Nyhed

Sony Xperia Pro som kameramonitor

HDMI-indgangen giver telefonen unikke egenskaber.
forfatter

Det her har du næppe set før. Og nej, det er ikke en Atomos-optager eller en kameramonitor på billederne, men en mobiltelefon, der er koblet til kameraet.

Sony Xperia Pro kan nemlig fungere som kameramonitor, fordi den har en HDMI-indgang på siden. Så får man en 6,5 tommers 4K HDR OLED-skærm i 21:9-bredformat med understøttelse af farverummet BT.2020.

Med den kan fotografer bruge mobilen som monitor, men også som optager, så man kan gemme på mobilen. Og ikke nok med det: Med 5G indbygget kan man streame optagelser og sende stillbilleder over mobilnettet med hurtigere forbindelse.

Sony-fotografer vil genkende menustrukturen, som meget ligner den, man finder på f.eks. Sony a7R IV.

Xperia Pro har selvfølgelig også egne kameraer indbygget: En 16 mm ultravidvinkel, en 24 mm vidvinkel og en 70 mm tele – samt et ToF-dybdekamera.

Den kan også optage video i 21:9-format med 4K HDR, også i slowmotion, med 24, 30, 60 eller 120 fps.

Sony-mobilen har desuden en Creator-indstilling, der understøtter Sonys arbejdsflow for videoprofessionelle, kaldet CineAlta, og den har også et kalibreret D65-hvidpunkt tilpasset Sonys professionelle farveskærme.

Sony Xperia Pro er i salg hos udvalgte forhandlere fra midten af maj 2021 til 19.990 kroner.

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.