Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Unik skærmløsning

Fujifilm afslører en helt ny skærm på X-Pro3.

Skrevet af / 26/09/2019 - 16:43
Unik skærmløsning

De kalder det Fujifilm X Summit, og her afslørede Fujifilm, at de arbejder på et X-Pro3 – efterfølgeren til X-Pro2, et professionelt kamera, som kombinerer optisk rammesøger med elektronisk søger.

Her fortalte de også, at der er ny firmware på vej med bl.a. multieksponering, Focus Bracketing og understøttelse af droner og gimbals til X-serien. Men også at den tidligere annoncerede XF 33 mm f/1.0 i stedet bliver en 50 mm f/1.0. Det skal gøre objektivet 35 procent mindre og lettere.

(Foto: Fujifilm)

Og så viste de en prototype på det kommende X-Pro3, som er planlagt til lancering i slutningen af oktober. Fujifilm sagde intet om megapixels og skudtakt, men som man kan se på billederne, er kameraet også opgraderet udvendig.

Den mest opsigtsvækkende nyhed er, at touch-skærmen bliver skjult og kun ses, når man klapper den ned (som på billedet ovenfor). Den kan heller ikke vrides eller vippes i andre retninger, så vidt vi kan se, men når skærmen er lukket, dukker en anden skærm op. Nemlig en lille statusskærm, der kan vise valgte indstillinger, men kun de mest primære, eller (som på billedet nedenfor) hvilken filmsimulering der er valgt. Her Provia med ISO 12.800.

(Foto: Fujifilm)

ISO-værdien vil skifte på skærmen, når man drejer ISO-hjulet på toppen, og fotografen skal kunne ændre visning på den lille skærm efter forgodtbefindende. Når filmsimulering er valgt, ser skærmen ud som en digital version af den firkantede lomme, vi stoppede den afrevne ende af filmæsken ned i, dengang det var analog film, der gjaldt.

X-Pro3 får en ny og større elektronisk søger med større farverum og bedre opløsning. Kameraet får også et bedre håndgreb, og kamerahuset er nu af titanium og fås i sort og i en mat, grovere lak, enten sølvgrå eller sort, som kaldes henholdsvis Dura Silver og Dura Black.

Sammen med kameraet kommer der også en ny filmsimulering, Classic Negative fra farvefilmen Fujicolor Superia, som vi tester, når vi får kameraet sidst i oktober.

(Foto: Fujifilm)

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Lysstærk og let 50 mm

Superzoom som kan alt

Nye versioner af en af vores favoritter

Verdens fedeste instant-kamera?

Nikon Z9 får nye funktioner

Seriøs billedmaskine fra Leica

Gammelt filmformat får en renæssance

Afslører nyt zoomobjektiv

Ekstrem på alle måder

Kan blive umulig at få fat i

Lille, let og lysstærk

Kompakt superzoom til fuldformat

0
Lyd & Billede
Scroll to Top