TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Panasonic Lumix S 18mm F1.8 til fuldformat

Ultrabred vidvinkel til Panasonic og Leica kameraer.

forfatter
Publiceret 11/09/2022 - 09:01

Eftersom Panasonic og Leica er en del af den samme L-alliance, og deler teknologi og objektivfatning, så passer det kommende Lumix S 18mm F1.8 til både Panasonic og Leicas fuldformatkameraer.

Det nye objektiv fuldender S-serien i den brede ende, hvor den bredeste billedvinkel til dato er kommet fra en 24 mm.

Med den nye S 18mm F1.8 ser serien af fastoptik med blænde f1.8 således ud: 18, 24, 35, 50 og 85 mm.

Det er dejlig brugbart til så nyt et kamerasystem, og mangler måske bare et lysstærkt 10, 12 eller 14 mm objektiv, samt et lysstærkt makroobjektiv, og måske en lidt længere telelinse end 85 mm. Den klassiske 135 millimeter mangler trods alt i sortimentet.

Optisk er den bygget med tre asfæriske linseelementer, tre ED-elementer (Extra-Low Dispersion, et UED-element (Ultra Extra-Low Dispersion) og et UHR-element (Ultra High Refractive Index).

Ganske avanceret, og nødvendigt for at holde styr på lyset og farverne, samt undgå ghosting, strølys og farvefejl.

Objektivet har desuden ret avanceret fokuskontrol. Kommunikationen med kameraet er på hele 240 fps, og man kan indstille fokusringens hastighed, enten så fokus er helt lineært ved manuel fokusering, eller så det varierer i hastighed med fokusringens rotationsfart. Det er også muligt at indstille rotationsvinklen fra 90 til 360 grader, i trin på 30 grader.

Fokusafstanden er angivet til 18 cm, vægten til 340 gram, mens længden og diameteren er 82 og 73,8 cm. Filterfatningen er 67 mm.

Lumix-objektivet leveres med objektivcover, taske og modlysblænde. Vi har ingen oplysninger om en dansk pris endnu, men forventer at den vil ligge i omegnen af 7.500 kr., svarende til ca. 1.000 Euro.

Læs også Panasonic Lumix DC-S1R Panasonic Lumix S1R er et overflødighedshorn af et kamera og blandt de allersejeste, vi har testet.
Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ Måned

kr 89,00

KØB

LB+ Uge

kr 45,00

KØB
Ingen bindingsperiode. Fornyes automatisk.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
lbpluss
Optag god lyd i marken DJI Mic lover kabelfri studielyd i knaphulsmikrofoner.
lbpluss
En helt speciel zoom Sonys nye normalzoom er usædvanlig.
lbpluss
Den fedeste zoom, vi har set 10x ultra-telezoom til fuldformat.
lbpluss
Lumix S5II og S5IIX: Kompakte fuldformatkameraer, vi savler over Panasonics kompakte fuldformatkamera Lumix S5II kan endelig filme med fasebaseret autofokus. S5IIX giver yderligere heftige videofunktioner.
lbpluss
Guide til analoge kameraer At fotografere analogt er enormt populært. Her er de kameraer, vi anbefaler.
Følg Lyd & Billede