TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Tamron 18-300 mm F3.5-6.3 Di III-A VC VXD

Men du kan ikke købe den endnu.

Tamron er en slags specialist i ekstreme zoomobjektiver og har i en årrække produceret zoomer som denne til spejlreflekskameraer. Netop den her er dog lavet til Sonys APS-C-kameraer, f.eks. a6600, og Fujifilms systemkameraer i X-serien.

Tamron 18-300 mm F3.5-6.3 Di III-A VC VXD, som er det fulde navn, svarer altså til en 27-450 mm zoom (16,6x) – sammenlignet med 35-fuldformat, altså temmelig ekstremt. Fra vidvinkel til kraftig tele med en hurtig drejning af zoomringen er ikke vanlig kost.

Men her får man et objektiv til det meste, det perfekte rejseobjektiv, kan man hævde, men ikke til en rejse i nær fremtid. For Tamron-zoomen er ikke klar til butikkerne før senere i 2021, og derfor er prisen heller ikke kendt.

Lysstyrken på f3.5-6,3 er som vanligt for denne type objektiver relativt moderat. Men man får Tamrons hurtige VXD lineære VXD-fokusmotor, optisk stabilisering, vejrbestandighed og en nærgrænse på 15 cm (1:2) ved 18 mm brændvidde.

Frontelementet har fluorbelægning, og zoomringen kan låses.

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Lyd & Billede