Vigtig opdatering til Panasonic Lumix S1H

Endelig får Lumix S1H raw-video via HDMI.
Annonce
Annonce
forfatter

Man kan sagtens argumentere for, at Lumix S1H er det sejeste kamera, Panasonic nogensinde har udsendt. Det er et mere end kapabelt stillbilledkamera, men det er som videokamera, det virkelig blomstrer. Både brugerfladen og videokvaliteten med 6K-opløsning er gennemprofessionel. Og kameraet er helt unikt af sin slags.

Læs også
Det her er faktisk et videokamera. Og det er enestående! Endelig kan uafhængige filmproducenter få lige så god videokvalitet som de store drenge.

Men Lumix S1H får snart konkurrence fra Canon EOS 5R, som er samme type hybride foto/videokamera, men som desuden kan prale af 8K-video. Og intern video-optagelse i raw-format.

Det kan Panasonic Lumix S1H ikke, men med en firmware-opdatering, der forventes til maj, åbnes der i det mindste op for raw-video fra HDMI-udgangen. Det hævdede undertegnede fejlagtigt var på plads, da jeg testede kameraet sidste år, men det kommer altså først her til foråret.

5,9K og 4K raw

Den nye firmware giver 5,9K med 29,97 fps og 4K raw-video med op til 59,94 fps. Video kan gemmes som Apple ProRes RAW på en Atomos Ninja V 4K HDR monitor/optager. Bemærk dog, at det giver enorme filstørrelser – omkring 30 gigabyte (!) pr. minut ved 4K-optagelse …

Alle Lumix S1H-ejere kan klikke her for at downloade den nye firmware gratis, når den frigives den 25. maj.

Raw-video via HDMI understøttes så i formaterne 5,9K, 4K og Anamorphic 4:3 3,5K, alle i 12 bit. Desuden kommer der flere udvidede videofunktioner, ligesom vi bliver lovet generelt bedre ydelse.

panasonic.com

Log ind / registrér dig for at læse denne artikel gratis

Jeg accepterer Lyd & Billedes Vilkår og betingelser. Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve og information. Dette kommer kun et par gange om måneden. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Bekræft venligst inden tilmelding

Fortsæt med Google
Fortsæt med e-mail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også

Engang var jagten på den bedste lyd enhver ung mands hobby. Nu foretrækker de fleste at nyde musikken som baggrunds-underholdning. De gamle dage vender aldrig tilbage. Men nutiden ligner lidt alligevel.
Nu kommer der endelig en Hegel-forstærker til vinylentusiaster.
Den har været 40 år undervejs.
Specielle jubilæumsmodeller fra Gryphon.
Får øget rækkevidde og bedre plads.
Streaming-forstærker, der kan alt, hvad man kan tænke sig, og lidt til.
I går havde den nye kompakt-SUV Mercedes-Benz EQA officiel verdenspremiere. Se video fra lanceringen her!
Gør dig klar til endnu hurtigere trådløst internet: Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første router med Wi-Fi 6E!
I dag indsættes Joe Biden som USA’s 46. præsident, og amerikanerne, verdenen og den frie presse kan lægge et fire år langt mareridt bag sig.
Så meget lyd som muligt fra små kabinetter.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
Streaming-giganten har sikret sig Gal Gadots næste film.
Under CES 2021 viste Razer en gaming-stol frem med udrullelig OLED-skærm! Mon den også kan give massage?
Engang var jagten på den bedste lyd enhver ung mands hobby. Nu foretrækker de fleste at nyde musikken som baggrunds-underholdning. De gamle dage vender aldrig tilbage. Men nutiden ligner lidt alligevel.
De mest eksklusive surround-processorer fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får langt om længe sidste skrig inden for videokort. Bl.a. med 8K.
JBL fejrer 75 år med jubilæumsmodellen L100 Classic 75 og den nye retro-forstærker SA750. We wanna rock!