Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Sony a7 IV får ny billedsensor og bedre autofokus

Omfattende opdateringer gør Sony a7 IV til et sejere kamera.

Skrevet af / 22/10/2021 - 11:02
Sony a7 IV får ny billedsensor og bedre autofokus

Sådan ser arvtageren til Sony a7 III ud. Det er ikke let at se, hvad der er nyt, men denne gang er opgraderingerne faktisk ganske betydelige.

Det nye Sony a7 IV erstatter trods alt et snart fire år gammelt kamera, og så er det ikke så overraskende, at vi taler om mere end bare små ændringer.

Sonys nye og stærkt forbedrede menusystem er inkluderet i a7 IV. Det samme er en ny 33 Mp fuldformat billedsensor, en bedre søger med 3,7 Mp og en drejelig pegeskærm med 1 Mp billedpunkter.

Men det er slet ikke alt. En 5,5 trins billedstabilisator er inkluderet. Det samme er Sonys rigtig gode Real Time Eye fokussystem og selvfølgelig 4K-video. Skudhastigheden er angivet til 10 fps.

4K30 hentes fra en 7K-videostrøm, med 10 bit 4:2:2 eller 4:2:0 farver i enten H.265 eller H.264 komprimering, med Long GOP eller H.264 All-I komprimering og S-Cinetone farvetone.

Det har også Super 35-beskæring af 4K med op til 60 fps, og en smart funktion på video er automatisk kompensering for Focus Breathing, så udsnittet ikke ændrer sig, når man fokuserer.

Fysisk set taler vi stadig om et relativt kompakt fuldformatkamera. 658 gram er mere end godkendt, og to kortpladser med understøttelse af SD-kort med UHS-II – den ene også til CFexpress A – er godt. Det samme kan vi sige om en USB-C-port med ladning og understøttelse af op til 10 Gbit/s netværkstilslutning og en HDMI-port i fuld størrelse.

Ser man nøje efter, finder man en ny knap under programhjulet. Med den kan man skifte hurtigt mellem stillbilleder og video, og blitzskoen på toppen har Sonys multistik til tilbehør som mikrofon og mikrofonadapter.

Sonys nye allroundkamera koster fra 21.5000 kroner for kamerahuset alene og er i salg fra december.

Måneden før lanceres to nye blitz. HVL-F60RM2 og den mindre HVL-F46RM. De to deler stort set de samme egenskaber. F60 er større og kraftigere og dækker 24-200 mm, mens F46 dækker 24-105 mm.

 

1.-HVL-F46RM_front_carton-Mid_7 2.-HVL-F60RM2_front_ILCE-1_FE24F14GM_GO-Mid_5
<
>

 

F60 kan affyre 200 blink i en kontinuerlig række med en hastighed på 10 fps, når lyset er indstillet til 1/32. For F46 er det 60 blink, og begge understøtter trådløs blitzstyring.

Priserne for HVL-F60RM2 og HVL-F46RM er endnu ukendte. Begge blitz er tilgængelige fra november.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Denne 6K-skærm savler vi over!

Kompakt kamera til vlogging

Leica Q3 med triple resolution

Fuji-kamera tilføjer videoblogging

Canon sænker prisen med EOS R100

Kompakt kamera til bloggere

Scroll to Top