Search
Generic filters

Unik skærmløsning

Fujifilm afslører en helt ny skærm på X-Pro3.

De kalder det Fujifilm X Summit, og her afslørede Fujifilm, at de arbejder på et X-Pro3 – efterfølgeren til X-Pro2, et professionelt kamera, som kombinerer optisk rammesøger med elektronisk søger.

Her fortalte de også, at der er ny firmware på vej med bl.a. multieksponering, Focus Bracketing og understøttelse af droner og gimbals til X-serien. Men også at den tidligere annoncerede XF 33 mm f/1.0 i stedet bliver en 50 mm f/1.0. Det skal gøre objektivet 35 procent mindre og lettere.

(Foto: Fujifilm)

Og så viste de en prototype på det kommende X-Pro3, som er planlagt til lancering i slutningen af oktober. Fujifilm sagde intet om megapixels og skudtakt, men som man kan se på billederne, er kameraet også opgraderet udvendig.

Den mest opsigtsvækkende nyhed er, at touch-skærmen bliver skjult og kun ses, når man klapper den ned (som på billedet ovenfor). Den kan heller ikke vrides eller vippes i andre retninger, så vidt vi kan se, men når skærmen er lukket, dukker en anden skærm op. Nemlig en lille statusskærm, der kan vise valgte indstillinger, men kun de mest primære, eller (som på billedet nedenfor) hvilken filmsimulering der er valgt. Her Provia med ISO 12.800.

(Foto: Fujifilm)

ISO-værdien vil skifte på skærmen, når man drejer ISO-hjulet på toppen, og fotografen skal kunne ændre visning på den lille skærm efter forgodtbefindende. Når filmsimulering er valgt, ser skærmen ud som en digital version af den firkantede lomme, vi stoppede den afrevne ende af filmæsken ned i, dengang det var analog film, der gjaldt.

X-Pro3 får en ny og større elektronisk søger med større farverum og bedre opløsning. Kameraet får også et bedre håndgreb, og kamerahuset er nu af titanium og fås i sort og i en mat, grovere lak, enten sølvgrå eller sort, som kaldes henholdsvis Dura Silver og Dura Black.

Sammen med kameraet kommer der også en ny filmsimulering, Classic Negative fra farvefilmen Fujicolor Superia, som vi tester, når vi får kameraet sidst i oktober.

(Foto: Fujifilm)
Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombination af specifikationer og pris.
  Panasonic starter udrulningen af deres første Android-TV til november!
  Der laves kun 50 par af Il Cremonese ex3me, og de bliver ikke ligefrem billige.
  Ud over Elite 85t giver Jabra aktiv støjreduktion til de eksisterende Elite 75t og Elite Active 75t.
  Så er det officielt. OnePlus lancerer sin næste mobil om tre uger.
  I dag kom traileren til den første norske originalfilm fra Netflix: Kadaver.
  Med Netatmo Smart Video-dørklokke kan du se, hvem der ringer på, og tale med dem hvor som helst fra.
  Kompakt high-end med kræfter nok.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Canon EOS R5

  Vejl.pris 36399 kr Først med 8K-video

  Xiaomi Mi 10 Pro (kamera)

  Vejl.pris 8000 kr Billigmærket Xiaomi slår til med et glimrende kamera

  6 kameramobiler

  Vejl.pris kr Mobilerne, der tager de bedste feriebilleder

  Samsung Galaxy S20 Ultra (kamera)

  Vejl.pris 10500 kr Samsung forsøger at gøre alt for meget og mister fokus
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.