data-srcset

Sony a9 fornyes

Sonys mest professionelle kamera skal blive bedre til at følge motivet.

Hvis man læser pressemeddelelsen omhyggeligt, kan man se, at Sony a9 II ikke er et helt nyt kamera, men snarere en opdateret udgave af det kamera, som vi testede i 2017. Og som senere blev Årets Kamera 2018.

a9 II er det eneste kamera i Sonys Alfa-serie, der er specielt lavet til sport og action. At det lanceres i god tid før De Olympiske Lege i Tokyo næste år, er næppe tilfældigt.

For alt handler om fart, også på a9 II. Som har samme bagbelyste 24 megapixel billedsensor og samme 693 punkts fasefokussystem som forgængeren.

(Foto: Sony)

Nogle af de vigtigste specifikationer for a9 II:

  • 24,2 Mp full-frame Exmor RS CMOS-billedsensor
  • BIONZ X billedprocessor
  • 693 punkts fasefokussystem
  • Op til 20 fps med elektronisk lukker
  • Op til 10 fps med mekanisk lukker
  • ISO 100-204.800
  • Op til 5,5 EV billedstabilisering
  • 5 GHz Wi-Fi og Gigabit Ethernet
  • 2 x SD UHS-II kortplads
(Foto: Sony)

Eksperter vil bemærke, at Sony har forbedret grebet på siden, der er blevet større, og at det bagerste indstillingshjul er flyttet til toppen af kameraet. Heldigvis har Sony bevaret indstillingerne af fokusmetode og serieoptagelse mv. på venstre side af søgeren.

Denne søger er den samme elektroniske med 3,76 megapixel opløsning, og på billedet ovenfor kan man se, hvordan håndgrebet har fået en ny, dybere form med bedre plads til fingrene.

(Foto: Sony)

Bedre følgefokus

Sony siger, at den nye processor har gjort de 693 fokuspunkter bedre til at følge bevægelige motiver. Øjenfokus skal også være forbedret, og søgeren – der ikke slukker ved 20 fps serieoptagelse – skal være hurtigere til at opdatere billedet.

annonce

Kamerahuset skal have fået bedre vejrbeskyttelse, og blandt de mange tilslutningsmuligheder på siden er der nu også Ethernet-port for hurtigere kablet overførsel, ligesom kameraet har fået 5 GHz Wi-Fi indbygget.

annonce
(Foto: Sony)

Pris og tilgængelighed

Desuden er det muligt at levere strøm til kameraet via USB-C (USB 3.2), og den mekaniske lukker er testet til 500.000 eksponeringer.

Endelig har det fået to kortpladser til UHS-II korthastigheder, men også en større og mere følsom joystick-knap, mens 4K-videoegenskaberne er uændrede.

Sony a9 II kommer i salg fra november 2019 til ca. 40.000 kroner for kamerahuset.

Sony a9 II m. FE 400 mm F2.8, 1/320 s, f/3.2, ISO 1250. (Foto: Sony)
Sony a9 II m. FE 12-24 mm F4, 1/2500 s, f/5.6, ISO 200. (Foto: Sony)

annonce
Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log indfor at læse videre.

Test-abonnement
3 uger for 3 kr
Få fuld adgang på alle enheder.
6 måneder
Kun 44,- mnd
Få adgang til alle tests og nyheder på Lyd & Billede i 6 måneder
Få fuld adgang på alle enheder.
12 måneder
Kun 40,- mnd
Få adgang til alle tests og nyheder på Lyd & Billede i 12 måneder
Få fuld adgang på alle enheder.
Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of

Læs også