Search
Generic filters

IFA 2019: Mesh-netværk giver ægte trådløs gigabit-hastighed

Hvis du vil have maksimal hastighed på dit trådløse netværk – og er villig til at betale for det – så har Netgear svaret med Orbi Wi-Fi 6 Mesh System.

Man skal selvfølgelig have fibernet for at være garanteret den hurtigste internethastighed derhjemme. I dag kan man abonnere på op til 1 gigabit hastighed, som giver maksimalt 125 megabyte overførsel i sekundet. Det er omtrent samme overførselshastighed som de hurtigst roterende harddiske (SSD’er er meget hurtigere). Hvilket er praktisk, når man arbejder i skyen med tunge arbejdsopgaver som grafik, videoer og musik.

Wi-Fi 6

De hurtigste routere har indtil for nylig været de såkaldte AC-routere. De kan i teorien overføre med over 1 Gbit/s trådløs hastighed. I praksis stopper de dog ved 400-500 Mbit/s, og det er endda, hvis den tilsluttede enhed befinder sig i samme rum som routeren. Det er hurtigt, men stadig ikke den hastighed, du betaler for, hvis du har en gigabit-internetforbindelse.

Men nu kommer Wi-Fi 6, også kendt som AX. Det understøtter i teorien over 10 Gbit/s trådløs hastighed og har reelle hastigheder, der overgår den gigabit-hastighed, vi betaler for hos vores internetudbyder.

Bliver dit trådløse netværk kvalt af for mange tilsluttede dimser? Løsningen hedder Wi-Fi 6.

Lynhurtigt mesh-netværk

Netgear lancerer et Wi-Fi 6 mesh-system til lynhurtigt trådløst hjemmenetværk. Endelig kan du få gigabit-hastighed overalt i dit hjem – forudsat at dine tilsluttede enheder understøtter Wi-Fi 6 (AX). Indtil videre vil næsten intet, du kobler til netværket, understøtte Wi-Fi 6-hastigheder. F.eks. er det stadig kun Samsung, der har smartphones med Wi-Fi 6, og kun deres allernyeste. Såsom den fantastiske Samsung Galaxy Note 10.

Det er dog stensikkert, at der vil komme stadig flere smart-produkter og gadgets, som understøtter Wi-Fi 6. Så er det rart at have et hjemmenetværk, der giver den hastighed, du betaler for.

Men selv om de fleste opkoblede produkter ikke understøtter trådløs gigabit-hastighed, så stjæler det båndbredde fra routeren, hver gang du streamer 4K-video på Netflix eller up- og downloader store filer trådløst over netværket. I betragtning af at et typisk hjem i dag har mellem 20 og 50 netværkstilsluttede produkter, kan man hurtigt kvæle hastigheden på et almindeligt AC-netværk.

Eller som Netgear selv skriver: “Nutidens typiske Wi-Fi-netværk kan sammenlignes med at køre i kø på en firesporet motorvej, mens Orbi Wi-Fi 6 Mesh System er som en 16 spors supermotorvej – flere samtidige kanaler giver øget kapacitet til mere trafik, og det sikrer også, at de hurtigste Wi-Fi-enheder ikke bliver bremset af de langsomme.”

annonce

annonce

Netgear Orbi Wi-Fi 6 Mesh System, alias RBK852, inkluderer en hoved-router og en trådløs extender, der placeres et strategisk sted i hjemmet for at give den bedst mulige dækning overalt. Pakken kommer midt i december og vil koste hele 6.300 kroner, så du skal være sikker, at du har brug for den, før du klikker på “køb”!

netgear.com

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Moonraker var kodenavnet på Nokias smart-ur, som blev droppet af Microsoft efter opkøbet af den finske mobilproducent.
  ViacomCBS udvikler deres egen streaming-tjeneste, som skal lanceres næste år.
  En af årets største filmlanceringer fra Walt Disney, Mulan, udsendes nu direkte på streaming-tjenesten Disney+.
  I første omgang bliver det alene Android-brugerne, der får glæde af at streame spil som to-go på mobilen.
  SSD er nu standard i alle Apples iMacs.
  Samsung har netop lanceret Galaxy Note 20 og Galaxy Note 20 Ultra. Teknologien kender vi, men begge modeller byder på design og finesser, der virker yderst lovende.
  Udover Samsung Galaxy Note 20-serien har Samsung i dag lanceret Samsung Galaxy Tab S7 og Tab S7+, Samsung Galaxy Watch 3, Samsung Galaxy Buds Live og sidst, men ikke mindst, Samsung Galaxy Z Fold 2.
  En lækket YouTube-video ser ud til at afsløre nye oplysninger om Sonys støjreducerende hovedtelefoner.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.