Nyhed

Sony HDC-F5500: Professionelt kamera kan noget andre ikke kan

Med global lukker elimineres et velkendt problem ved videokameraer.

Sony HDC F5500 SPREAD

Sony HDC F5500 SPREAD

Sony HDC-F5500 er et professionelt 4K-videokamera med S35-billedsensor, som takket være global lukker eliminerer problemet med lukkerforvrængning, hvor objekter ser ud til at bøjes under hurtige panoreringer.

Med global lukker aflæses hele billedsensoren på én gang i modsætning til rullende lukker, hvor den aflæses fra top til bund. Den nævnte forvrængningsfejl kaldes ligefrem rullende lukker.

Sony HDC-F5500 har global lukker. (Foto: Sony)

Ideelt til live og sport

Den globale lukker er lynhurtig, hvilket gør HDC-F5500 ideelt til live- og sportsproduktioner. Kameraet skal også “fungere perfekt under udfordrende lysforhold”, f.eks. koncerter med hurtig stroboskopbelysning.

HDC-F5500 er et S35 full-frame-kamera med ottetrins ND-filter, der også bruges i det digitale filmkamera Venice. Det giver mulighed for hurtigt at vælge den rigtige fokusdybde og gør det nemmere at lave kontrollerede optagelser af motiver i hurtig bevægelse. Også under dårlige lysforhold.

Kameraet kan både styres lokalt og eksternt via IP for højest mulig fleksibilitet. Det er også kompatibelt med IP-udvidelsesadapteren HDCE-TX50, som gør det nemmere at sætte multikameraproduktion op ude i felten.

Kommer til Europa

HDC-F5500 blev lanceret i USA i oktober 2021, og nu er det så besluttet, at kameraet kommer til Europa. Det skal bl.a. bruges under jazzfestivalen i Montreux i Schweiz til juli, hvor det skal anvendes til at filme artisterne på scenen, men også til stemningsfilm fra Genèvesøens bredder.

Læs også Kompakt prof-kamera på steroider Det professionelle Sony FX6 kombinerer det bedste fra deres spejlløse systemkameraer med det bedste inden for 4K-cinematografi.

Sony HDC-F5500 er som nævnt et professionelt kamera, hvilket også afspejler sig i prisen: 90.000 euro koster det såmænd.

Mere info: pro.sony.eu

<
>
(Foto: Sony)
Les videre
Exit mobile version