEF viser muskler med nye subwoofere

Bordhøjttalere med lydtryk

Spændende gulvmodel fra Revival Audio

Rullesten til skrivebordet

Gulvhøjttalere med det hele

En lille ny i gammel stil

Steinway Lyngdorf har slanket sig

Elegance fra Børresen

Luksuslyd på rejsen

0
Scroll to Top