Search
Generic filters

Vigtig opdatering til Panasonic Lumix S1H

Endelig får Lumix S1H raw-video via HDMI.

Man kan sagtens argumentere for, at Lumix S1H er det sejeste kamera, Panasonic nogensinde har udsendt. Det er et mere end kapabelt stillbilledkamera, men det er som videokamera, det virkelig blomstrer. Både brugerfladen og videokvaliteten med 6K-opløsning er gennemprofessionel. Og kameraet er helt unikt af sin slags.

Læs også Det her er faktisk et videokamera. Og det er enestående! Endelig kan uafhængige filmproducenter få lige så god videokvalitet som de store drenge.

Men Lumix S1H får snart konkurrence fra Canon EOS 5R, som er samme type hybride foto/videokamera, men som desuden kan prale af 8K-video. Og intern video-optagelse i raw-format.

Det kan Panasonic Lumix S1H ikke, men med en firmware-opdatering, der forventes til maj, åbnes der i det mindste op for raw-video fra HDMI-udgangen. Det hævdede undertegnede fejlagtigt var på plads, da jeg testede kameraet sidste år, men det kommer altså først her til foråret.

5,9K og 4K raw

Den nye firmware giver 5,9K med 29,97 fps og 4K raw-video med op til 59,94 fps. Video kan gemmes som Apple ProRes RAW på en Atomos Ninja V 4K HDR monitor/optager. Bemærk dog, at det giver enorme filstørrelser – omkring 30 gigabyte (!) pr. minut ved 4K-optagelse …

Alle Lumix S1H-ejere kan klikke her for at downloade den nye firmware gratis, når den frigives den 25. maj.

Raw-video via HDMI understøttes så i formaterne 5,9K, 4K og Anamorphic 4:3 3,5K, alle i 12 bit. Desuden kommer der flere udvidede videofunktioner, ligesom vi bliver lovet generelt bedre ydelse.

panasonic.com

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Amazon-ejede Ring har lanceret Always Home Cam, der har en helt unik egenskab: Det er en flyvende minidrone, der selv patruljerer dit hjem.
  Bliver Canons billigste professionelle videokamera.
  Lyden i KEF LS50 Meta og LS50 Wireless II skal være væsentlig forbedret med ny teknologi.
  “Det eneste, der er hurtigere end Ludicrous, er Plaid.”
  Men Volkswagen holder fortsat tæt om mulighederne for at opgradere lydanlægget!
  Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombination af specifikationer og pris.
  Panasonic starter udrulningen af deres første Android-TV til november!

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Canon EOS R5

  Vejl.pris 36399 kr Først med 8K-video

  6 kameramobiler

  Vejl.pris kr Mobilerne, der tager de bedste feriebilleder

  Samsung Galaxy S20 Ultra (kamera)

  Vejl.pris 10500 kr Samsung forsøger at gøre alt for meget og mister fokus

  OnePlus 8 Pro (kamera)

  Vejl.pris 7000 kr Stærk oprykning af OnePlus kamera
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.