TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Zenit M

Zenit kloner Leica M.

Hvornår er et Leica ikke et Leica? Svaret er, at et Leica-kamera ikke er et Leica, når det er et Zenit. Forvirret? Forklaringen er, at kameraet her er bygget hos Leica i Wetzlar og baseret på modellen Type 240 i M-serien. Men designet er – trods ligheden – lavet af Zenit i Rusland.

Dér har de designet kameraer før, for Zenit er langtfra et ubeskrevet blad i fotosammenhæng. De har lavet en række kameraer siden 1950’erne hos KMZ (Krasnogorsky Zavod), som også producerede kameraer under navnene Iskara, Start og Zorki.

(Foto: Zenit)

Zenit M har samme 24 megapixel full-frame billedsensor som Leica M240 og samme M-fatning, og det kan anvende Leica M-optik. Dog uden objektivprofilering for Leica-objektiverne.

Den slags findes kun til Zenits egne objektiver, såsom Zenitar 35 mm f/1.0, der er vist på billederne. Og som selvfølgelig kan bruges på Leica M.

(Foto: Zenit)

Der er også en 50 mm f/1.0 og en 21 mm vidvinkel med lysstyrke f/2.8, men dem vi har ikke mere info om.

Kameraet er foreløbig kun tilgængeligt på enkelte markeder, prissat til ca. 7.000 dollars og begrænset til 500 eksemplarer.

(Foto: Zenit)

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Lyd & Billede