Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Audible: Harry Potter-lydbøgerne kommer til live – med Dolby Atmos

Alle Harry Potter-bøgerne bliver genindlæst af over 100 skuespillere. Og med et enormt lydbillede i Dolby Atmos. Eksklusivt for lydbogstjenesten Audible.

Skrevet af / 28/04/2024 - 08:05
Audible: Harry Potter-lydbøgerne kommer til live – med Dolby Atmos

Amazon-ejede Audible og Pottermore Publishing har annonceret, at de vil samarbejde om en ny serie af lydbøger baseret på J.K. Rowlings originale Harry Potter-serie. De nye lydbøger får verdenspremiere på Audible i slutningen af 2025 og vil blive indspillet på originalsproget med et stjernespækket ensemble på over 100 skuespillere.

Harry Potter-lydbøgerne får Dolby Atmos

Vi bliver lovet, at lydbøgerne vil give en helt ny og fordybende lytteoplevelse med fantastisk Dolby Atmos-lyd, fængslende filmmusik, en bred vifte af stemmer og lyd fra det virkelige liv. De vil blive udgivet en efter en, og vi starter selvfølgelig med Harry Potter and the Philosopher’s Stone.

Vi er overbeviste om, at denne sofistikerede og fordybende lydoplevelse ikke kun vil tilføje en ny dimension for eksisterende fans, men også introducere en helt ny generation af lyttere til troldmandsverdenen. – Neil Blair, formand for Pottermore Publishing

Bob Carrigan, Audibles CEO, understreger, at projektet er en gylden mulighed for at tage hul på et nyt og spændende kapitel i Harry Potter-historien:

Med millioner af lyttere, der allerede nyder Harry Potter-lydbøgerne på Audible, er vi begejstrede for at være en del af denne rejse – at glæde nye og gamle fans med en revitaliseret lytteoplevelse, som Audible er ekspert i at skabe. – Bob Carrigan, administrerende direktør for Audible

Harry Potter audio books
De originale lydbøger fortsætter hos Audible sammen med de nye. (Foto: SD Books)

De originale lydbøger fortsætter

Siden de første Harry Potter-lydbøger med stemmeskuespillerne Stephen Fry og Jim Dale blev lanceret på Audible i 2015, har de ifølge selskaberne nået i alt 1,4 milliarder lyttetimer på verdensplan.

Kendte navne på rollelisten er endnu ikke blevet offentliggjort, men flere oplysninger om det stjernespækkede cast og lanceringsdatoer vil komme tættere på udgivelsen. En ting er dog sikkert: Harry Potter-feberen er langt fra overstået – og nu har fans en helt ny grund til at glæde sig!

Lyd & Billede besøgte Dolbys hovedkvarter i London sidste år, hvor vi fik et større indblik i det fordybende lydformat. Lydbøger blev fremhævet som et af anvendelsesområderne, ud over film og musik selvfølgelig, og det var lydbogstjenesten Audible, der blev brugt som eksempel.

Mere info: audible.co.uk

Læs også Hogwarts-holdet genforenes For første gang genforenes stjernerne fra Harry Potter – 20 år efter den første film.
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MILF-trailer!

Klar til endnu en runde?

Et godt grin forlænger livet!

Kongen brøler igen!

De kriminelles hærgen fortsætter i Kingstown

Harry Potter-lydbøgerne får Dolby Atmos

Se den nye trailer fra Holocaust-helvedet

Hysterisk ny trailer!

Stadig fuld-MAX?

Sådan fungerer Foley og ADR til filmlyd

God knows who did it ...

Prisvindende kærlighedsdrama

Lyd & Billede
Scroll to Top