BLACK WEEK TILBUD PÅ LYD & BILLEDE. 30% BARE DENNE UGE! SE TILBUDET HER!

Microsofts cloudgaming går i luften 15. september

I første omgang bliver det alene Android-brugerne, der får glæde af at streame spil som to-go på mobilen.

En smartphone er fantastisk tidsfordriv, men hardcore-gaming er ikke dens stærke side. Det er regnekraften alt for ringe til. Det problem har Microsoft en løsning klar på – i form af tjenesten Microsoft Cloudgaming (i testperioden kendt som Project xCloud), der lanceres i 22 lande i næste måned. Herunder alle de nordiske lande.

Microsoft Cloudgaming er er streamingtjeneste for spil. Spillene afvikles på kraftige servere i Microsofts datacentre rundt om på kloden, men styres fra din egen mobil. Oplevelsen bliver altså som at have en gaming-computer i lommen. Eller deromkring. Betjeningen bliver nødvendigvis anderledes: Enten touch eller via en Bluetooth-forbundet Xbox-controller.

Tjenesten går officielt i luften d. 15. september, hvor der vil være mere end 100 spiltitler til rådighed. Den dårlige nyhed er, at det i første omgang udelukkende bliver Android-brugerne, der får glæde af streamede spil. De 25 procent af mobil- og tabletbrugerne, der sværger til iOS, må have tålmodighed, indtil Apple kan godkende xCloud-app’en. På det punkt deler xCloud skæbne med konkurrenten Google Stadia, der heller ikke fås til iOS.

For at kunne spille med, kræves et abonnement på Microsoft Xbox Game Pass Ultimate. Det koster 99 kr om måneden, og giver samtidig adgang til de sammer over 100 spiltitler på både PC og Xbox.

For at få en glidende spiloplevelse uden lagging kræves en hurtig forbindelse. Microsoft anbefaler 5GHz trådløst netværk eller en mobil dataforbindlese på mindst 10 Mb/s.

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Nu kan du spare mange penge på et nyt kamera.
  Nu er det kun tre uger til, at vi igen kan grine og græde med den charmerende Johanne & co.
  Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse højttalere.
  Popprinsessen går i helt nye veje – nu på Disney+.
  Den taiwanske knallert- og motorcykelproducent afslører deres elektriske scooter KYMCO F9 i morgen.
  Undgå fejlkøb i løbet af Black Week – gå efter vores testvindere!
  Fujifilm GFX100 får hele 400 megapixel!
  Risikoen for at blive snydt er større end chancen for at gøre et kup.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Apple iPad Air (2020)

  Vejl.pris 7499 kr Bedste iPad Air til dato

  Apple iPad Air (2020) vs. Samsung Galaxy Tab S7+ 5G

  Vejl.pris kr Et heftigt dilemma

  Samsung Galaxy Tab S7+ 5G

  Vejl.pris 9499 kr Fantastisk tablet til både underholdning og produktivitet

  reMarkable 2

  Vejl.pris 3380 kr Digital notesblok
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.