TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
L&B’s JULEKALENDER 2022
Nyhed

Google Stadia lukker og slukker

Den 18. januar 2023 er det slut med Googles cloud-baserede spiltjeneste. Brugere får deres penge tilbage.

forfatter
Publiceret 04/10/2022 - 17:52

I et blog-indlæg har Google annonceret, at firmaets cloud-baserede streamingtjeneste for spil, Google Stadia, drejer nøglen om.

Som en del af lukningen vil Stadia-brugere får refunderet penge for spil og udvidelser købt på Stadiaplatformen samt hardware købt via Google Store.

Har man hidtil abonneret på Stadia Pro, får man ikke refunderet prisen for de forudgående måneder, men abonnementet vil fremover være gratis frem til, at Stadia altså lukker og slukker d. 18. januar til næste år.

I blog-indlægget begrunder Google beslutningen med, at Stadia ikke har været så populært blandt brugerne som håbet. Til gengæld er der en fremtid for den teknologiske platform, som var udgangspunktet for Stadia, siger Google:

Læs også Guide: Apple Arcade, Google Stadia, Netflix Games, Xbox Cloud Gaming Kom i gang med seriøs gaming på din iPhone eller Android-mobil.
AppleArcade TOP

“Vi ser klare muligheder for at anvende denne teknologi på tværs af andre dele af Google som YouTube, Google Play og vores Augmented Reality (AR)-indsats – samt at gøre den tilgængelig for vores partnere i branchen,” står der i blog-indlægget, som fortsætter:

“Vi er fortsat dybt engageret i spil, og vi vil fortsat investere i nye værktøjer, teknologier og platforme, der styrker succesen for udviklere, branchepartnere, cloud-kunder og skabere.”

Læs også Microsofts cloudgaming går i luften 15. september I første omgang bliver det alene Android-brugerne, der får glæde af at streame spil som to-go på mobilen.

Google Stadia så dagens lys i efteråret 2019, nogenlunde samtidig med Apple Arcade, som blev lanceret d, 19. september 2019. Efterfølgende har også firmaer som Microsoft og Netflix lanceret spiltjenester.

Læs også Nu kommer spil-streaming til Netflix Fra i dag kan Netflix-abonnenter over hele verden spille fem mobilspil på en Android-enhed efter eget valg.
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv en kommentar

Skal der ligge en ny laptop under juletræet? Så se her Er du træt af den gamle sløve computer? Vi har samlet de bedste bud på nye bærbare.
Fin til de fleste Lenovos letvægts-spillemaskine giver god ydelse til de fleste spil uden at vælte budgettet. Men den begejstrer ikke.
Velkommen til det hybride liv Corona slap endelig sit tag – men hjemmekontoret forblev. 2022 blev året, hvor vi arbejdede og spillede overalt.
Professionelt værktøj i luksusklasse Steelseries’ topmodel har faktisk alle de features, man kan komme i tanke om at bede om.
Gaming-skærm overrasker stort Den store Asus-skærms OLED-panel med perfekt sortniveau, kombineret med den matte overflade, giver intet mindre end den bedste gaming-oplevelse, vi nogensinde har haft.
Endelig: Chromebooks til gaming! Nu kommer de første Chromebooks - skabt til gaming! Med 120 Hz, lynhurtig Wi-Fi og god grafik.
Følg Lyd & Billede