TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Perspektivkontrol med TS-objektiv

Det specielle Samyang TS24mm objektiv er speciallavet til perspektivkontrol og passer til de fleste systemkameraer.

forfatter
Publiceret 02/05/2013 - 13:51

Samyang TS 24mm f3,5 er et vidvinkelobjektiv, som passer de fleste systemkameraer, også fullframe-kameraer. Med perspektivkontrol kan man rette linjer i billedet op, smart ved for eksempel arkitekturfotografering, og samtidig forskyde fokusområdet eller øge/reducere dybdeskarphed.

Objektivet, som er egnet til alt fra produkt-, arkitektur- og landskabsfotografering, kan også med held bruges på kontur- eller portrætter. Objektivet kan roteres, således at man kan kontrollere perspektivet både vertikalt og horisontalt. Samt at fokusplanet kan finjusteres fra -8,5 til +8,5 grader.

Parallelforskydning, som retter linjer op, kan fintrimmes i forhold til den optiske akse indenfor +/- 12 mm afvigelse. Og objektivets to forskydbare dele kan roteres til venstre i forhold til hinanden i 30, 60 eller 90 grader. Det er også muligt at dreje objektivet mod højre i +/- 90 grader i 30 graders trin.

Samyang-objektivet er sat sammen af 16 linseelementer i 11 grupper, hvor to af linseelementerne er asfæriske for at dæmpe kromafejl og astigmatiske effekter. En avanceret antirefleksbehanding giver bedre kontrast og hindrer strølys, også når man bruger tilt-/shift-funktionen. Objektivet har manuel fokusering og filterfatningen er 82 mm.

Det kan bruges med spejlreflekser som Canon EOS, Nikon D-serien, Pentax og Sony Alpha. Og senere skal der komme bajonetfatning på objektivet, tilpasset Canon M, Fujifilm X, Samsung NX og Sony E (NEX).

Samyang TS 24 mm f3,5 er til salg fra maj og koster 7.900 kroner.

 

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lysstærk supervidvinkel Med 18 mm brændvidde kan Panasonic Leica-objektivet fange endnu mere af motivet.
Avanceret minidrone flyver hvor som helst DJI Mini 3 Pro har fuldvoksne funktioner, men er så lille, at den flyver under radaren på dronereglerne.
Professionelt kamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion og alt, hvad et flagskibskamera har brug for. Bortset fra to ting.
Lysstærk og forbedret Sony-zoom Lavere vægt og bedre ydelse er nøgleordene for Sony FE 24-70 mm F2.8 GM II.
Fem tips til bedre påskebilleder Den skarpe sol er ikke fotografens bedste ven. Her får du at vide, hvordan du undgår den og fire andre ting, der kan ødelægge dine billeder.
Leica lancerer sort Summicron 28 mm f/2 Laves i et lille antal med en forbedring, som man skal se nøje efter.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend