Search
Generic filters

Sådan virker App Library og Widgets i iOS 14

Vi har prøvet tre af de største nyheder i iOS 14.

Når iOS 14 i løbet af det tidligere efterår bliver tilgængeligt til din iPhone (iPhone 6s og alle nyere modeller) bliver der tale om den største forandring af den kendte iOS-brugerflade i mands minde.

Ikke mindst fordi iPhone-brugere nu endelig får adgang til et par funktioner, som Android-brugere har haft på deres mobiler i årevis – nemlig Widgets og App Library.

Vi har prøvet begge dele – samt Apples nye oversættelses-app – og herunder kan du læse, hvad du bør vide om de nye funktioner.

Læs også Sådan får du iOS 14 på din iPhone allerede nu! Apple har frigivet iOS 14 i en offentlig betaversion. Prøv den nu!

App Library

Her er der tale om et helt nyt område af hjemmeskærmen, som automatisk organiserer alle dine apps i en enkel visning, der er nem og mere overskuelig at navigere i.

Dine apps sorteres i forskellige kategorier, som iOS 14 selv genererer på baggrund af, hvilke konkrete apps du bruger.

app_library1 app_library2 app_library3 app_library4
<
>
Men der er ikke altid, at navngivning og sortering rammer plet. Her er et stort antal rejse-apps f.eks. blevet betegnet som Livsstil - og i øvrigt blandet sammen med Google Home og Philips Hue.

Det er også muligt at få en alfabetisk oversigt over samtlige apps på telefonen.

Den alfabetiske oversigt over apps minder os lidt om det gamle Windows Phone.

Du kan også vælge, hvor mange af hjemmeskærmens sider, der overhovedet skal vises. På den måde kan man f.eks. skjule de fleste hjemmesider og i stedet få adgang til sine apps via App Library.

annonce
Du kan vælge at skjule de fleste af dine hjemmesider, så App Library bliver standard-indgangen til alle apps på din iPhone.

Du tilgår App Library ved at gå mod højre til den sidste side med apps, og så swiper du til højre én gang mere.

annonce

Widgets

I stedet for blot app-ikoner kan du med iOS 14 nu også få vist såkaldte Widgets på hjemmeskærmen. Widgets er typisk interaktive og viser mere information direkte på din skærm – f.eks. kalenderaftaler eller vejrudsigten – og selvom iOS 14 til at begynde med kun indeholder Widgets til Apples egne apps – f.eks. Vejr, Kalender, Fotos, Kort og Fitness – kan vi nok regne med, at der inden længe vil være Widgets fra tredjeparts-udbydere som Instagram, Facebook, Snapchat, etc.

widget1 widget2 widget3 widget4
<
>
Widgets tilføjes til hjemme-skærmen ved at trykke på skærmen, indtil alle ikonerne ryster, og derefter trykker du på + i øverste venstre hjørne.

Det er også muligt at placere Widgets oven i hinanden som såkaldte stacks. Man kan så bladre mellem de pågældende Widgets, ligesom iOS forsøger at placere den Widget forrest, som passer bedst til dit brugsmønster på det pågældende tidspunkt.

Oversæt

Apples nye app skal være en konkurrent til Google Translate. Den byder til at begynde med oversættelse af både tekst og tale mellem 11 forskellige sprog.

Funktionen til “brug på enheden” giver brugerne mulighed for at opleve alle appens funktioner offline til privat oversættelse af tale og tekst.

annonce
translate1 translate2
<
>
Vi har selvfølgelig prøvet den nye app med både tekst og tale. Det er dog for tidligt at sige, om den er bedre og oversætter mere præcist end Google Translate. Der var ikke lige nogen japansk-talende i nærheden, vi kunne spørge.
Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Moonraker var kodenavnet på Nokias smart-ur, som blev droppet af Microsoft efter opkøbet af den finske mobilproducent.
  ViacomCBS udvikler deres egen streaming-tjeneste, som skal lanceres næste år.
  En af årets største filmlanceringer fra Walt Disney, Mulan, udsendes nu direkte på streaming-tjenesten Disney+.
  I første omgang bliver det alene Android-brugerne, der får glæde af at streame spil som to-go på mobilen.
  SSD er nu standard i alle Apples iMacs.
  Samsung har netop lanceret Galaxy Note 20 og Galaxy Note 20 Ultra. Teknologien kender vi, men begge modeller byder på design og finesser, der virker yderst lovende.
  Udover Samsung Galaxy Note 20-serien har Samsung i dag lanceret Samsung Galaxy Tab S7 og Tab S7+, Samsung Galaxy Watch 3, Samsung Galaxy Buds Live og sidst, men ikke mindst, Samsung Galaxy Z Fold 2.
  En lækket YouTube-video ser ud til at afsløre nye oplysninger om Sonys støjreducerende hovedtelefoner.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.