TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Panasonic Leica DG Vario-Elmarit 12-35 mm F2.8 ASPH Power OIS

Ny udgave af Panasonics lysstærke normalzoom.

forfatter
Publiceret 15/12/2022 - 11:37

10 år efter at Panasonic præsenterede sin første lysstærke normalzoom til Lumix-kameraerne, løfter man nu sløret for en ny udgave med det meget lange navn Panasonic Leica DG Vario-Elmarit 12–35mm F2.8 ASPH Power OIS.

De grundlæggende data er de samme, men konstruktionen er opdateret for tredje gang siden 2012, med en brændvidde svarende til 24-70 mm.

Indvendig i det kompakte objektiv finder man hele 14 linseelementer, fire af dem er sfæriske, og et er et Ultra Extra-Low Dispersion-element (UED), mens et andet er et Ultra High Refractive Index-element (UHR). Objektivet har også Nano Surface Coating, en belægning som dæmper refleksioner, strølys og ghosting.

Nærgrænsen er endnu kortere her med 15 cm, og objektivet har en blænde med syv afrundede lameller, mekanisk billedstabilisering og en forbedret mekanik for at reducere Focus Breathing.

Foto: Panasonic

Objektivet har også fået en såkaldt micro-step blændekontrol, som giver blødere blændeændringer, vældig fint, når man laver videooptagelser.

De fysiske mål er 67,6 mm længde og 73,8 mm diameter, mens filterfatningen er 58 mm og vægten 306 gram. Med andre ord et meget kompakt og let objektiv.

Panasonic Leica DG Vario-Elmarit 12–35mm F2.8 ASPH Power OIS er i butikkerne i løbet af februar 2023, prisen er sat til 7.990 kroner.

Lumix GH6 med Vario-Elmarit 12–35mm F2.8 ASPH. (Foto: Panasonic)

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ Måned

kr 89,00

KØB

LB+ Uge

kr 45,00

KØB
Ingen bindingsperiode. Fornyes automatisk.

Panasonic Lumix DC-GH6

Panasonic Lumix GH6 er et toptrimmet videokamera i stillbilledforklædning.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
lbpluss
Optag god lyd i marken DJI Mic lover kabelfri studielyd i knaphulsmikrofoner.
lbpluss
En helt speciel zoom Sonys nye normalzoom er usædvanlig.
lbpluss
Den fedeste zoom, vi har set 10x ultra-telezoom til fuldformat.
lbpluss
Lumix S5II og S5IIX: Kompakte fuldformatkameraer, vi savler over Panasonics kompakte fuldformatkamera Lumix S5II kan endelig filme med fasebaseret autofokus. S5IIX giver yderligere heftige videofunktioner.
lbpluss
Guide til analoge kameraer At fotografere analogt er enormt populært. Her er de kameraer, vi anbefaler.
Følg Lyd & Billede