TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Tilpasset videooptagelse

25-50 mm F1.7 zoom med lydløs blændering.

forfatter
Publiceret 08/07/2021 - 11:13

Her er den, den naturlige forlængelse af Panasonics fænomenale 10-25 mm F1.7. En vidvinkelzoom, som er blandt de bedste, vi har testet, uanset format eller producent.

Den nye Leica DG Vario-Summilux 25-50 mm F1.7 ASPH dækker området over 10-25 mm, og sammen får man et brændviddeområde, som rækker fra 10 til 50 mm. Eller oversat til 35-fuldformat, 20-100 mm.

Med f1.7 i lysstyrke.

Zoomen er bygget i letmetal og har tretrins blændering, hvor klikstoppene kan deaktiveres, så man kan få silkebløde ændringer af blænderværdien uden lyd. Guld værd på videooptagelser.

Panasonic har lagt meget arbejde i den optiske konstruktion, som bruger 16 linseelementer i 11 grupper. Et af dem er asfærisk, mens tre ED-elementer (extra-low dispersion) og et UHR-element (ultra-high refractive) skal eliminere fortegning og sfæriske afvigelser.

Focus Breathing, hvor billedvinklen ændrer sig, når man fokuserer, skal være godt kontrolleret, og hvis den mekaniske kvalitet svarer til det, vi oplevede på 10-25 mm, er zoomen helt i top, hvad angår mekanisk præcision.

Fokusringen kan trækkes en tand tilbage for at aktivere manuel fokus, og her kommer en fokusskala til syne.

De fysiske mål er 127,6 x 87,6 mm, filterfatningen er 77 mm, det samme som på 10-25 mm, og vægten er 645 gram.

Nærgrænsen er angivet til 28 cm på 25 mm og 31 cm på 50 mm.

Summilux 25-50 mm bliver tilgængelig i løbet af september, og prisen bliver 16.490 kroner.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lysstærk supervidvinkel Med 18 mm brændvidde kan Panasonic Leica-objektivet fange endnu mere af motivet.
Avanceret minidrone flyver hvor som helst DJI Mini 3 Pro har fuldvoksne funktioner, men er så lille, at den flyver under radaren på dronereglerne.
Professionelt kamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion og alt, hvad et flagskibskamera har brug for. Bortset fra to ting.
Lysstærk og forbedret Sony-zoom Lavere vægt og bedre ydelse er nøgleordene for Sony FE 24-70 mm F2.8 GM II.
Fem tips til bedre påskebilleder Den skarpe sol er ikke fotografens bedste ven. Her får du at vide, hvordan du undgår den og fire andre ting, der kan ødelægge dine billeder.
Leica lancerer sort Summicron 28 mm f/2 Laves i et lille antal med en forbedring, som man skal se nøje efter.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend