Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Back to School

Kend din type! Hvilket udstyr er uundværligt, når man flytter hjemmefra for at studere?

Skrevet af / Opdateret: 14/08/2020 - 14:00 // Først publiceret: 12. august 2016
Back to School

Tekst: John Alex Hvidlykke, Geir Nordby, Lasse Svendsen og Jonas Ekelund. Tegninger: Thierry Capezzone

 

Sommerferien er slut, og for mange betyder det starten på en helt ny tilværelse som studerende. Man flytter hjemmefra og drager til storbyen for at læse dér.

Studiestarten betyder derfor også, at man skal anskaffe sig det mest nødvendige til redebyggeriet på den nye adresse. Her tænker vi ikke så meget på de sekundære småting som seng, bord og skab. Den slags kan klares med en tur i IKEA – og vi er i øvrigt ikke et boligmagasin. Vi tænker derimod på det virkelig vigtige indbo – såsom computer, mobil og trådløs højttaler!

Ikke alle har samme behov. Hvad der er vigtigt for netop dig, afhænger både af din studieretning og af dine interesser. Hvis du er computerspiller, står der sandsynligvis en solid møghund af en PC på dit bord. Er det derimod løbetræning, der fylder aftenerne ud, så bruges pengene nok bedre på træningsarmbånd og udstyr, som det er let at tage med på turen.

Vi har samlet redaktionens anbefalinger af udstyr til fem helt forskellige (og lidt karikerede) studerende. Deres behov er vidt forskellige, men fælles er dog, at de har brug for en mobiltelefon, en bærbar computer (eller et andet mobilt skriveredskab), et par hovedtelefoner, en trådløs højttaler og et (evt. smart-) ur. En eller flere smartphone-apps indgår også i anbefalingerne.

 

(Foto: Producent)
(Tegning: Thierry Capezzone)

Gameren

For Gameren handler livet først og fremmest om spil, og kollegiets lynhurtige internetforbindelse var i sig selv en udmærket grund til at lade sig indskrive på datalogistudiet (han kunne også have læst matematik).

Som medstuderende møder du sjældent Gameren i fællesrummet, og skulle det alligevel ske, er det sandsynligvis, når han varmer en pizza til aftensmad klokken otte om morgenen. Gameren kører nemlig på amerikansk vestkysttid, da de øvrige medlemmer af hans klan bor i Californien.

For Gameren er gadgets – og især hans PC – ikke kun sjovt udstyr, men livsnødvendigheder for at kunne klare sig i konkurrencen. Gameren er blid af sind, men en nådesløs dræber i cyberspace. Han har betalt en del af grejet med sommerferiejobs samt med en pengepræmie fra sidste års mesterskaber i CS:GO.

 

Mobil

(Foto: Asus)

Asus ROG Phone 3
Når Gameren undtagelsesvis ikke befinder sig foran computere, spiller han på mobilen i stedet. Og der duer kun den sejeste gaming-telefon.

Bedste pris

 

Bærbar

(Foto: Acer)

Acer Predator Helios 700
Gamerens kæreste eje, som kostede ham det meste af børneopsparingen! Med sit udtrækkelige tastatur, sin 17,3 tommers skærm og sin lynhurtige Nvidia GeForce RTX 2080 grafikprocessor er her en gigantisk motherf*cker af en gaming-bærbar.

Pris: 27.990 kroner
Køb på nettet

Hovedtelefoner

(Foto: Asus)

Asus ROG Theta 7.1
Den seriøse Gamer vil have god surround-lyd! Selv det mindste forspring kan være forskellen på liv og død, når en fjende lusker i græsset bag dig. Og ROG Theta 7.1 giver surround-lyd i store doser med hele otte indebyggede højttalere i de kæmpestore ørekopper.

Bedste pris

 

Bluetooth-højttaler

(Foto: JBL)

JBL Flip 5
Gameren køber JBL-højttaleren, fordi den giver den bedste bas i forhold til størrelsen, og den kan tåle, at man vælter et glas cola ud over den, samtidig med at den er lille nok til at tage med til den næste Gathering. Andre deltagere, som har egne JBL-højttalere med, kan koble dem sammen trådløst

Bedste pris

 

Smart-ur/armbånd

(Foto: Huawei)

Huawei Watch GT2e
Gameren skiller sig ud med et Huawei Watch midt i et hav af Apple Watches. Det er billigere og mere neutralt, og giver besked, når han bør rejse sig fra gaming-stolen og strække benene. Desuden har det seje urskiver og synkroniserer med hans Android-telefon.

Bedste pris

 

App

Twitch
Fjernsyn er for boomere! Når Gameren er på vej i bussen, følger han live-transmissioner med spil og strategier fra andre spillere og chatter med sine klanmedlemmer på Twitch.

Pris: Gratis
Google Play
App Store

 

 

(Foto: Producent)
(Tegning: Thierry Capezzone)

Hipsteren

Hipsteren går overhovedet ikke op i tekniske specifikationer. Når han køber en ting – som gerne må være vintage – handler det først og fremmest om, at den med sit autentiske håndværk og unikke design understøtter hans egen originalitet (som han har modelleret efter en artikel i Paste Magazine).

Udstyret består derfor af en blanding af nyt og gammelt. Hipsteren har både hovedtelefoner og højttalere, der er indstillet på hans foretrukne indie-webradio fra New York. Allerbedst er det dog at lytte til 78’ere afspillet på en rejsegrammofon med håndsving og 200 grams nåletryk. Pengene har Hipsteren tjent på sit aftenjob som bartender på en økologisk øl- og hvidvinsbar.

Hipsteren er sandsynligvis i gang med en uddannelse i Oplevelsesdesign. Man kan også mødes på de mere langskæggede dele af Markedsføring.

 

Mobil

(Foto: Nokia)

Nokia 3310
Kun en smule bedre end den 20 år gamle original – men rygende unik. Her er telefonen, der stikker ud fra mængden af moderne mobiler og viser, at du ikke er som alle de andre. 5G? Hillemænd, nej! 3G er klassisk og autentisk!

Bedste pris

 

Bærbar

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Olivetti Lettera 32
Alle de andre på cafeen sidder med deres MacBooks og ligner kloner af hinanden, mens du beviser din kærlighed til det simple og ligefremme ved at klapre løs på denne rejseskrivemaskine fra 60’erne!

Pris: 400-800 kroner
Web: dba.dk

 

Hovedtelefoner

(Foto: Panasonic)

Panasonic RP-HTX90N
Hipsteren vil have tingene autentiske og retro. I hvert fald skal det se sådan ud. Og Panasonic HT-X90N leverer på alle krav. Men selv om de ligner noget fra skolens AV-værksted i 1970’erne, har de både trådløs Bluetooth og støjdæmpning. Og så er de 100 procent glutenfrie!

Bedste pris

 

Inderst inde drømmer Hipsteren dog om en dag at finde et velholdt sæt Jecklin Float. Så bliver det ikke mere autentisk!

 

Bluetooth-højttaler

(Foto: Klipsch)

Klipsch The Fives
Hipsteren har ikke brug for en bærbar Bluetooth-højttaler; i parken spiller han hellere på hovedtelefoner. Nej, Hipsterens trådløse højttalere står derhjemme. Og der skal det være så tilpas højt, at det vibrerer godt i skægget, når Modest Mouse får fuld gas! Klipsch The Fives klarer opgaven med stil og lyder samtidig så autentisk, at Belle & Sebastian bringer glædestårer frem. At Hipsteren også kan tilslutte pladespilleren fra marskandiseren, skader heller ikke. Og det er et ekstra plus, at de ligner noget, han har arvet fra sin bedstefar.

Bedste pris

 

Smart-ur/armbånd

(Foto: Omega)

Omega Speedmaster Professional Moonwatch
Vintage-look er det eneste, der gælder for hipsteren. Gerne noget, som folk genkender, da hipsteren elsker at tale om sine unikke interesser. Hvad enten det er ølbrygning, skægpleje eller armbåndsure med design fra dengang, da far var ung. Som Omegas berømte astronaut-ur fra 1969. Det evigt unge Speedmaster Professional Moonwatch, som stadig er i produktion.

Bedste pris

 

App

Instaread
Der er ikke noget, der kan gøre Hipsteren så usikker som at føle, at han ikke er med på de hotteste ideer. Med Instaread kan han hurtigt sætte sig så godt ind i de vigtigste bøger, at det virker, som om han faktisk har læst dem.

Pris: Gratis
Google Play
App Store

 

(Foto: Producent)
(Tegning: Thierry Capezzone)

Træningsnarkomanen

Selv om de bor på samme kollegiegang, har Træningsnarkomanen kun et skuldertræk tilovers for de andres passive livsstil. Men også kun det – han har nemlig travlt. Når han har spist sin videnskabeligt beregnede, proteinrige morgenmad, skal han lige løbe endnu et halvmaraton, inden han sætter kursen mod studiestedet.

Træningsnarkomanen har opnået sin fænomenale kondition gennem en stædig indsats, men tager også gerne teknologien til hjælp. Samtlige gadgets på hans sparsomt møblerede kollegieværelse er indkøbt med det formål at hjælpe ham med at forbedre sine træningsresultater – som Endomondo løbende slår op på Facebook for ham.

Det koster penge at deltage i de store internationale løb, men Træningsnarkomanen tjener ganske godt som crossfit-instruktør i sit lokale fitnesscenter, der har set hans potentiale.

 

Mobil

(Foto: Apple)

Apple iPhone SE
Når man træner, er der brug for en telefon, der er lille og let og simpel at spænde på armen. Det er iPhone SE, der også er kompatibel med masser af det tilbehør, der giver Træningsnarkomanen julelys i øjnene. Sidst, men ikke mindst, tåler den både sved og regnvejr.

Bedste pris

 

Bærbar

(Foto: Dell)

Dell XPS 13 2-i-1
Det er kun ret og rimeligt, at din computer er lige så smidig som dig selv. Dell XPS 13 kan både bruges som bærbar og som tablet, og den er stærk, selv om den er fleksibel. Præcis ligesom dig.

Bedste pris

 

Hovedtelefoner

(foto: Jabra)

Jabra Elite Active 75t
Hørepropper, der sidder lige godt til crossfit og maraton – og samtidig lyder godt – vokser ikke på træerne. Men Træningsnarkomanen har gjort sit hjemmearbejde og vælger vores favoritter fra Jabra, der både kan tåle sved og regnbyger.

Bedste pris

 

Bluetooth-højttaler

(Foto: UE)

Ultimate Ears Wonderboom 2
Store højttalere er yt for Træningsnarkomanen, der foretrækker en lille, bærbar model. Som selvfølgelig kan komme med i rygsækken på vildmarkstur og spiller lige godt til lands og til vands.

Bedste pris

 

Smart-ur/armbånd

(Foto: Garmin)

Garmin Fenix 6 Pro
Når træning er vigtigere end skole, rækker et almindeligt Fitbit-armbånd ikke. Så er det Garmin, der kommer først over målstregen. Uret bæres 24/7 og passer både til træningstøj og slacks. Og det synkroniserer selvfølgelig med Strava, så alle kan se træningsnarkomanens resultater.

Bedste pris

 

App

Strava

Med Strava-app’en kan Træningsnarkomanen ikke kun se sine egne fremskridt, men også dyste med alle andre, som har løbet, cyklet eller svømmet samme rute.

Pris: Gratis
Google Play
App Store

 

(Foto: Producent)
(Tegning: Thierry Capezzone)

Djøf’eren

Selv om Djøf’eren bor på kollegium, foretrækker han at holde sig for sig selv, når der er tour de chambre. Han ved nemlig, at han er skabt til noget større, og mens han sveder over regneark og afsætningsøkonomi, kan han allerede mærke vinden i håret, når han kører gennem Sydfrankrig i sin åbne BMW.

Djøf’eren har udvalgt sine gadgets med et stilsikkert øje (hvis det er dyrt, må det også være godt!). Og kun det bedste er godt nok til ham, da det handler om at sikre sig et forspring på vejen mod lederjobbet. Klædeskabet er fyldt med jakkesæt fra Armani, Hugo Boss og Tiger of Sweden. Dog købt secondhand af hans moster i Brønderslev. Man har vel sans for økonomi!

Det dyre grej er finansieret gennem Djøf’erens gevinster på aktiemarkedet samt en stor gastronomisk tolerance over for havregryn og kopnudler.

 

Mobil

(Foto: Samsung)

Samsung Galaxy Note 20 Ultra
En så vigtig person som Djøf’eren fortjener en dyr telefon. Og ingen mobil får dig til at se så vigtig ud som en Galaxy Note. Den har trods alt en pen, så man kan skrive vigtige notater.

Bedste pris

 

Bærbar

(Foto: Huawei)

Huawei MateBook X Pro
Alle de såkaldte “kreative” elsker at vise sig med deres MacBooks, men en seriøs forretningsmand bruger Windows. Intet udstråler jakkesæt og slips som en MateBook X Pro. Selv hvis man er iklædt shorts og flipflops.

Bedste pris

 

Hovedtelefoner

(Foto: Sennheiser)

Sennheiser Momentum True Wireless 2
BI-studenten kræver perfekt lyd på vei til campus, men hovedtelefonerne må ikke fylde for meget. Med Sennheiser Momentum True Wireless 2 er der ingen, der opdager, at du har musik i ørerne i læsesalen. De har aktiv støjreduktion, når du skal lukke verden ude, mens du terper, og de kan omvendt forstærke omgivelseslydene, når du vil høre professoren, der står og mumler om finans og forretningsforståelse.

Bedste pris

 

Bluetooth-højttaler

(Foto: Sonos)

Sonos Move
Med begrænset plads i hyblen kan man ikke have store højttalere. Sonos Move er en glimrende højttaler, der hverken fylder for meget på hylden eller i budgettet. Du kan tilmed spørge den om hjælp til studiene: “Hey, Google, hvad er kunsten at skabe business?”

Bedste pris

 

Smart-ur/armbånd

(Foto: Casio)

Casio CA-53WF
Selv om Djøf’eren er kvik til hovedregning, er et kalkulator-ur guld værd. Det ser lidt nørdet ud, men det generer ikke Djøf’eren, der med sit billige ur fra Casio signalerer, at han vælger funktion over status.

Bedste pris

 

App

Revolut
At spare penge er næsten lige så godt som at tjene dem. Revolut holder styr på budgettet, veksler valuta billigt, overfører penge til udlandet og klarer rejseforsikringen.

Pris: Gratis
Google Play
App Store

 

(Foto: Producent)
(Tegning: Thierry Capezzone)

Modebloggeren

Som ene pige på holdet er Modebloggeren opmærksom på sin særstilling, og hun ved, at alle de andre – muligvis ubevidst – ser op til hende. Hvilket kun er rimeligt, da hun gennem sin dagligt opdaterede blog om modestrømningerne på kollegiet er en vaskeægte influencer.

Modebloggeren holder af teknologi, som hun udvælger skånselsløst efter farve og design. For det er jo indlysende, at gode accessories også må se godt ud for at kunne være af høj kvalitet. Alt andet ville være noget sjusk!

Modebloggeren vil gerne leve af at være det stilikon, hun er i egne øjne. Men indtil folkene på Bullett Magazine indser det, går hun på Designskolen. Pengene til udstyr tjener hun i mellemtiden på sin unika-systue, der netop har lavet fodboldtrøjer til Brovsts puslingefodboldhold.

 

Mobil

(Foto: Apple)

Apple iPhone 11 Pro
Findes der andre mobiler end iPhone? Pjat, selvfølgelig gør der ikke det! I bloggerverdenen findes der kun iPhone, og naturligvis skal en så vigtig influencer som Modebloggeren have Pro-modellen med samtlige kameraer, så hun kan få perfekte skud til Insta.

Bedste pris

 

Bærbar

(Foto: Apple)

Apple MacBook Air Gold 13″
Den slanke og lette MacBook passer perfekt i din næsten ægte Louis Vuitton-håndtaske, og den er nem at have med rundt. Det er vigtigt, for dine fans forventer flere daglige opdateringer af din modeblog.

Bedste pris

 

Hovedtelefoner

(Foto: Beats)

Beats Solo Pro
Modebloggeren samler på Apple-produkter, men efter at AirPods og AirPods Pro er blevet mainstream, må hun gå nye veje. Solo Pro fra Apple-ejede Beats er derfor de perfekte hovedtelefoner til Modebloggeren. De demonstrerer, at du er foran slænget, værdsætter kvalitet og ikke bryder dig om efterligninger. Men uanset Beats’ kvaliteter venter Modebloggeren bare på at komme hjem til Apple med de kommende AirPods Studio.

Bedste pris

 

Bluetooth-højttaler

(Foto: Bang & Olufsen)

Bang & Olufsen Beosound Balance
Når Modebloggeren ikke modtager gaver fra sine opdragsgivere, hænder det, at hun må betale med sine egne penge. Og så skal det ikke være hvad som helst. Bang & Olufsen Beosound Balance er højttaleren, Modebloggeren drømmer om. Den lyder fantastisk, uanset hvor den står i rummet, og den klæder enhver styling. Dette er højttaleren, du skal have i baggrunden – eller i forgrunden – for at vise dine followers, hvilket fantastisk liv du har.

Bedste pris

 

Smart-ur/armbånd

(Foto: Apple)

Apple Watch Series 5
Det eneste, der fungerer sammen med en gylden iPhone 11 Pro og en gylden MacBook Air, er naturligvis et gyldent Apple Watch. Smart-uret har overtaget pladsen fra Daniel Wellington-kvartsuret, som heller ikke går længere, og Apple Watch’et bruges med forskellige remme, alt efter dagens garderobe.

Bedste pris

 

App

Shoplook

Med tusindvis af beklædningsgenstande og accessories derude har du brug for Shoplook, der kan holde styr på garderoben og give forslag til kombinationer og masser af tips.

Pris: Gratis
App Store

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Disse artikler var de mest læste i 2023

Disse tests blev mest læst i 2023

Her er de tests, I læste mest i 2022

Her er artiklerne, I læste mest i 2022

Ekstern HD-surround fra EPOS

NAD 3020 - klassikeren vi ikke glemmer

Be My Valentine

Julegaver du vil blive husket for

Back to School

Med iOS 14 ligner din iPhone en Android-mobil!

Sådan får du iOS 14 på din iPhone allerede nu!

Japans største popstjerne findes ikke

Scroll to Top