Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi
Vi udfører vedligeholdelse på vores hjemmeside fra kl. 23.00 den 22.04.24. Der vil forekomme nedetid.

Guide

Sådan får du mere ud af gaming på din mobil

Kom i gang med seriøs gaming på din iPhone eller Android-mobil.

Skrevet af / 18/08/2022 - 09:33
Sådan får du mere ud af gaming på din mobil

I takt med at selv smartphones i mellemklassen har fået lynhurtigt internet og seriøse kræfter under skærmen, er gaming på mobilen ikke længere blot lig med Angry Birds og Subway Surfers.

De fleste mobiler klarer i dag at køre store og komplekse spil af den slags, vi tidligere kun kendte fra PC’en eller spilkonsollen. Og hvis mobilen ikke selv har kræfter nok, er der flere cloud-baserede tjenester, hvor spillet afvikles i skyen, selv om det spilles på mobilen. Det kan lade sig gøre takket være teknologier som 5G og Wi-fi 6.

Og naturligvis er de store teknologivirksomheder med på legen. Både Apple, Google og Microsoft tilbyder deres egne spiltjenester, som på hver deres måde lader dig få mest muligt ud af din smartphone som gaming-platform. Også streaming-giganten Netflix har meldt sig under fanerne og tilbyder mobilspil som en del af pakken.

Læs videre for at få det fulde overblik over de fire tech-giganters respektive spiltjenester:

applearcade logo
(Skærmbillede: Peter Gotschalk)

Apple Arcade

Hvad er Apple Arcade?
En abonnementstjeneste, som lader brugerne downloade og spille et ubegrænset antal spil for et fast månedligt beløb.

Hvad koster Apple Arcade?
Den første måned er gratis. Derefter koster tjenesten 39 kroner pr. måned.

applearcade sonic
(Skærmbillede: Peter Gotschalk)

Hvilke spil får man med Apple Arcade?
Apple samarbejder både med små og uafhængige spiludviklere og med store udviklingshuse om at skabe eksklusivt indhold til Apple Arcade. I skrivende stund er der over 200 spil på platformen.

Hvor finder jeg spillene?
Apple Arcade lever som et separat faneblad i Apples App Store. Spillene, der findes her, kan kun downloades, hvis man har et abonnement på tjenesten.

applearcade appstore
(Skærmbillede: Peter Gotschalk)

Kan man spille spillene offline?
Ja. Alle spil fra Apple Arcade downloades til din iPhone eller iPad og kan derefter spilles, uden at enheden er forbundet til internettet.

Læs mere her:
https://www.apple.com/dk/apple-arcade/

Google stadia logo
(Skærmbillede: Peter Gotschalk)

Google Stadia

Hvad er Google Stadia?
En cloud-baseret streamingtjeneste med spil, som du kan spille på enhver type Android-enhed, herunder smartphones. Spillene afvikles på Googles servere og streames til din mobiltelefon. Tjenesten understøtter op til 5.1 Surround Sound og 4K HDR video (60 fps).

Hvad koster Google Stadia?
Nogle spil kan spilles gratis, mens andre skal købes. Man kan også tegne abonnement på Stadio Pro, hvilket koster 69 kroner om måneden. Den første måned er gratis.

Google stadia spil
(Skærmbillede: Peter Gotschalk)

Hvilke spil får man med Google Stadia?
I skrivende stund er omtrent 290 spil tilgængelige via Google Stadia, herunder kendte spiltitler som Assassin’s Creed, Far Cry og Hitman.

Hvor finder jeg spillene?
Google Stadia har sin egen app, som kan downloades fra Google Play.

Google stadia spilbutik
(Skærmbillede: Peter Gotschalk)

Kan man spille spillene offline?
Nej. Alle spil streames i realtid til din mobil. Vær opmærksom på, at spillene kræver store mængder data. Hvis du spiller i 4K-kvalitet (kun muligt med Stadia Pro-abonnement) forbruger streamingen op til 20 gigabyte data i timen.

Læs mere her:
https://stadia.google.com/home

Android Collage 1920x1080 UCAN En
(Skærmbillede: Netflix)

Netflix Games

Hvad er Netflix Games?
Siden slutningen af 2021 har Netflix tilbudt sine abonnenter adgang til eksklusive spil som en del af pakken, når man abonnerer på streaming-tjenesten. Spillene streames ikke, men downloades i stedet til mobilen, så de også kan spilles uden internetforbindelse.

Hvad koster Netflix Games?
Adgang til spillene er gratis for alle, der allerede abonnerer på Netflix.

netflixgames asphaltextreme
(Skærmbillede: Peter Gotschalk)

Hvilke spil får man med Netflix Games?
I skrivende stund er der 26 eksklusive spil tilgængelige via Netflix Games. Herunder Asphalt Xtreme, Exploding Kittens og Stranger Things: 1984.

Hvor finder jeg spillene?
Spillene har fået deres egen kategori i Netflix-app’en i iOS og Android. Vælg et spil i app’en, og tryk derefter på Get Game. Herefter åbnes hhv. App Store eller Google Play, hvorfra man kan downloade spillet til sin smartphone.

netflixgames spil
(Skærmbillede: Peter Gotschalk)

Kan man spille spillene offline?
I princippet ja, da spillene downloades lokalt til din mobil, men i praksis nej, da man skal logge sig ind på sin Netflix-konto for at få adgang til et givent spil. Hvis man sørger for at logge ind, før man afbryder forbindelsen til internettet, kan nogle spil spilles offline, mens andre titler kræver internetadgang for at fungere.

Læs mere her:
https://help.netflix.com/da/node/121442

gm 268eb73a 3ba4 46f2 891b 498174e2d38d project xcloud
(Skærmbillede: Microsoft)

Xbox Cloud Gaming

Hvad er Xbox Cloud Gaming?
Microsofts officielle cloud-baserede streamingtjeneste for spil. Da den var på beta-stadiet var tjenesten kendt som Project xCloud. Der tilbydes ægte Xbox-spil, der afvikles på Microsofts servere i skyen og streames til din smartphone. Tjenesten er primært velegnet til Android-brugere, da spil på iOS-enheder kun kan køre i en browser.

Hvad koster Xbox Cloud Gaming?
For at få adgang til Xbox-spillene via skyen skal man tegne et abonnement på det såkaldte Xbox Game Pass Ultimate. Dette inkluderer automatisk adgang til EA Play samt multiplayer-adgang til Xbox Live Gold. Den første måned koster 10 kroner. Derefter er prisen 99 kroner pr. måned.

xbox cloud spil
(Skærmbillede: Peter Gotschalk)

Hvilke spil får man med Xbox Cloud Gaming?
Der er over 200 spil tilgængelige for brugere med et Xbox Game Pass Ultimate. Det inkluderer titler som Skyrim, Halo, Quake og Battlefield.

Hvor finder jeg spillene?
Android-brugere skal downloade app’en Xbox Game Pass fra Google Play. Derefter er det bare at trykke på Play og gå i gang med det valgte spil. Som nævnt virker Xbox Cloud Gaming også på iPhone og iPad, men kun via browseren. På Apples enheder skal man derfor åbne Safari eller en anden browser og logge sig ind med sit Xbox Game Pass på websiden xbox.com/play.

xbox cloud turbogolf
(Skærmbillede: Peter Gotschalk)

Kan man spille spillene offline?
Nej. Alle spil streames i realtid til din mobil. Hvis spillene skal køre ordentligt, anbefaler Microsoft en internethastighed på mindst 7-10 Mbit/s.

Læs mere her:
https://www.xbox.com/da-DK/xbox-game-pass/cloud-gaming?xr=shellnav

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sådan bygger du din egen gaming-PC

Guide: Apple Arcade, Google Stadia, Netflix Games, Xbox Cloud Gaming

Lyd & Billede
Scroll to Top