Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi
Vi udfører vedligeholdelse på vores hjemmeside fra kl. 23.00 den 22.04.24. Der vil forekomme nedetid.

Nyhed

Google Stadia lukker og slukker

Den 18. januar 2023 er det slut med Googles cloud-baserede spiltjeneste. Brugere får deres penge tilbage.

Skrevet af / 04/10/2022 - 17:52
Google Stadia lukker og slukker

I et blog-indlæg har Google annonceret, at firmaets cloud-baserede streamingtjeneste for spil, Google Stadia, drejer nøglen om.

Som en del af lukningen vil Stadia-brugere får refunderet penge for spil og udvidelser købt på Stadiaplatformen samt hardware købt via Google Store.

Har man hidtil abonneret på Stadia Pro, får man ikke refunderet prisen for de forudgående måneder, men abonnementet vil fremover være gratis frem til, at Stadia altså lukker og slukker d. 18. januar til næste år.

I blog-indlægget begrunder Google beslutningen med, at Stadia ikke har været så populært blandt brugerne som håbet. Til gengæld er der en fremtid for den teknologiske platform, som var udgangspunktet for Stadia, siger Google:

Læs også Guide: Apple Arcade, Google Stadia, Netflix Games, Xbox Cloud Gaming Kom i gang med seriøs gaming på din iPhone eller Android-mobil.

“Vi ser klare muligheder for at anvende denne teknologi på tværs af andre dele af Google som YouTube, Google Play og vores Augmented Reality (AR)-indsats – samt at gøre den tilgængelig for vores partnere i branchen,” står der i blog-indlægget, som fortsætter:

“Vi er fortsat dybt engageret i spil, og vi vil fortsat investere i nye værktøjer, teknologier og platforme, der styrker succesen for udviklere, branchepartnere, cloud-kunder og skabere.”

Læs også Microsofts cloudgaming går i luften 15. september I første omgang bliver det alene Android-brugerne, der får glæde af at streame spil som to-go på mobilen.

Google Stadia så dagens lys i efteråret 2019, nogenlunde samtidig med Apple Arcade, som blev lanceret d, 19. september 2019. Efterfølgende har også firmaer som Microsoft og Netflix lanceret spiltjenester.

Læs også Nu kommer spil-streaming til Netflix Fra i dag kan Netflix-abonnenter over hele verden spille fem mobilspil på en Android-enhed efter eget valg.
Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

IKEA: Gadestil til gamere

Razers nye samarbejde tager kunderne med bukserne nede

Gaming-flagskibe fra LG

Sådan bliver PS5 Pro

Streaming og teamsnak i farver

PS5-opdatering rulles ud nu

Spil PS5 i Sonys Afeela-bil

Epic Games må hoste op

Samsungs 3D-skærm uden 3D-briller

Razer giver dig et los bagi

Skærmene skal være store - og PC'erne kloge

MSI lægger en klo på håndholdt gaming

0
Lyd & Billede
Scroll to Top