Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Harry Potter-special på HBO Max

For første gang genforenes stjernerne fra Harry Potter – 20 år efter den første film.

Skrevet af / 28/12/2021 - 21:24
Harry Potter-special på HBO Max

I anledning af 20 års jubilæet for den første Harry Potter-film – Harry Potter og De Vises Sten – udsender HBO Max et specialprogram med stjernerne fra Potter-universet.

Da den ubemidlede fransklærer og alenemor Joanne Rowling i begyndelsen af 1990’erne (angiveligt) fik ideen til børnebogssagaen om den forældreløse troldmandslærling Harry fra Surrey, havde hverken hun eller nogen andre nogen idé om, hvilken verdensomspændende mani det skulle udvikle sig til.

Læs også Troldmandsmagi En af alle tiders mest populære filmserier – om en lille, nørdet dreng med runde briller og tryllestav – udgives nu på 4K UHD Blu-ray.

Filmserien om den lidt nørdede dreng med runde briller og tryllestav er en af de mest populære gennem tiderne, og den gjorde de tre hovedrolleindehavere – Daniel Radcliffe, Emma Watson og Rupert Grint – til megarige superstjerner.

Både Radcliffe og Watson har siden haft store film- og teaterkarrierer, men de har ikke optrådt sammen siden den ottende og sidste film – Harry Potter og Dødsregalierne, Del 2 (2011) – før nu.

Den 1. januar udsender HBO Max nemlig Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts. Specialprogrammet er en hyldest i anledning af 20-året for den første film og er produceret af Warner Bros.

Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, instruktør Chris Columbus og mange af skuespillerne fra de otte Harry Potter-film rejser for første gang tilbage til Hogwarts for at fejre jubilæet for den første film i serien.

Ud over de tre hovedrolleindehavere medvirker skuespillerne Helena Bonham Carter, Robbie Coltrane, Ralph Fiennes, Jason Isaacs, Gary Oldman, Imelda Staunton, Tom Felton, James Phelps, Oliver Phelps, Mark Williams, Bonnie Wright, Alfred Enoch, Matthew Lewis, Evanna Lynch og Ian Hart.

Læs også Vi kårer den bedste streaming-tjeneste (for dig) Med lanceringen af Disney+ har streaming-krigen virkelig taget fart, men hvilke af de store streaming-tjenester SKAL du have?

Det retrospektive hyldestprogram Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts fortæller den magiske historie om, hvordan filmene blev til, via helt nye interviews og samtaler med skuespillerne.

HBO Max lover os, at denne special vil hylde magien bag filmene og den fantastiske familie, der blev formet i Warner Bros. Studios London for to årtier siden, såvel som filmenes arv og den varige indvirkning, de har haft på menneskers hjerter, sind og fantasi over hele verden.

(Foto: Warner Bros.)

Tom Ascheim, der er præsident for Warner Bros. Global Kids, Young Adults and Classics, siger:

“Det har været en utrolig rejse siden Harry Potter og De Vises Sten, og det har været magisk at se, hvordan dette univers har udviklet sig. Return to Hogwarts er en hyldest til alle, hvis liv er blevet berørt af dette kulturelle fænomen – fra det talentfulde cast og crew, der investerede krop og sjæl i denne ekstraordinære filmserie, til de passionerede fans, der fortsætter med at holde troldmandsverdenens ånd i live 20 år senere.”

Og executive producer Casey Patterson tilføjer:

“Der er magi i luften, når alle skuespillerne vender tilbage til det oprindelige Hogwarts-set, hvor det hele begyndte for 20 år siden. Spændingen er til at tage og føle på, når de forbereder sig på at tage fansene med på en meget speciel og personlig rejse gennem disse utrolige films tilblivelse.”

(Foto: Warner Bros.)

Fans kan skyde deres fejring i gang og forberede sig på den retrospektive special ved at besøge WizardingWorld.com.

Et eksklusivt første kig på udsendelsen kan også ses i Harry Potter: The Hogwarts Tournament of Houses, som nu vises på HBO Max. Det er en quiz under ledelse af Helen Mirren, hvor fans dyster om at vinde Tournament of Houses-mesterskabspokalen.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Et glædeligt gensyn med to aldrende herrer

MCU er ikke død!

Mayday! Mayday!

Skynd dig at dræbe hende!

Flere mafiaforviklinger fra Stallone & Co.!

Aberne kommer hjem til dig!

Hun er tilbage!

Ventetiden er næsten forbi!

Snart er ventetiden forbi!

Slip dragerne løs!

Spionefterfølger

To Infinity and Beyond!

Scroll to Top