Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

SIGMA 20 mm F2 DG DN

Vi tror på den – tjek, om den passer til dit kamera.

Skrevet af / 14/02/2022 - 14:54
SIGMA 20 mm F2 DG DN

Efter testen af SIGMA fp L, det excentriske spejlløse kamera, der ikke er som andre kameraer, fik jeg igen smag for SIGMAs optik. Deres objektiver er bedre bygget end meget andet, har rigtig god optisk ydelse, og så er de ikke latterligt dyre.

Derfor tror jeg på den nye 20 mm F2 DG DN, som er tilpasset Sony-fuldformatkameraer med E-fatning og Leicas og Panasonics fuldformatkameraer med L-fatning.

Læs også Det allermindste full-frame-kamera Sigma fp L kan give dig de skarpeste billeder, du nogensinde har set. Alligevel er ikke sikkert, at det er kameraet for dig.

20 mm brændvidde er meget bredt, og det kompakte objektiv med f2 i lysstyrke bør være perfekt til landskabs- og astrofotografering. Blandt meget andet.

SIGMA 20mm F2 DG DN Contemporary Kim Jenssen 2 2
SIGMA 20 mm F2 DG DN Contemporary Kim Jenssen

Det er kompakt og let, 370 g og kun 72,4 mm langt, og sådan set også egnet til gadefotografering for dem, der har brug for en ordentlig vidvinkel.

SIGMA 20mm F2 DG DN Contemporary Aya Iwasaki 2 scaled 3
SIGMA 20 mm F2 DG DN Contemporary Aya Iwasaki

Objektivet har fået SIGMAs Super Multi-Layer Coating og Nano Porous Coating (NPC), som dæmper reflekser og ghosting (skyggebilleder), og det er bygget i metal.

Indvendig har det tre asfæriske linseelementer, et SLD-element og et FLD-element, som hindrer fejlbrydning og aberrationer og skal sørge for jævn skarphed helt ud i de yderste hjørner af billedet.

SIGMA 20mm F2 DG DN Contemporary Adam Klingeteg 1 4
SIGMA 20 mm F2 DG DN Contemporary Adam Klingeteg

SIGMA-objektivet er prissat til 5.790 kr.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Denne 6K-skærm savler vi over!

Kompakt kamera til vlogging

Leica Q3 med triple resolution

Fuji-kamera tilføjer videoblogging

Canon sænker prisen med EOS R100

Kompakt kamera til bloggere

Scroll to Top