TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
L&B’s JULEKALENDER 2022
Nyhed

Unik skærmløsning

Fujifilm afslører en helt ny skærm på X-Pro3.

forfatter
Publiceret 26/09/2019 - 16:43

De kalder det Fujifilm X Summit, og her afslørede Fujifilm, at de arbejder på et X-Pro3 – efterfølgeren til X-Pro2, et professionelt kamera, som kombinerer optisk rammesøger med elektronisk søger.

Her fortalte de også, at der er ny firmware på vej med bl.a. multieksponering, Focus Bracketing og understøttelse af droner og gimbals til X-serien. Men også at den tidligere annoncerede XF 33 mm f/1.0 i stedet bliver en 50 mm f/1.0. Det skal gøre objektivet 35 procent mindre og lettere.

(Foto: Fujifilm)

Og så viste de en prototype på det kommende X-Pro3, som er planlagt til lancering i slutningen af oktober. Fujifilm sagde intet om megapixels og skudtakt, men som man kan se på billederne, er kameraet også opgraderet udvendig.

Den mest opsigtsvækkende nyhed er, at touch-skærmen bliver skjult og kun ses, når man klapper den ned (som på billedet ovenfor). Den kan heller ikke vrides eller vippes i andre retninger, så vidt vi kan se, men når skærmen er lukket, dukker en anden skærm op. Nemlig en lille statusskærm, der kan vise valgte indstillinger, men kun de mest primære, eller (som på billedet nedenfor) hvilken filmsimulering der er valgt. Her Provia med ISO 12.800.

(Foto: Fujifilm)

ISO-værdien vil skifte på skærmen, når man drejer ISO-hjulet på toppen, og fotografen skal kunne ændre visning på den lille skærm efter forgodtbefindende. Når filmsimulering er valgt, ser skærmen ud som en digital version af den firkantede lomme, vi stoppede den afrevne ende af filmæsken ned i, dengang det var analog film, der gjaldt.

X-Pro3 får en ny og større elektronisk søger med større farverum og bedre opløsning. Kameraet får også et bedre håndgreb, og kamerahuset er nu af titanium og fås i sort og i en mat, grovere lak, enten sølvgrå eller sort, som kaldes henholdsvis Dura Silver og Dura Black.

Sammen med kameraet kommer der også en ny filmsimulering, Classic Negative fra farvefilmen Fujicolor Superia, som vi tester, når vi får kameraet sidst i oktober.

(Foto: Fujifilm)

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

4 uger 39kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 672 kr
(du sparer 216 kr)
12 Måneder 895kr
(med 11 utgaver af magasinet)
Annonce
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv en kommentar

Næsten perfekt allroundobjektiv Et makroobjektiv uden begrænsninger er ikke let at finde. Dette fra Fujifilm kommer vældig tæt på.
Eksklusiv specialudgave hylder kendt ur Leica-kamera for entusiaster.
Som at sidde i cockpittet Du kan optage fantastiske videoer med denne drone, men først skal du lære at flyve.
Sigma-zoom til Fujifilm Lysstærk og prisbillig normalzoom
Se, et nyt spejlreflekskamera Det er næsten utroligt, at det nyeste kamera fra Pentax er et spejlreflekskamera.
Avanceret redigering bliver enklere at bruge Ny version af Capture One Pro for fotografer
Følg Lyd & Billede