TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Sony a7 IV får ny billedsensor og bedre autofokus

Omfattende opdateringer gør Sony a7 IV til et sejere kamera.

forfatter
Publiceret 22/10/2021 - 11:02

Sådan ser arvtageren til Sony a7 III ud. Det er ikke let at se, hvad der er nyt, men denne gang er opgraderingerne faktisk ganske betydelige.

Det nye Sony a7 IV erstatter trods alt et snart fire år gammelt kamera, og så er det ikke så overraskende, at vi taler om mere end bare små ændringer.

Sonys nye og stærkt forbedrede menusystem er inkluderet i a7 IV. Det samme er en ny 33 Mp fuldformat billedsensor, en bedre søger med 3,7 Mp og en drejelig pegeskærm med 1 Mp billedpunkter.

Men det er slet ikke alt. En 5,5 trins billedstabilisator er inkluderet. Det samme er Sonys rigtig gode Real Time Eye fokussystem og selvfølgelig 4K-video. Skudhastigheden er angivet til 10 fps.

4K30 hentes fra en 7K-videostrøm, med 10 bit 4:2:2 eller 4:2:0 farver i enten H.265 eller H.264 komprimering, med Long GOP eller H.264 All-I komprimering og S-Cinetone farvetone.

Det har også Super 35-beskæring af 4K med op til 60 fps, og en smart funktion på video er automatisk kompensering for Focus Breathing, så udsnittet ikke ændrer sig, når man fokuserer.

Fysisk set taler vi stadig om et relativt kompakt fuldformatkamera. 658 gram er mere end godkendt, og to kortpladser med understøttelse af SD-kort med UHS-II – den ene også til CFexpress A – er godt. Det samme kan vi sige om en USB-C-port med ladning og understøttelse af op til 10 Gbit/s netværkstilslutning og en HDMI-port i fuld størrelse.

Ser man nøje efter, finder man en ny knap under programhjulet. Med den kan man skifte hurtigt mellem stillbilleder og video, og blitzskoen på toppen har Sonys multistik til tilbehør som mikrofon og mikrofonadapter.

Sonys nye allroundkamera koster fra 21.5000 kroner for kamerahuset alene og er i salg fra december.

Måneden før lanceres to nye blitz. HVL-F60RM2 og den mindre HVL-F46RM. De to deler stort set de samme egenskaber. F60 er større og kraftigere og dækker 24-200 mm, mens F46 dækker 24-105 mm.

 

1.-HVL-F46RM_front_carton-Mid_7 2.-HVL-F60RM2_front_ILCE-1_FE24F14GM_GO-Mid_5
<
>

 

F60 kan affyre 200 blink i en kontinuerlig række med en hastighed på 10 fps, når lyset er indstillet til 1/32. For F46 er det 60 blink, og begge understøtter trådløs blitzstyring.

Priserne for HVL-F60RM2 og HVL-F46RM er endnu ukendte. Begge blitz er tilgængelige fra november.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lysstærk supervidvinkel Med 18 mm brændvidde kan Panasonic Leica-objektivet fange endnu mere af motivet.
Avanceret minidrone flyver hvor som helst DJI Mini 3 Pro har fuldvoksne funktioner, men er så lille, at den flyver under radaren på dronereglerne.
Professionelt kamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion og alt, hvad et flagskibskamera har brug for. Bortset fra to ting.
Lysstærk og forbedret Sony-zoom Lavere vægt og bedre ydelse er nøgleordene for Sony FE 24-70 mm F2.8 GM II.
Fem tips til bedre påskebilleder Den skarpe sol er ikke fotografens bedste ven. Her får du at vide, hvordan du undgår den og fire andre ting, der kan ødelægge dine billeder.
Leica lancerer sort Summicron 28 mm f/2 Laves i et lille antal med en forbedring, som man skal se nøje efter.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend