NYHED

Olympus med bedre autofokus og billedkvalitet

Nu bliver disse kameraer endnu bedre.
forfatter

Efter at Olympus lancerede sit nye flagskib OM-D E-M1X, håbede vi, at den lynhurtige autofokus måske kunne opdateres på OM-D E-M1 Mark II. Det kan den nu, men det er ikke det eneste, der er forbedret.

Følgefokus på E-M1X er superb i de fleste situationer, og nu får E-M1 Mark II en opdatering, der også forbedrer fokus på dette kamera.

Og det er ikke det hele. Olympus udsender en række opdateringer, der også skal give bedre billedkvalitet på Mark II:

 • De seneste autofokusfunktioner såsom C-AF centerprioritet (der sørger for højpræcisionssporing af bevægelige motiver), 25 punkts autofokus og C-AF+MF (der lader brugeren skifte øjeblikkeligt til MF fra C-AF) er tilføjet.
 • Ved hjælp af autofokusalgoritmen fra OM-D E-M1X er AF-præcisionen for stillestående motiver i S-AF-tilstand forbedret for forskellige typer motiver i forhold til OM-D E-M1 Mark II’s firmware-version 2.3.
 • Aktiv brug af information fra fasedetekterings-AF-sensoren forbedrer AF-ydelsen yderligere under video-optagelse.
 • AF-grænsen for svagt lys er nu -6,0 EV (ISO 100-tilsvarende for S-AF) ved hjælp af et f/1.2-objektiv, hvilket muliggør højpræcisionsfokusering både i mørke omgivelser og ved motiver med lav kontrast.
 • Støj ved høje ISO-værdier er forbedret med ca. 1/3 trin sammenlignet med firmware-version 2.3.
 • Lav ISO-processering (detaljeprioritet) er tilføjet for højere opløsninger, når man tager billeder med lav ISO-følsomhed.
 • USB RAW-dataredigering understøttes nu for meget hurtigere raw-behandling med billedbehandlingsprogrammet Olympus Workspace.

Ikke småting altså, og version 3.0 af kameraets firmware kan downloades nu.

E-M1X firmware-version 1.1

En opdatering til E-M1X er også tilgængelig til download. Firmware-version 1.1 understøtter hurtigere redigering af raw-filer i Olympus Workspace.

Som også opdateres til v1.1, med disse forbedringer:

 • Focus Stacking er tilføjet, så man kan sammensætte op til 999 billeder taget med Focus Bracketing med programmet Olympus Workspace.
 • I den nye funktion Lighten Composite kan brugeren nu også lave billeder, der ligner Live Composite, på kameraet.
 • Mørke sammensætninger er også tilføjet.
 • Ved hjælp af billedprocessoren TruePic VIII giver den nye funktion USB RAW-databehandling meget hurtigere RAW-processering i Olympus Workspace.

Software og mere om opdateringerne finder du her.

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.