TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Google Stadia lukker og slukker

Den 18. januar 2023 er det slut med Googles cloud-baserede spiltjeneste. Brugere får deres penge tilbage.

forfatter
Publiceret 04/10/2022 - 17:52

I et blog-indlæg har Google annonceret, at firmaets cloud-baserede streamingtjeneste for spil, Google Stadia, drejer nøglen om.

Som en del af lukningen vil Stadia-brugere får refunderet penge for spil og udvidelser købt på Stadiaplatformen samt hardware købt via Google Store.

Har man hidtil abonneret på Stadia Pro, får man ikke refunderet prisen for de forudgående måneder, men abonnementet vil fremover være gratis frem til, at Stadia altså lukker og slukker d. 18. januar til næste år.

I blog-indlægget begrunder Google beslutningen med, at Stadia ikke har været så populært blandt brugerne som håbet. Til gengæld er der en fremtid for den teknologiske platform, som var udgangspunktet for Stadia, siger Google:

Læs også Guide: Apple Arcade, Google Stadia, Netflix Games, Xbox Cloud Gaming Kom i gang med seriøs gaming på din iPhone eller Android-mobil.
AppleArcade TOP

“Vi ser klare muligheder for at anvende denne teknologi på tværs af andre dele af Google som YouTube, Google Play og vores Augmented Reality (AR)-indsats – samt at gøre den tilgængelig for vores partnere i branchen,” står der i blog-indlægget, som fortsætter:

“Vi er fortsat dybt engageret i spil, og vi vil fortsat investere i nye værktøjer, teknologier og platforme, der styrker succesen for udviklere, branchepartnere, cloud-kunder og skabere.”

Læs også Microsofts cloudgaming går i luften 15. september I første omgang bliver det alene Android-brugerne, der får glæde af at streame spil som to-go på mobilen.

Google Stadia så dagens lys i efteråret 2019, nogenlunde samtidig med Apple Arcade, som blev lanceret d, 19. september 2019. Efterfølgende har også firmaer som Microsoft og Netflix lanceret spiltjenester.

Læs også Nu kommer spil-streaming til Netflix Fra i dag kan Netflix-abonnenter over hele verden spille fem mobilspil på en Android-enhed efter eget valg.

Skriv en kommentar

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
MSI RTX 40: Ny prisvindende serie af bærbare Tag springet til det enestående med de nye grafikkort i GeForce RTX 40-serien og 13. generation Intel Core-processorer.
lbpluss
Så hurtig er den første GeForce RTX 4090-PC Erazer Beast X40 fra tyske Medion er den hurtigste computer, vi har testet. Men det koster at være på toppen.
Se unboxing af PlayStation VR2 Se videoen fra 'unboxing' af PlayStation VR2 her.
Så er de første GeForce RTX 4000-bærbare her. Medion - og deres gamingmærke, Erazer - er tilbage i danske butikker - og det sker med et bæst af en gaming-laptop.
Nu er der sat en pris på Logitechs gaming-hørepropper Logitechs trådløse hørepropper tilpasser sig dine ører, og de skulle være skræddersyet til gaming.
Sidste nyt om Forza Motorsport - se den nye trailer Hævdes at blive den teknisk mest avancerede racerbilsimulator nogensinde - og også med fordybende Dolby Atmos surroundlyd!
Følg Lyd & Billede