Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Panasonic Leica DG Vario-Elmarit 12-35 mm F2.8 ASPH Power OIS

Ny udgave af Panasonics lysstærke normalzoom.

Skrevet af / 15/12/2022 - 11:37
Panasonic Leica DG Vario-Elmarit 12-35 mm F2.8 ASPH Power OIS

10 år efter at Panasonic præsenterede sin første lysstærke normalzoom til Lumix-kameraerne, løfter man nu sløret for en ny udgave med det meget lange navn Panasonic Leica DG Vario-Elmarit 12–35mm F2.8 ASPH Power OIS.

De grundlæggende data er de samme, men konstruktionen er opdateret for tredje gang siden 2012, med en brændvidde svarende til 24-70 mm.

Indvendig i det kompakte objektiv finder man hele 14 linseelementer, fire af dem er sfæriske, og et er et Ultra Extra-Low Dispersion-element (UED), mens et andet er et Ultra High Refractive Index-element (UHR). Objektivet har også Nano Surface Coating, en belægning som dæmper refleksioner, strølys og ghosting.

Nærgrænsen er endnu kortere her med 15 cm, og objektivet har en blænde med syv afrundede lameller, mekanisk billedstabilisering og en forbedret mekanik for at reducere Focus Breathing.

Foto: Panasonic

Objektivet har også fået en såkaldt micro-step blændekontrol, som giver blødere blændeændringer, vældig fint, når man laver videooptagelser.

De fysiske mål er 67,6 mm længde og 73,8 mm diameter, mens filterfatningen er 58 mm og vægten 306 gram. Med andre ord et meget kompakt og let objektiv.

Panasonic Leica DG Vario-Elmarit 12–35mm F2.8 ASPH Power OIS er i butikkerne i løbet af februar 2023, prisen er sat til 7.990 kroner.

Lumix GH6 med Vario-Elmarit 12–35mm F2.8 ASPH. (Foto: Panasonic)

Panasonic Lumix DC-GH6

Overlegent videokamera

Panasonic Lumix GH6 er et toptrimmet videokamera i stillbilledforklædning.

Læs mere
Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Denne 6K-skærm savler vi over!

Kompakt kamera til vlogging

Leica Q3 med triple resolution

Fuji-kamera tilføjer videoblogging

Canon sænker prisen med EOS R100

Kompakt kamera til bloggere

Scroll to Top